10 varoitusmerkit että suussa sanoo terveydelle

Kehomme altistuvat myrkkyjä päivittäin. Ruoka, jota syömme, lääkkeet otamme, ja joskus jopa vaatteita käytämme, voivat tallettaa haitallisten aineiden kehomme joka kertyy ajan mittaan. Siksi on aina tärkeää kiinnittää huomiota kehon, kun se on teille sanomalla, että on ylikuormitettu myrkkyjä, ja tehdä tarvittavat muutokset puhdistaa sitä. Yksi osista kehomme, joka voi lähettää selkeitä merkkejä siitä, että jokin on vialla, suu on. Pysy kuulolla ja katso, mitä nämä merkit ovat.

leuka leuan suun kasvot

10 varoitusmerkit että suussa sanoo terveydelle

Saada terve suu on yleensä merkki hyvä terveys yleensä kun näytät tiettyjä oireita, jotka ovat epätavallisia, voitaisiin sanoa, että tietyt sairaudet voivat olla läsnä. Tässä muutamia merkkejä siitä, että suussa osoittaa, että on hoidettava tila.

1. Turvotus risat

Tulehdus nielurisat on yksi ilmeinen oireita toksiinin kerääntymistä. Nielurisat ovat osa imunestejärjestelmän, verkon elinten ja alusten, jotka auttavat soluroskan poistamiseksi, ylimääräisen nesteen ja patogeenien, kuten bakteerien, virusten ja toksiinien kehosta. Pohjimmiltaan ne toimivat kuten yksi monista keskuksista puhdistus kehon.

Kun astiat risat tukkeutua bakteereita, viruksia tai toksiineja, neste alkaa kerääntyä niihin joka aiheuttaa turvotusta, johon monet ihmiset tuntevat. Tämä voi aiheuttaa toksiinien rakentaa vielä enemmän, mikä voi johtaa erilaisiin ongelmiin, kuten infektio, jos ei hoideta.

2. Hampaiden narskuttelu

Do heräät usein kipeä leuka tai selittämätön kipeä pää? Ne voivat olla squeaks hampaita, ja se on merkki voi olla kärsivät krooninen stressi, joka aikoo suoraan suuhun. Stressi usein tekee meistä tiedostamatta clenching tai jauhaminen hampaita nukkuessaan. Lisäksi tämä tapa voi väsyttää hampaita, mikä tekee niistä alttiita rikkoa.

Käytä suojaavaa yö. Hammaslääkäri voi mukauttaa tarpeitasi. Voit säästää tuntia aikaa hammaslääkärin tuolissa juuri tällä hammassuojaa. Tackle stressi syistä jakaa aiempaa enemmän, oppimista mietiskellä ja tehdä syvä hengitys pysähtyy päivällä.

3. Dirty Kieli

Ottaa likainen kieli voisi olla merkki suun kandidiaasi, mikä on lisäystä sientä Candida albicans kielellä. Se voidaan tunnistaa valkoinen kerros tai valkoinen vaurioita, jotka usein alkavat keskellä kielen.

Tämä myrkyllinen sieni voi levitä koko loppuelämäsi suussa, kuten sisällä posket ja kurkun perälle. Vaikeissa tapauksissa se voi jopa ulottua alla nielun ja ruokatorven, mikä vaikeuttaa niellä ruokaa tai se antaa sinulle tunne, että ruoka juuttuu kurkkuun.

Älä lopeta lukeminen: huonoja tapoja, jotka vahingoittavat hampaita

On suositeltavaa käsitellä juuri ongelma ensinnäkin erikoislääkärin määrätä, mikä on tarpeen torjua suun kandidiaasi, jos se on ongelma. Toisaalta, voit auttaa itseäsi pyyhkimällä tai raaputtamalla kielen kanssa hammasharja aina pestä ne. On jopa laitteita suunniteltu tekemään tehokkaammin. Vaikka sinulla on tämä ongelma.

4. suun kipeä, että ei parane

Tämä voi olla merkki suusyövän. Vaikka tupakoitsijoiden ja juovat ovat ne, jotka kirjasivat useimmiten suusyövän, lääkärit ovat kasvaneet, taudin nuorten ja terveille potilaille, jotka eivät tupakoi tai juo. Asiantuntijoiden liittyvät HPV-(virus, joka voi levitä suun kautta seksi), joka on havaittu jopa 36 prosenttia potilaista suun kautta syöpä.

Suusyövästä ehkäistävissä. Tutkitaan suusi säännöllisesti nähdä, että mikään ei ole epätavallista. Katso sisällä (etenkin suun pohjan ja reunat kielen) etsivät paikkoja valkoinen, punainen tai kirjava, kokkareet, muutokset rakenne tai turvotusta, ja pitää mielessä, jos yhtäkkiä on vaikea pureskella tai nielemisvaikeuksia.

Vaikka sana syöpä on pelottava, se kiinni varhain ja asianmukaista hoitoa, voi lisätä selviytymismahdollisuuksia 90 prosentilla. On suositeltavaa lopettaa tupakointi (kuten tahroja hampaita). Rajoittaminen alkoholin kulutus ja käyttö huulirasvat SPF suojella huuli syövän aiheuttamaa altistumista auringolle.

5. Suusi on aina kuiva

Jos suussa tuntuu niin kuiva kuin autiolle, voi ilmoittaa kilpirauhasen tai diabetes, voi myös ilmoittaa muita autoimmuunisairauksiin, kuten Sjögrenin syndrooma. Suun kuivuminen voi aiheuttaa hampaiden reikiintymistä, koska sylki ei ole käytettävissä auttaa suojaamaan hammaskiillettä ja ikenet kudosta.

Säännöllisesti juoda vettä tai nukkua ilmankostuttimen huoneeseen. Jos suussa on yhä kuiva tai ovat aina jano, kysy lääkäriltäsi verikokeen sulkea pois ongelmia hormonit, insuliinin sääntely ja / tai autoimmuunisairauksien ongelmia.

6. Hampaat ovat hyvin herkkiä

Hampaiden herkkyys kylmälle tai makea aina osoittaa hammaskiilteen eroosion tai huonontumisen onteloita. Syitä lämpöherkkyys on vaikeampi havaita; Voit osoittaa altistua hermojen tai tulehtuneet ikenet. Huomautuksia Jos kroonisesti tulehtuneet ikenet (lihasta tulisi näkyvämmin punaista mutta vaaleanpunainen), koska tulehduksen alueen elin merkitsee usein tulehdusta toiseen.

90 prosenttia vahinkoa (kuten kiilteen eroosion) viettää 10 minuuttia ruokailun jälkeen, joten ei huuhtelua vedellä suussa aterioiden jälkeen, purukumi sokeriton ksylitolia taistelee reikiintymistä tai syövät omenoita , porkkanat tai selleri (jotka ovat luonnollisia hammasharjoja). Jos ahkera hammashoito ei ratkaise ongelmaa, ota yhteys hammaslääkäriin.

Älä lopeta lukeminen: Miten valita ja tehdä kahvia terveyshyötyjä.

Veren kumit Hammasharja

7. Ienverenvuoto

Jos verta alkaen ikeniä voit usein osoittaa erityinen ongelma ikenissä, kuten ientulehdus, joka on plakin kertyminen ikenissä, mutta myös voi merkitä muita terveysongelmia.

Jos olet verenvuotoa ikenissä, saatat Hampaiden harjaaminen liian kovaa ja olet lastimándolas. Jos käytät tekohampaat, voit hiipiä niitä aiheuttavat hankauksen ja verenvuotoa.

Jos verenvuoto on vakio ehkä se on merkitys, että jotain vakavaa on puututtava. Nämä ehdot voivat olla:

C-vitamiinin puutos ja K
Puute hyytymistä (verihiutaleiden)
Leukemia (verisyöpä)
parodontiitti

8. Olet erittäin alttiita rappeutuminen

Onkalot ovat näkyvä merkki puutteet vitamiineja ja kivennäisaineita. Jos sinulla ei ole D-vitamiinia, hampaita voi tulla pehmeitä ja alttiita rappeutuminen. Japanilaiset tutkijat äskettäin liittyy alhainen C- ja E korkeampi iensairauksien.

Nauti ravinteiden runsaasti elintarvikkeita, kuten kalaa, pähkinöitä ja hedelmiä ja vihanneksia alhainen happamuus. Ja välttää virvoitusjuomia heikentää hammaskiillettä.

9. Sinulla on lohikäärme hengenvetoon

satunnaista jaksoja pahanhajuinen hengitys ovat normaaleja (varsinkin kun syö sipulia tai valkosipulia), mutta jatkuva pahanhajuinen hengitys, se ei ole. Vaikka syy voi olla niinkin yksinkertainen kuin ei syö riittävästi hiilihydraatteja (joka aiheuttaa kehon vapauttamaan pahanhajuisia kemikaaleja, joita kutsutaan ketonit).

Pahanhajuinen hengitys voi myös olla merkki käsittelemättömän sinuiitti tai keuhkotulehdus, myös keuhkoputkentulehdus, diabetes, huono maksan toimintaa ja munuaisten, allergiat, intoleransseista nimetä yleisimmät syyt.

Täysjyvätuotteita auttaa neutraloimaan pahanhajuinen hengitys, niin syö ruskea riisi, pasta ja täysjyvätuotteita. Jos ruokavalio säädöt eivät auta, katso kielen. Useimmat pahanhajuinen hengitys on peräisin jäämän kielen. Katsoo kaavinta jokaisen aterian. Krooninen pahanhajuinen hengitys voi myös olla merkki siitä, että et ole harjata hampaita hyvin.

Ehkä on aika siirtyä sähköhammasharja tai vahvistamaan hammaslangan. Suuvedet voivat myös auttaa - vain varmista, että käytät yhtä luonnollista, koska liike usein vahingoittaa hampaita.

10. Turvonnut kumit

Ne voivat olla tuotteen useita oireita, joita tapahtuu elimistössä, ja yksi niistä on bakteeri, joka ei ole asianmukaisesti hävittää hampaita. Myös tietyt sykliä naiset turvota kumit, esimerkiksi kuukautiskierron aikana.

Tee hammaslangan osa rutiinia, voit tehdä joka toinen päivä. Jos olet raskaana, varokaa runsasta verenvuotoa (myös merkki Iensairaudet) vaihtelun vuoksi hormonitasot.

Lucid kirjoittaminen elämä
kuvat Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4