10 tegn som har høye nivåer av kortisol

Moderne liv er stressende. Vi har hele tiden viktige ting i tankene våre. Forfallsdato, eksamener, barn, lange arbeidsdager, etc. Du vet hvordan det er, og du vet hvordan det føles når som understreker deg ut, men hvis du ikke vet hva som skjer inne i kroppen din når du opplever en frustrerende situasjon, dette er hva som skjer: nivåene kortisol De stiger, og med det kommer visse effekter hvis ikke vedlikeholdes, kan føre til kroniske tilstander.

kortisol

Når du er stresset, hypothalamus, et lite område ved foten av hjernen din, utløser en alarm system i kroppen din. Dette fører til nerve og hormonelle signaler øke binyrene plassert på toppen av nyrene, for å frigjøre en bølge av hormoner, inkludert adrenalin og kortisol.

Hva er kortisol og hva den gjør?

Kortisol er et steroidhormon, nærmere bestemt et glukokortikoid som utskilles fra binyrene (et hormon som er et kjemikalie som er utført på en del av kroppen, men går inn i blodet og har virkninger på andre kroppsdeler) .

Vi har to små binyrene som er på toppen av hver nyre. Vi trenger alle å leve kortisol, og små doser levert i kroppen kan ha positive effekter, for eksempel:

  • Hjelpe kroppen balansere effekten av insulin for å holde blodsukkeret på riktig nivå og bruk av sukker og fett til energi
  • Hjelpe kroppen reagerer på stress kontroll og
  • Bidra til å regulere blodtrykket
  • Bidra til å regulere immunsystemet

Men fortsatt høy kortisol i kroppen din har negative effekter. Tilstanden da nivået av kortisol i kroppen din er for høy for en lang periode, kalles Cushings syndrom.

Noen årsaker til Cushings syndrom inkluderer:

  1. Kronisk stress - Kortisol er også kjent som "stresshormonet".
  2. Adrenal problemer - Det finnes flere sjeldne sykdommer i binyrene som kan føre til høye nivåer av kortisol.
  3. steroid medisiner - Noen personer som tar steroid medisiner som ligner på kortisol.
  4. Overdrevent alkoholforbruk.
  5. alvorlig depresjon.

Hva er symptomene på høye kortisolnivåer (Cushings syndrom)?

Humørsvingninger - for eksempel være mer irritabel, depresjon eller angst enn normalt.

Det er normalt å føle humørsyk eller lav fra tid til annen, men hvis du føler at du var konstant deprimert og / eller engstelig, så du kan oppleve konsekvensene av langsiktige effekter på produksjonen av kortisol, serotonin og dopamin.

fordøyelsesproblemer

Høye nivåer av kortisol, forårsaker energien blir fjernet fra mage-tarmkanalen, reduserer produksjonen av de nødvendige enzymer for å fordøye mat, og reduserer absorpsjonen av mineraler og næringsstoffer. Og faktisk stress er en av grunnene til at fordøyelsessystemet ikke fungerer.

Ikke stoppe å lese: sukker og salt for søvnløshet?

Hjertesykdommer og høyt blodtrykk

Som vi har lært, høye nivåer av kortisol, kan være forårsaket av en stressende livsstil. For mye stress kan øke blodtrykket, noe som igjen kan føre til en økt risiko for hjertesykdom.

søvn~~POS=TRUNC

Kortisol produksjonen er naturlig høyt i morgen for å hjelpe våkne opp. Men folk som kronisk stresset sine binyrene til å overprodusere kortisol, kortisol endre deres konsentrasjoner slik at det er lav om morgenen når de våkner opp, i stedet for høy.

vektøkning

Kortisol stimulerer appetitten og cravings for søt mat tette i kalorier og høy karbohydrat matvarer. Så hvis du har høye kortisolnivåer i kroppen din for en lang periode, sjansene er du kommer til å ønske å spise fett og høyt kalori mat.

Aldring av huden og rynker

Som om høye nivåer av kortisol ikke gjorde nok skade inne, tørker også huden. Dehydrert hud betyr tidlig rynker.

Andre symptomer inkluderer:

- smerter - spesielt ryggsmerter.
- Økt mottakelighet for infeksjoner - kortisol kan svekke effektiviteten av immunsystemet
- ansiktshår hos kvinner.
- Du kan registrere lilla / rosa strekkmerker (striae) vises - lik dem sett hos noen gravide kvinner.

I de fleste tilfeller (bortsett fra når steroid medikament er årsaken), symptomer utvikler seg gradvis. Diagnosen er ofte uklart for en stund, fordi de fleste av symptomene kan også være forårsaket av andre vanlige problemer.

Det er verdt å merke seg at det faktum at du kan ha oppstått en eller noen av disse symptomene ikke nødvendigvis at du har høye nivåer av kortisol. De ovennevnte symptomer kan være assosiert med andre medisinske tilstander. Det er alltid best å gå til legen din dersom du er bekymret for hvordan du føler deg.

Hvis du føler at du opplever noen av disse symptomene, så kan det være på tide å ta en titt på din livsstil og hvordan du kan endre dem for å redusere nivåene av kortisol.

Hvordan å senke kortisolproduksjon

kvinne-doing-øvelser-vekter

Tren regelmessig

En god trening er en naturlig stress Buster. Hvis jeg føler frustrert eller sint, så jeg vet kjører er trygt å tømme hodet mitt. Trening hjelper også til å øke muskelmasse og øke hjernens produksjon av serotonin og dopamin, som er hjernen kjemikalier som reduserer angst og depresjon.

Ikke stoppe å lese: Den kraftige placebo effekt.

Kutt koffein

200 mg koffein sies å øke kortisolnivå i blodet ved 30% i en time. Prøv alternative drikker uten koffein i to uker og se hvordan du føler deg.

En dypere og lengre søvn

En god natts søvn gjør at kroppen slappe av og redusere kortisol nivåer. Hvis du har problemer med å sove, kan du lese disse artiklene:
Sugar & Salt for søvnløshet?
Du fikk ikke sove godt om natten? Vurdere disse tingene før du går til sengs
14 Naturlig rettsmidler for behandling av søvnløshet.

Holde blodsukkeret stabilt blod

Både donuts og cookies er deilig, prøv å unngå å spise for mye av dem. For mye raffinert sukker og enkle karbohydrater øker insulinproduksjonen.

Liker å spise lite og ofte, og mat som er balansert på proteiner, komplekse karbohydrater og sunt fett som olivenolje, nøtter og frø (nøtter og frø har fantastiske helsemessige fordeler).

Diett rik på komplekse karbohydrater holde kortisolnivåer lavere enn lav-karbohydrat dietter.

drikkevann

Sørg for at du holder deg hydrert ved å drikke rikelig med vann. Drikk et glass når du våkner opp og før du går til sengs, hjelpe holde kortisolnivå ned.

Tar kosttilskudd anti-stress

B-vitaminer, mineraler, slik som kalsium, magnesium og krom, sink og antioksydasjonsmidler slik som vitamin C, a-liponsyre, druekjerneekstrakt og CoQ 10 kompleks.

Det finnes en rekke planter og urter som kan brukes til å behandle stress og angst som Johannesurt, kamille og havre.

Meditere eller lytte til velvære bånd

Når det gjelder å slappe av og redusere kortisolnivåer gå rolig med myk musikk eller mekling.

Det er lett å bli sittende fast i en stressende livsstil. Vi kan ikke alltid hjelpe våre omstendigheter og hva må vi møte. Du kan imidlertid ta metoder, som ovenfor, for å hjelpe deg å takle stress, og dermed holde kortisolnivåer lav.

Men for nå, trenger du ikke å gjøre noe drastisk. Bare ta et dypt åndedrag, tenne noen duftlys og slappe av. Livet er for kort til å lide for små ting. For mer nyttig informasjon om hvordan du kan lindre stress og angst se disse artiklene:

Hva er angst og hvordan vi kan lære av det?
7 spørsmål du bør stille deg selv neste gang du føler intens angst
6 Ernæringsmessige tiltak for å hindre depresjon på grunn av mangel på Serotonin

Forsket og skrevet av utstyr Lucid Livet
Bilde: Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =