Smerter i høyre bryst, og når du trenger å se legen

den smerter i høyre bryst Det bør aldri bli ignorert fordi det kan være et tegn på et alvorlig helseproblem. Heldigvis, smerter i høyre bryst, vanligvis ikke forbundet med hjerteproblemer, men i sjeldne tilfeller denne smerten oppstår under et hjerteinfarkt. Les videre for å vite årsakene og når du trenger til og se en lege for å sjekke denne brystsmerter og iverksette tiltak.

smerter i høyre bryst

Noen vanlige årsaker til smerter i høyre bryst er lungebetennelse, galleblæresykdom, pankreatitt, ribbe brudd, eller helvetesild. Disse forholdene kan gi smerter som spenner fra mild kjedelig verke til skarpe smerter som forårsaker ubehag i brystet. Hvis noen form for brystsmerter vedvarer, er det viktig å konsultere legen din for en sjekk.

På høyre side av magen og brystet inneholder mange vitale organer. For eksempel, galleblære, pankreas og lever er på høyre side beskyttet av brystkassen på brystet. Enhver betennelse eller infeksjon i disse organene kan forårsake smerter i brystet, øvre mage og rygg. Fordi ditt hjerte er i midten av brystet mot venstre, hjertesymptomer vanligvis ikke påvirke høyre bryst.

Smerter i høyre bryst, og når du trenger å se legen

I denne artikkelen, vil de ulike årsaker til brystsmerter som følte i høyre side av det. Også du finne ut når brystsmerter er alvorlig nok til å ringe en lege.

Ikke stoppe å lese: kviser på ryggen og brystet naturlige årsaker og behandlinger

Brystsmerter forårsaket av infeksjon i galleblæren

En skarp smerte på høyre side av brystet kan være et tegn på en infeksjon i galleblæren eller gallestein. Galleblæren inneholder galle som er nødvendig for å bryte ned maten og hjelper fordøyelsen. Enhver infeksjon eller en blokkering i galleblæren kan forårsake smerter i den øvre abdomen-området.

Symptomer på gallestein kan forårsake smerter som ligner på hjerteinfarkt brystet. På grunn av dette, bør du ringe lege umiddelbart dersom du plutselig får smerter i brystet.

pankreatitt

Pankreatitt er en betennelse i bukspyttkjertelen som kan forårsake konstant smerte piercing som kan bli følt på den høyre side av brystet. Bukspyttkjertelen ligger i øvre del av magen bak magen. Skille ut fordøyelsesenzymer som er nødvendig for å holde fordøyelsen fungerer effektivt.

Hvis bukspyttkjertelen slutter å fungere som den skal, kan en opphopning av enzymer føre til at bukspyttkjertelen til å bli betent. Gallestein kan også forårsake pankreatitt.

Bukspyttkjertelen smerte begynner vanligvis rett under ribbeina i sentrum av kroppen og utstråler til brystet, ryggen eller siden. Men brystsmerter av pankreatitt, kan også forekomme i venstre eller høyre side av brystet. Sammen med brystsmerter, kan du oppleve kvalme, oppkast, tap av appetitt og oppblåst mage.

Du bør ringe legen din hvis din sterke smerter som varer mer enn 30 minutter, og også har alvorlig kvalme eller oppkast.

Ikke stoppe å lese: Symptomer på bukspyttkjertel problemer

pleuritt

Mellom lungene og brystveggen er en tynn membran som kalles pleura. Pleura kan bli betente grunn av en viral eller bakteriell infeksjon, en blodpropp eller et bryst skader. Enhver betennelse i pleura (kalt pleuritt), forårsake alvorlige smerter i brystet. Smerten kan være alvorlige og kan forverres når hoste.

Brystsmerter merkes i området av betennelse. Derfor, hvis din høyre lunge er berørt, pleuritt forårsake smerter i høyre bryst. Du bør konsultere legen din dersom du får brystsmerter i flere dager eller hvis smertene ikke er lettet etter noen dager.

lungebetennelse

Lungebetennelse er en lungeinfeksjon som kan forårsake smerter i høyre bryst, avhengig av hvilken lunge er påvirket. Lungebetennelse er en luftveisinfeksjon som er ofte et resultat av influensa, astma eller lungeinfeksjon. I tillegg til brystsmerte, lungebetennelse kan også forårsake alvorlige symptomer slik som hoste, feber og frysninger risting.

Ifølge American Lung Association, sammen med de vanlige symptomer på lungebetennelse, kan du også være følelsen skarpe brystsmerter som blir verre med hoste.

smerter i høyre bryst

Hvis du har hatt et slag, kan du ha en økt risiko for smerter i høyre bryst på grunn av lungebetennelse. Bladet rapporterte at Neurohospilalist relatert lungebetennelse slag ofte skjer på høyre side av brystet i stedet for venstre side. Dette er fordi retten luftveiene er nærmere luftrøret.

lungekollaps (pneumothorax)

Du har sterke smerter i høyre bryst, hvis din høyre lunge kollapset. Pneumothorax (det medisinske navn for en kollapset lunge) kan være forårsaket av et bryst skader, astma, cystisk fibrose eller tuberkulose.

Ifølge National Library of Medicine, en skarp knivstikking brystsmerter som blir verre når du hoster, er det viktigste symptomet på en kollapset lunge. Hvis kollapsen er alvorlig, kan du også ha tetthet i brystet, blå hud, svimmelhet, tretthet, og rask hjerterytme.

En kollapset lunge kan bli en livstruende tilstand som krever øyeblikkelig legehjelp.

Ikke slutte å lese: 2 pusteøvelser for å avgifte lungene

herpes

En annen årsak til smerter i høyre bryst eller venstre side, er helvetesild. Herpes er forårsaket av virus som er ansvarlig for vannkopper. Det viktigste symptomet på herpes er et utslett på kroppen danner dine blemmer. Dette kan være ledsaget av kløe og prikking, samt hodepine, influensalignende symptomer og følsomhet for lys. Helvetesild kan også føre til at du har veldig sensitiv hud.

Utbrudd av herpes kan kveiles rundt venstre eller høyre for overkroppen side.

Coscocondritis

Den coscocondritis, eller hevelse på brystbenet kan forårsake smerter i høyre bryst og venstre. Mange forveksler costochondritis av et hjerteinfarkt fordi smertene er ofte følte der hjertet er. Men er smertene vanligvis lokalisert og kan spilles ved å trykke på brusk.

Vanligvis er brystsmerter løst uten behandling. Leger anbefaler å ta rikelig med hvile og bruke kjøle eller varmepakninger for å lindre smerte.

Blodpropp (lungeemboli)

alvorlige brystsmerter som ikke går bort med resten kan være et tegn på lungeemboli. Lungeemboli er en livstruende tilstand forårsaket av en blodpropp reiser til lungene. En vanlig blodpropper Årsaken er dyp venetrombose.

Blodet reiser til lungene på høyre side av hjertet og deretter gjennom venstre side i lungene. Hvis en blodpropp kommer inn i venstre eller høyre lunge, du har brystsmerter på den siden.

Den beste måten å forhindre lungeemboli er å forebygge utvikling av blodpropp. P

bryst traumer

Et slag mot bryst forårsake smerter i brystet og kan skade de organer som er beskyttet av brystkassen. For eksempel, kan traumer til høyre bryst resultere i leverskade eller i den høyre nyre. Selv små skader kan forårsake brystsmerter som varer noen dager etter skaden. Dette kan føre til brystsmerter når du puster, du hoster eller nyser.

Det er viktig å gå til en lege hvis du har noen bryst skader som forårsaker smerte. Dette er for å utelukke muligheten for at brystsmerter er relatert til hjertet.

muskelspenning

For mye stress, kan fysiske anstrengelser skade muskler og forårsake brystsmerter på begge sider av brystet. Men muskelspenninger fører ofte brystsmerter i høyre bryst fordi mange bruker sin høyre hånd til å gjøre fysisk arbeid.

Muskelspenning kan bryte opp muskelfibrene i brystveggen. Tunge løft, strekking, plutselige bevegelser og til og med hyppig hoste kan øke trykket på brystmusklene.

smerter i høyre bryst hjerteinfarkt

hjerteinfarkt

Som nevnt i begynnelsen av denne artikkelen, er brystsmerter på venstre side ofte i forbindelse med hjerte-relaterte forstyrrelser som hjerteinfarkt. Men noen ganger symptomer et hjerteinfarkt kan også forårsake smerter i høyre bryst.

Hvis du tror at alvorlige brystsmerter skyldes et hjerteinfarkt, bør du ringe nødetatene umiddelbart.

Når bør du oppsøke lege for brystsmerter

Når vi snakker om brystsmerter, alle leger sier at alle typer brystsmerter bør aldri bli ignorert. Selv om årsakene er ikke alltid relatert til hjertet, kan være symptomer på andre alvorlige medisinske tilstander.

Det er viktig å få medisinsk behandling så snart som mulig hvis brystsmerter er forårsaket av et hjerteinfarkt.

I tillegg bør du ringe legen din dersom du har smerter i høyre bryst og venstre side, og i følge med en eller flere av følgende symptomer:

  • ekstreme smerter under brystbenet som føles som noen klemme brystet.
  • Enhver tetthet eller trykk i midten av brystet.
  • Brystsmerter som stråler til ryggen, venstre arm eller kjeve.
  • Brystsmerter som ikke går bort.
  • Plutselige brystsmerter.
  • Oppkast, kvalme, svimmelhet, uregelmessig eller rask hjerterytme.
  • Feber og frysninger.
  • Hoste med grønn-gult slim.
  • Problemer med å svelge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 26 =