9 kamper magesmerter

magesmerter jente

Har du lider av magesmerter vanligvis?

Nesten alle har hatt vondt i magen på et tidspunkt. Men i virkeligheten, kan ethvert organ i magen være den skyldige, ikke bare magen og kan ha ulike årsaker hver av disse magesmerter.

Hva er årsakene til magesmerter

Vi inviterer deg til å lese noen av årsakene til magesmerter som nevnt ovenfor, kan være annerledes, Men aldri glem å gjøre relevante bevis rådgivning spesialist tillit til å klargjøre bildet.

skadedyr

Ingen ønsker å tro at magen symptomene skyldes en parasittisk orm eller annen skapning. Men det skjer.

Det finnes mange typer parasitter, men mest vanlig i Nord-Amerika er Giardia og Cryptosporidium, som kan fås ved å svømme i bassenger eller innsjøer forurenset eller drikke forurenset vann. (Eller i noen utbrudd i upasteurisert eple cider). Den lille protozo forårsaker kramper, diaré og kvalme omtrent 2 til 10 dager etter eksponering (Crypto) eller 1 til 3 uker senere (Giardia). Andre typer parasitter kan samles i kokt eller forurenset mat.

blindtarmbetennelse

De fleste mennesker med blindtarmbetennelse, en betennelse i vedlegget, opplever plutselig smerte som er ille nok til å rettferdiggjøre en tur til legevakten.

Blindtarmbetennelse er mest vanlig hos barn og unge voksne (selv om det kan skje til eldre voksne) og vanligvis begynner med smerter i midten av magen, framdrift i nedre høyre del av magen.

Dersom tillegget ikke blir fjernet, kan det bli ødelagt, noe som resulterer i potensielt fatale peritonitis.

magesår

Mavesår, eller sår i magesekken og tolvfingertarmen (den første delen av tynntarmen), er en vanlig kilde til magesmerter, sier Dr. Alaradi.

Magesmerter vanligvis streik midt-øvre mageområdet og noen ganger oppstår etter måltider, lagt til. Personer med duodenalsår kan våkne opp midt på natten på grunn av smerter.

Ikke stoppe å lese: Fordeler med spirulina for helse

Ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler (NSAID) og bakterien Helicobacter pylori (H. pylori) er de viktigste årsaker. Antibiotika og syre-undertrykkende midler blir ofte anvendt for å behandle sår som skyldes bakterier.

For sukkerfri tyggegummi

Hvis du bruker for mye sorbitol, som finnes i noen sukkerfrie produkter, kan føre til smerter og diaré. Ifølge artikkelen i BMJ en 2008, en 21-åring hadde et tap på 11 pounds, magesmerter og diaré (så mange som 12 avføring per dag) av tyggegummi om 16 en dag.

En 46-åring hadde lignende symptomer etter å tygge sukkerfri tyggegummi rundt og spise godteri inneholder sorbitol 20 om dagen.

stresset

Stress kan føre til hodepine, høyt blodtrykk, søvnløshet og, ja, problemene magen. Depresjon har vært knyttet til fordøyelsesproblemer (inklusive tap av appetitt og vekttap) og irritabel tarm syndrom. Forholdet synes å gå begge veier, ifølge en studie publisert i 2012 i tidsskriftet Gut.

Med andre ord, kan depresjon være årsaken til magesmerter, men den konstante magesmerter kan så lett føre til depresjon og angst.

matforgiftning

Matforgiftning bakterier eller virus kan føre til magesmerter sammen med diaré og oppkast. Mange utbrudd av matforgiftning har vært de siste årene i Nord-Amerika, inkludert 20 personer i 7 stater som samlet Salmonella forurenset biff i 2011.

I sjeldne tilfeller kan matforgiftning være alvorlig og dødelig. Vanligvis symptomer på matforgiftning varer vanligvis ca 1-2 dager, sier Dr. Alaradi.

Men hvis du har viral gastroenteritt, en mageinfeksjon mat eller noen andre, det kan vare litt lenger.

Ikke stoppe å lese: 6 trinn for å gjenopprette fra revmatoid artritt

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom (IBD) er en betennelse i tynn- eller tykktarmen, forklarer Dr. Alaradi. Crohns sykdom og ulcerøs kolitt inkludert.

Betennelse av IBD kan føre til arrdannelse og blokkering, noe som kan resultere i magesmerter sammen med diaré og rektal blødning. Symptomer er kronisk, men kan eksplodere og forsvinne i sykluser, så det er noen ganger vanskelig å diagnostisere.

IBD bør være monitoreads nøye, da det kan føre til mer alvorlige problemer, inkludert kreft senere i livet.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarmsyndrom (IBS) er ikke den samme som inflammatorisk tarmsykdom. Selv om IBS kan også føre til kroniske magesmerter og endringer i avføringsvaner (for eksempel vekslende forstoppelse og diaré), ikke en inflammatorisk tilstand og aldri innebærer rektal blødning, sa Dr. Alaradi.

Vanligvis påvirker det flere kvinner enn menn, det er ansett som mindre alvorlig enn IBD, og ​​kan administreres gjennom behandling av symptomer.

Og i motsetning til IBD, IBS aldri utvikler seg til mer alvorlige tilstander som kreft, sier Dr. Alaradi.

kreft

Det er sjelden, men kreft i noen av organene i magen, lever, bukspyttkjertel, mage, galleblære eller eggstokkene, kan forårsake magesmerter, men vanligvis bare i de senere stadier, sier Dr. Alaradi.

Og det er vanligvis andre symptomer som tap av appetitt, vekttap, vedvarende oppkast, vedvarende hevelse i magen, og nylige endringer i avføringsmønster. "Hvis en person går på do en gang om dagen, og det har endret seg de siste ukene til en gang hver tredje eller fire dager, fortjener oppmerksomhet," sier Dr. Alaradi.

Se foruten disse årsakene 9 Mulige årsaker til at magen gjør vondt

Forsket og skrevet av utstyr Lucid Livet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 35 = 45