Farger og former av avføring og deres betydning

De fleste endringene etterslep i farge og form, de varierer i betydning, og noen ganger eller de fleste er ikke alvorlige forhold. Men noen endringer, spesielt hvis endringene er konsistente over tid og ikke er til stede i en enkel evakuering, kan det bety at noe må undersøkes. Les videre for varianter som kan oppstå for å evakuere og hva som kan være årsaken.

etterslep

Hva er normal farge på avføring

Color bæsj (avføring) er oftest brun. Når fargeendringer, en person, forelder eller omsorgsperson ofte bekymrer. Tilstedeværelsen av bilirubin i galle (et nedbrytningsprodukt av hemoglobin i røde blodlegemer som vanligvis er ødelagt etter en lagringstid på flere uker), er vanligvis ansvarlig for fargen av avføring.

Bilirubin-konsentrasjonen kan variere avføringen farge på lys gul til nesten sort. Forandringer i den kjemiske struktur av bilirubin kan føre til at de blir grønn eller gul. Gul krakk kan også oppstå hvis det blir fortynnet eller en reduksjon i mengden av bilirubin i leveren. Bakterier og fordøyelsesenzymer i tarmen kan opptre på bilirubin og endre dens farge.

Fargen på avføring og deres mulige betydning

Som vi har nevnt, avføring er vanligvis lys brun til mørk brun, og det er en moderat variasjon blant personer med hensyn til farge, mengde og form av avføring.

Da disse endringer skjer i avføringen, kan det bety at det kan være en sykdom som påvirker den gastrointestinale (GI), eller i hele kroppen.

Symptomer assosiert med endringer i avføringen farge, om noen, er symptomer på den underliggende årsaken til endringen, for eksempel mat og drikke som rødbeter, dietter høy i grønnsaker, lakris, etc., og tilstander eller sykdommer slik som:

 • galleblæresykdom
 • cøliaki
 • ulcerøs kolitt
 • Crohns sykdom
 • tumorer
 • divertikkelsykdom
 • kreft
 • hemoroider

Endringer i avføringen farge kan skyldes diare, blødning i tarmen, tarmsykdom, lever eller bukspyttkjertel, og medisiner.

Når fargeendringer, bør testene gjøres, avhenger de hva årsakene er mistenkt for å være den fargeendring av avføring. For eksempel kan gastrointestinal endoskopi (GI) være nødvendig for å vurdere de røde eller sort avføring ved mistanke om blødning.

Feces rødt eller sort kan være et tegn på blødning i fordøyelseskanalen (øsofagus, mage, tynntarm eller tykktarmen), og bør ikke bli ignorert.

Når krakk fargeendringer, må testene utføres de er avhengig av hva som er mistenkt for å forårsake fargeendring av avføring. For eksempel kan gastrointestinal endoskopi (GI) være nødvendig for å vurdere de røde eller sort avføring ved mistanke om blødning. Behandling for endringer i avføringen farge er å behandle den underliggende årsaken.

rød

Den vanligste årsaken til lyse røde avføring hos voksne er blødning hemorroider. Hos spedbarn den vanligste årsaken er en anal fissur eller rift i vevet rundt anus.
Andre årsaker til blod i avføringen kan være mer alvorlig, for eksempel:

 • Infeksjoner i tarmen
 • inflammatorisk tarmsykdom (Crohns sykdom, ulcerøs kolitt)
 • diverticular blødning
 • tumorer
 • arteriovenøse misdannelser (unormal kommunikasjon mellom arterier og vener i tarmveggen som bryter).
 • Kraftig blødning fra et sår i spiserøret. Mage eller tolvfingertarmen, kan det også føre til at avføring red i stedet for svart hvis det har vært nok tid for røde blodlegemer til å bli fordøyd.

Rød konditorfarge og sukker bete kan også gi en rødlig nyanse å evakuere og rød-oransje, sett i mennesker hovedsakelig kjøttetende vaner.

avføring farge

gul

Det finnes en rekke grunner til at de er gule avføring, og det er en rekke som er enda fettete og stinkende. Sistnevnte kan være på grunn av den manglende evne av tarmen for å fordøye og absorbere fett på grunn av sykdommer i tarmveggen (slik som cøliaki og cystisk fibrose), fordi bukspyttkjertelen er i stand til å produsere tilstrekkelige fordøyelsesenzymer på grunn av sykdommer så som kronisk pankreatitt eller kreft i bukspyttkjertelen blokkerer bukspyttkjertelkanalen, galle eller ikke nok til å levere tarmen. Gul og fettete, foul smelling, skyldes ufordøyd fett. Det er en sitron gul farge som også er vanlig i veganere.

grønn galle

Ofte sees det i den andre sesjonen Ved rengjøring av lever bøyning i pasienter med en historie av leversykdom, og hos pasienter som tar mange medisiner kronisk.

Den grønne fargen er en vanlig farge endring. Dessuten er det på grunn av galle pigment når diaré, siden det, beveger seg for fort maten gjennom tarmen og så at den kjemiske ikke kan brytes. Den grønne fargen kan skyldes visse matvarer som grønne grønnsaker, grønnsaker eller grønn farge.

svart

Hvis det ikke har vært inntak av blekk eller dyreblod, må vi vurdere muligheten for at det er et problem av blodtap i en del av den øvre fordøyelseskanal.

Svart avføring er også en urovekkende symptom som kan skyldes mye blødninger i mage-tarmkanalen, oftest fra den øvre mage-tarmkanalen, inkludert spiserøret, magesekken og tolvfingertarmen. Røde blodlegemer brytes ned av fordøyelsesenzymer i tarmen og avføringen tilbake til svart. De har en tendens til å bli asfaltert (klebrig) og stygg lukt. Dette kan være et medisinsk nødstilfelle. Svart avføring tjære bør ikke ignoreres.

Blodneseblødning eller dentale prosedyrer eller lesjoner i munnen, kan svelges og kan være årsaken til svart avføring, men mengden av blødning er vanligvis ikke er betydelig nok til å fremstille dem.

andre: I tillegg til blekksprut blekk eller blodpølser, kan vi kaste inntak av grønnsaker (spinat, grønn), rødbeter (rød), etc.

Avføring klar hvit eller leire

Den hvite eller leire, blir ofte observert med lever- eller gallegangene. Det kan også være forårsaket av kreft i bukspyttkjertelen blokkerer gallegangene. Mangel på galle får dem til å miste sin brun og gjør dem ser blek.

Legemidler som endrer fargen på avføringen

De vanligste stoffene som endrer fargen av avføring, er stoffer som blir svarte - og omfatter jern og vismut (Pepto-bismol innhold og Kaoepectate). Men et stort antall andre legemidler har vært forbundet med endringer i farge, svart eller andre farger. Praktisk talt, viktigheten av dette faktum er at nye legemidler eller kosttilskudd bør vurderes som årsak til noen endring i avføringen farge.

Krakk form og mulige betydningen

ed danner avføring

Slim i avføringen

Slim i avføringen kan være normal, og kan omfatte segmenter avføring. Imidlertid kan det også forekomme hos mennesker med inflammatorisk tarmsykdom, eller cancer. Slimhinnene er også assosiert med blod og / eller magesmerter bør ikke ignoreres og krever legehjelp. Personer med irritabel tarm syndrom (IBS) kan også ha slimete.

Avføring som flyter

De fleste avføring flyte fordi den inneholder en for stor mengde gass. Det er normalt og har liten betydning. Endringer i kosten kan føre til flyte dem, men som en isolert symptom, for ikke å foreta, og ofte forsvinner spontant. Avføring flyter ikke på grunn av en høyere mengde fett. Årsak fett dråper olje på toalettet, og du kan se klart.

Enhver tilstand som fører til større mengder av gass som dannes i tarmen, kan teoretisk føre til flytende avføring, særlig under forhold hvor det er dårlig absorpsjon av næringsstoffer som med laktoseintoleranse, cøliaki, cystisk fibrose og kort tarmsyndrom.

Ikke slutte å lese: Hva er den riktige måten å evakuere?

Fordeler å evakuere riktig

Å evakuere de fleste eller alle av tarminnholdet, en serie av hendelser inntreffer:

1. Ved å fjerne rester redusert det totale volum intestinal inntreffer og bør resultere at kompresjonen utøves på neste legemene forsvinne eller bli dempet.

2.- også vil redusere abdominal trykk som begun venøs retur i de nedre ekstremiteter og bekken-området til hjertet. Dette vil ha gunstige effekter i situasjoner som cellulitter, åreknuter, hemoroider, etc.

3. Det vil redusere presset på hoftene, korsryggen og andre ledd.

4. Ved rensing kolon avfallet vil forbedre de aller fleste forhold og situasjoner forstoppelse eller diaré vil bli korrigert uten å ty til medikamentell behandling.

5. Ved å redusere sammentrykning i området vil være en avslappende virkning på de organer som ligger på et høyere nivå (lever, nyrer, hjerte, lunger) er bedret funksjon.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 55