15 bruk av boraks i hjemmet som ingen fortalte deg

boraks, Også verdig ros normalt reservert for hvit eddik og natron, er mer enn bare en forsterkning av vaskemiddel. Det har vært brukt i mange hjem applikasjoner for mer enn 100 år som Borax er et naturlig mineral, et produkt av den sesongmessige fordampning av saltsjøer. Den består av bor, natrium, vann og oksygen. Les videre for å lære alt det potensialet som du kan få dette mineralet fra hjem applikasjoner.

boraks

Sterkt alkalisk, pH boraks er 9,3 og den grunnleggende kvalitet er det som gir boraks fremragende rengjøring, desinfisere, fjerne lukt og friske opp. Siden de fleste boliger vann er koblet til en pH-verdi på mellom 6,5 og 8,5, og tilsetning av detergenter i vaskemaskinen ofte betyr det at vannet pH er nøytral.

Den for surt eller alkalisk vann vil ikke vaske klærne nesten like bra, og hva som er verre, kan det også skade fibrene over tid. Ved å legge en halv kopp av boraks til vaskesyklusen sammen med de vanlige vaskemiddel, blir vannet mykere og fører til en mer nøytral pH-nivå på ca. 8.

15 bruk av boraks i hjemmet som ingen fortalte deg

Borax er en naturlig, grønn og trygt alternativ for å bleke. Les videre for å finne andre måter du kan bruke dette mineralet i hjem og hage.

1. Fjern flekker fra klær

Best for fett, olje og proteinflekker, pre-soaking og det skitne klær og vaskemaskinen og misfarget ved hjelp av en halv kopp av boraks pr liter varmt vann ark. La trekke i 30 minutter før du legger vaskemiddel og vaske bort som vanlig.

2. Multi-purpose renere

I stedet for annen rengjøring pulver, strø litt naturlig boraks, på en fuktig klut og gni på fliser, vasker, kraner, boards, benkeplater, badekar, vask, kjøkkenutstyr og renser og polerer overflaten på badet og kjøkkenutstyr. Alltid skylles hver rengjorte overflaten med vann når den er ferdig. Du kan også helle litt boraks i toalettskålen og skjære med en børste til å rengjøre og desinfisere.

3. Styrking oppvaskmiddel

Care Fogged briller, hardt vann flekker og flekker såpe, Borax ikke bare låseskivene opp renseevne av oppvaskmiddel, men også renser og desinfiserer innsiden av maskinen. Dryss med en eller to kopper boraks bassenget oppvaskmaskin, tilsett vaskemiddel og kjører som normalt.

4. nøytraliserer lukt

Borax er et miljøvennlig alternativ til kommersielle produkter for den samme funksjon. Frembringer en aerosol for å nøytralisere lukter ved å oppløse en halv kopp av boraks med 1? Kopper varmt vann og plassere blandingen i en sprayflaske. Føl deg fri til å legge 5 til 10 dråper av din favoritt essensielle olje for å lage en frisk duft.

Ikke stoppe å lese: Cure kalde sår med dette enkle trikset med hvitløk

5. Prøv bor mangler i hagen

Hvis plantene er forkrøplet, tørker bladene på tuppen av bladene, eller ikke er i stand til å nå blomstring (og dermed bære frukt), landet i hagen din kan ikke få nok av bor som mikronæringsstoffer. Epler, brokkoli, kål, løk, pærer, gulrøtter, alfalfa og mais, er spesielt sultne planter av bor og få meget godt med en bladpåføring av 5 spiseskjeer av boraks i 5 liter vann med noen dråper såpe som en emulgeringsmiddel. Spray bladene og stilkene jevnt på de berørte anleggene.

6. Pest Control

Bor i Borax er dødelig for insekter stelle seg selv, slik som maur, lopper, kakerlakker, sølvkre og biller. Påføre et tynt meget tynt lag av boraks til problemområder rundt huset, eller et lim insekt-lokkemat ved å blande boraks med honning eller sirup.

7. Oxide

Kombinere sammen boraks og sitronsaft i en lime. Bruk denne blandingen av oksiderte stedene, slik at minst 30 minutter, og deretter gå med en børste. Gjenta disse trinnene hvis det er nødvendig, og alltid skylle med rent vann når du er ferdig.

8. avdekke avløp

Den tilstoppede avløp kan naturligvis avdekkes ved å anvende avløpet fra en halv kopp av boraks med to kopper kokende vann. La stå i 15 minutter eller så, og skyll med varmt vann.

boraks-vaskemiddel

9. Gloss vinduer og speil

For frie glass striper, bland godt tre kopper varmt vann med to spiseskjeer av boraks til det er helt oppløst. Dypp en ren klut i blandingen og rene vinduer, speil og skyvedører i glass. Bruk en litt innsats for å polere og glans.

10. Eliminer ugress

Bland 1? Kopper boraks 2? Liter vann og overført til en spray ugress. Siden boraks diskriminerer ikke, nøye våte bladene av uønskede planter i hagen din mens du unngår de du vil beholde, og er bare å spraye bladene og ikke jorda selv.

11. Fjern mugg og jordslag

Det er påvirket områder mugg og sopp med en kombinasjon av en kopp av boraks og én liter vann. Eller sprøytes med løsnings Scrubs i problemområdet, grundig vasket med en tannbørste. Når du er ferdig, er det ikke nødvendig å skylle løsning - boraks fortsette desinfisering og hemme vekst av sopp lenge etter første behandling.

12. Ta limrester

Enten å fjerne en gammel etikett av en glasskrukke eller fjerne et merke fra en nylig kjøpesummen, kan du bruke den i stedet for kommersielle produkter. Oppløs en halv kopp av boraks i? Kopp varmt vann for å lett fjerne lim, gummi, tjære og andre klebrige flekker.

13. Ren og behandler teppe flekker

Neste gang du bruker en damp renere på tepper, tilsett en halv kopp boraks per gallon av varmt vann. For vanskelige flekker, blande en halv kopp av boraks med to kopper varmt vann og bruke en klut til å tørke flekken grundig.

Ikke stoppe å lese: Hvordan forebygge urinveisinfeksjoner

14. Bevar friske blomster

Å skape vakre tørkede blomster er ikke trist og visnet, det er enkelt, bare lage en blanding av en del boraks og to deler cornmeal. Tilsett litt av denne tørre blandingen i en lufttett beholder, plassere friske blomster inne, og forsiktig dekke med de resterende potetmel og boraks pulver. Cover og oppbevar på et kjølig og tørt sted for to uker.

15. Få noen stearinlys veker sterkere

For å lage mer holdbare veker av lys som er redusert til aske og røyk ved forbrenning, er bade det grove gjenger i en oppløsning av to spiseskjeer av boraks, en spiseskje av salt, og en kopp kokende vann og bløtlagt i 24 timer. Veker henges til tørk i to dager før bruk.

Hensyn å ta før du bruker boraks

Boraks bør ikke tas. Boraks må lagres nøye fordi det er giftig ved svelging. Selv om dette kan være usannsynlig å skje, selv ved et uhell, må alle som bruker det ta hensyn som bør brukes med forsiktighet på grunn av farene ved svært små barn som leker med det - som med noen av forbindelsene med bruk innenlands.

Av denne grunn bør du være svært forsiktig når du bruker den i nærheten av mat hvor som helst og rydde opp søl umiddelbart.

Det regnes som relativt trygg på annen måte.

Borax er irriterende for huden. Det er en viss risiko for forurensning ved hudkontakt. Det kan føre til irritasjon og rødhet ved langvarig kontakt. Hvis du har noen kutt eller skrubbsår på hender du bør bruke gummihansker når du håndterer eller bruker i løsningen. Dette er en god idé, selv alle tilfelle med rengjøringsprodukter.

Innånding av boraks. Siden dette er en stabil, krystallinsk pulver, meget liten risiko ved innånding. Men hvis du bruker det som et fint pulver, må du beskytte mot innånding og vernebriller. Også være spesielt forsiktig hvis du bestemmer deg for å bruke den på teppet fordi det kan inhaleres av familiemedlemmer eller kjæledyr.

Er sannsynlig å bekymre seg om deres bruk, men disse data er kun for din sikkerhet fordi, som baking, som selv kan svelges, hvis du gjør det i store doser kan være skadelig, og hvis du ser på toksikologi data bordsalt, er ikke så forskjellig. Selv salt kan være farlig hvis spist altfor godt.

Bare ta disse forholdsreglene, og du kan oppnå alle fordelene det kan tilby deg boraks, som også effektiv, er veldig økonomisk.

Livet skrive Lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =