Haju rosmariini voi lisätä muistia

Aromi rosmariini eteerinen öljy voi parantaa muistia terveillä aikuisilla, mukaan tutkijat University Northumbrian.

hajuisia rosmariini

Haju rosmariini voi lisätä muistia

Haju voi lisätä kykyä muistaa tosiasiat ja muistaa tehtävien suorittamiseen tiettyinä aikoina, he sanoivat.

Ryhmä 66 henkilöä sai muisti testejä, joko huoneen hajuisia rosmariini tai muita huoneessa hajuton.

Useita testejä tilasi osallistujat voivat arvioida muistitoimintojen, kuten löytää piilotettuja esineitä ja siirtää esineitä erityisiä tutkijoille tiettyyn aikaan.

Esitettyjen tulosten vuosittaisessa konferenssissa British Psychological Societyn Harrogate, osoitti, että osallistujat rosmariini tuoksuvat huoneen toimivat paremmin niihin tehtäviin, mahdollisille huoneen haju muistia.

"Halusimme ottaa meidän aikaisempia tutkimuksia, jotka osoittivat rosmariini aromi parantaa pitkän aikavälin muistia ja henkistä aritmeettinen", sanoo kirjailija tohtori Mark Moss.

"Tässä tutkimuksessa keskityttiin mahdollisille muistiin, johon liittyy kyky muistaa tapahtumia, jotka tapahtuvat tulevaisuudessa ja muistaa tehtävien suorittamiseen tiettyinä aikoina. Tämä on kriittinen päivittäiseen toimintaan. Esimerkiksi kun joku tarvitsee muistaa lähettää syntymäpäivä kortti tai ottamaan lääkkeitä tiettyyn aikaan".

Älä lopeta lukeminen: onnistumisia ja epäonnistumisia kaikkialla aivoissa aktivoituvat.

Rosemary auttaa muistin

Coauthor Jemma McCready, lisäsi: "Nämä löydökset voivat vaikuttaa hoitoon ihmisten muistiongelmia.

"Se tukee meidän aiempi tutkimus osoittaa, että tuoksu rosmariini eteerinen öljy voi parantaa kognitiivista toimintaa terveillä aikuisilla, täällä ulottuu kyky muistaa tapahtumia ja tehtävien suorittamiseen tulevaisuudessa.

"Muistatko, kun ja minne mennä ja miksi, tukee kaikessa mitä teemme, ja kaikki kärsivät vähäisiä puutteita, jotka voivat olla turhauttavaa ja joskus vaarallinen. Lisätutkimuksia tarvitaan selvittämään, onko tämä hoito on hyödyllinen ikääntyneille, jotka ovat kokeneet muistin menetys. "

Havainnollinen tutkimus ja kirjoittaminen Elämän
kuva Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 5