Älä koskaan pese raaka kana ennen keittämistä tästä syystä

Kaikki tietävät, että raaka kana täynnä haitallisten bakteerien, kuten salmonellan ja listerian. Se vaikuttaa täysin loogiselta sitten, että ensimmäinen asia, et on pestä raaka kana ennen keittämistä. Vaikka onkin loogista, se ei ole varma. Tutkimukset ovat osoittaneet, että se voi olla huonompi kuin pestä kana, koska mahdollisuus saada enemmän saastunut kasvaa. Jos haluat tietää enemmän yksityiskohtia tästä löytö, älä lopeta lukeminen tämän artikkelin, jossa selitetään syy aloittaa varotoimista.

kana-raaka

Miksi sinun ei pitäisi pestä raaka kana ennen keittämistä

Tosiasiallisesti haitalliset bakteerit voit laajentaa ympäri liha mukaan tutkimuksen yliopiston Drexel, kun peset raaka kana, ja kaikki pinta on.

Tietoja pesu, Jennifer Quinlan - käsittelystä vastuussa Drexel - sanoo, "et päästä eroon bakteereista, älä tappaa bakteereja. On kuitenkin mahdollista, että bakteerit laajentaa".

Tämä prosessi, sanoo Quinlan, nimeltään aerosolisaatiota. Ja anna keittiön näyttäisi edes hiukan kuvan alla:

kana-raaka

Kampylobakteeri on yleisin syy myrkytyksen

Kaikki tämä vihreä tavaraa on bakteeri, joka lentää pestäessä raaka kana. Vedeltä pestä kana hanan alla, voi lähettää bakteerit käsiin, työtasot, vaatteet ja ruoanlaittoon laitteet.

Vesipisarat voivat matkustaa enemmän kuin 50 cm kaikkiin suuntiin, ja se kestää vain muutaman solun Campylobacter aiheuttaa ruokamyrkytyksen.

Kampylobakteeri on yleisin syy ruokamyrkytyksen eri puolilla maailmaa. Noin neljä viidestä tapausta kampylobakteeri-infektion tulevat siipikarjasta, ja on arvioitu, että 65% kanoista myydään kantaa bakteereja.

Älä lopeta lukeminen: suositeltava aamulla on päivä täynnä energiaa Hedelmät ja vihannekset

Kampylobakteeri myrkytys voi aiheuttaa vatsakipua, vaikeaa ripulia, kuumetta ja oksentelua.

Oireet kehittyvät yleensä kahdesta viiteen päivän kuluttua syötyään saastunutta ruokaa, mutta useimmat ihmiset takaisin ilman hoitoa kahden viideksi päiväksi.

Joissakin tapauksissa, kampylobakteeri-infektio voi aiheuttaa ärtyvän suolen oireyhtymä, reaktiivinen niveltulehdus, keskenmeno ja Guillain-Barren oireyhtymä.

Se voi olla hengenvaarallinen nuorilla lapsilla, vanhuksilla ja ihmisiä joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt, kuten HIV ja syövän.

Puhdas tai pese raaka kanan verta näkyvissä ei tarkoita että se on hygieeninen tai poistaa bakteerit - Vain perusteellinen ruoanlaittoon toteuttaa tämän.

bakteerit aiheuttavat-de-infektiot-by-kana-raaka-

Pakastaminen raaka kana vähentää kampylobakteeri tasoa, mutta ei kokonaan. Turvallisin tapa poistaa kaikki jäljet ​​kampylobakteeri on keittämällä kana perusteellisesti.

Neuvosto itse ei ole uusi, mutta puhelu on annettu sen jälkeen toteuttamista tutkimuksista Food Standards Agency (FSA), joka on 44% ihmisistä on edelleen pesemällä kana ennen keittämistä.

Kyselyssä kävi myös ilmi, että vaikka useimmat ihmiset (90%) ovat kuulleet salmonellan ja E. coli, vain 28% ihmisistä tietää kampylobakteeri.

"Campylobacter aiheuttaa enemmän ruokamyrkytysten että E. coli, listeria ja salmonella yhdessä", sanoi tiedottaja FSA.

Estä myrkytys kampylobakteeri

1. Kansi ja hyytää raaka broilerin

Peitä ja säilytä raaka kana alareunassa jääkaapissa joten mehut voi tippua muita elintarvikkeita ja saastuttaa niitä ruokamyrkytys bakteerit kuten kampylobakteeri.

Älä lopeta lukeminen: 5 vetoa herääminen polttaa rasvaa vatsa

2. Älä pese raaka kana

Keittäminen tappaa bakteerit, kuten Campylobacter, kun taas kana pesu voi levitä mikrobeja sputteroinnilla.

3. Pese astiat käytetty

On välttämätöntä pestä ja puhdistaa kaikki astiat, leikkuulaudat ja pintojen valmistukseen käytetyn raaka kana. Pese kädet lämpimällä vedellä ja saippualla käsittelyn jälkeen raaka kana hyvin. Tämä auttaa leviämisen estämiseksi kampylobakteerin.

4. Cook kanan perusteellisesti

Varmista, että kana on kuuma aina ennen tarjoilua. Leikataan paksuin osa lihasta ja tarkista, että se on kuuma vaaleanpunainen lihaa ja mehut ajaa selkeä.

Hoito myrkytys bakteerit Campylobacter

Self-hoito on juoda runsaasti vettä ja ottamaan suullinen nesteytys suolat kuivumisen estämiseksi, lepo ja syödä helposti sulavia elintarvikkeita, jos siltä tuntuu. Vaikeita infektioita voidaan hoitaa antibiooteilla.

Hakeudu lääkärin hoitoon, jos sinulla on jokin seuraavista merkeistä tai oireista:

  • Oksentelua, joka kestää yli kaksi vuorokautta
  • Et voi pitää nesteitä enemmän kuin yhden päivän
  • Ripuli, joka kestää enintään kolme päivää
  • Verioksennus
  • Verta ulosteessa
  • Kouristukset (kohtaukset)
  • Muutoksia psyykkisessä tilassa, kuten sekavuus
  • kahtena näkeminen
  • puhehäiriöt
  • Merkkejä vakava nestehukka, kuten suun kuivuminen, syvälle painuneet silmät, ja kyvyttömyys virtsata tai vähentynyt virtsan tumma väri ja voimakas haju.

Ota yhteyttä lääkäriin, jos ostat ruokamyrkytyksen raskauden aikana. välttämätön ylimääräisiä varotoimia voi olla.

Life kirjoittaminen Lucida
kuvat Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =