Mikä tekee Serotoniini kehossamme?

Tutustu joitakin tärkeimpiä toimintoja serotoniinin kehomme tietää, miten he voivat olla hyvin tärkeä rooli meidän käyttäytymiseen ja aineenvaihduntaa.

Nuori nainen juo vihreää smoothie joka parantaa serotoniinin kehossa

Mikä on Serotoniini?

  serotoniini (5-hydroksitryptamiini tai 5-HT) on monoamiinivälittäjäaineen syntetisoitiin serotonergisten neuronien keskushermoston (CNS) ja enterokro- soluja (Kulchitsky) ruoansulatuskanavassa eläinten ja ihmisten.

Serotoniini on myös löytyy eri sieniä ja kasveja kuten hedelmiä ja vegetales.1

Vuonna keskushermostoon, uskotaan, että serotoniinin on tärkeä rooli välittäjäaineena estyminen: viha, aggressio, ruumiinlämpö, ​​mieliala, uni, oksentelu ja ruokahaluttomuus.

Nämä estot ovat suoraan liittyviä oireita masennus. Erityisesti masennuslääkkeet käsitellä muuttaa serotoniinin määrää yksilön.

Lisäksi serotoniini on myös reuna-signaalin välittäjä. Esimerkiksi serotoniini löytyy laajasti ruoansulatuskanavassa (noin 90%), ja tärkeimmät tallentaa 2 ovat verihiutaleiden verenkiertoa.

Mikä on serotoniinin

neurotransmissiota

Kuten kaikki välittäjäaineiden, vaikutukset 5-HT: ihmisen mieliala ja psyykkinen, ja sen rooli tietoisuuteen, on hyvin vaikea määrittää.

Tärkeimpiä serotoniinin toiminnot on säädellä ruokahalua kylläisyyden, ohjaamalla kehon lämpötila, ja moottorin toimintaa ja kognitiiviset toiminnot havainto.

Älä lopeta lukeminen 10 vaihtoehtoisten käyttötapojen sitruuna

Serotoniini on mukana muiden tunnettujen välittäjäaineiden, kuten dopamiinin ja noradrenaliinin, johon ne liittyvät ahdistusta, ahdistus, pelko, aggressio ja syöminen ongelmia.

Serotoniini on myös tarpeen tuottaa melatoniinia (unta), ei-proteiini hormoni, jota tuotetaan aivojen käpylisäke, ja se on vastuussa unisäätely.

päätehtävää serotoniinin kehossamme

serotoniinin auringonlaskun kasvaa siitä melatoniinin syntetisoidaan käpylisäke yöllä. Melatoniini laskee aamulla, kun synteesi estyy, mikä lisää serotoniinin (jota ei ole transformoitu melatoniinia).

Toinen tärkeä tehtävä tämän välittäjäaineen, toimii kuten Sisäisen kellon kehomme, jotka määräävät meidän syklit unen ja valveillaolon.

Sisäisen kellon Se koordinoi vAryan biologisia toimintoja, kuten esimerkiksi kehon lämpötilan, stressi, kortisolin, ja nukkua sykliä.

Asianmukaisen koordinoinnin kyseisten neljän osan tekee meistä nukkuvat sikeästi ja herätä levänneenä. Miehet tuottavat jopa 50% enemmän serotoniini kuin naiset, siksi, nämä ovat herkempiä muutoksille serotoniinin.

Sillä on tärkeä rooli luun tiheyden ja arkkitehtuuria. Ihmiset masennuslääkkeitä tyyppi serotoniinin takaisinoton inhibiittoreina voi tuottaa osteoporoosi (luun tiheyden pienenemisen).

Älä lopeta lukeminen 5 tärkeitä vitamiineja kehon

muita toimintoja

Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että serotoniinin on tärkeä rooli maksan regeneraatiota ja toimii mitogeeni (joka indusoi solun jakautumista) koko kehossa.

Serotonergiset päätehtävänä on inhiboiva. Vaikutteita nukkua ja liittyy myös tunnelmia, tunteita ja masennuksen toteaa.

Se vaikuttaa verisuonten toimintaa ja syke.
Säätelee hormonien eritykseen, kuten esimerkiksi kasvu. Muutokset taso tämän aineen liittyy mielenterveyden epätasapaino kuten skitsofrenian tai autismin.

Se on myös tärkeä rooli Pakko-oireinen häiriö, ahdistuneisuushäiriö. Joissakin hallusinogeenisia sieniä, LSD ja MDMA serotonínicos teko voimakkaasti vastaanottajia.

Joukossa fysiologisia toimintoja serotoniinin korostaa inhibitio mahahapon eritystä, stimulaatio sileän lihaksen ja hormonin eritystä aivolisäkkeen.

Alhainen serotoniinin fibromyalgiaa sairastavilla ihmisillä osittain selittää kipua ja unihäiriöt.

Vähyyden liittyy myös aggressiivinen valtioiden, masennusta ja ahdistusta ja jopa migreeni, sillä kun serotoniinin tasot laskevat, verisuonten laajeta.

On tärkeä rooli lymfosyyttien proliferaation riippuen stimuloima reseptori (5-HT1A-5-HT7 vs.).

Elintarvikkeita, jotka lisäävät serotoniinin

Luettelo elintarvikkeita, jotka lisäävät serotoniinin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

99 − = 98