12 sykdommer vitamin D-mangel

Vitamin D-mangel

Vitamin D-mangel er mer vanlig enn du tror. Faktisk er det så vanlig at The American Journal of Clinical NutritionIt kalte det et globalt problem som er anerkjent som en pandemi. Også en studie i Storbritannia viste at mer enn halvparten av voksne i Storbritannia ikke har nok vitamin D, og ​​om vinteren og våren en i seks mennesker har en alvorlig vitamin D-mangel.

Hva er vitamin D?

Vitamin D er viktig for god generell helse og spiller en viktig rolle i å sikre våre muskler, hjerte, lunger og hjerne fungerer så godt. Kroppen kan lage sin egen vitamin D fra sollys. Du kan også få vitamin D-tilskudd, og en svært liten mengde kommer fra en mat vi spiser, så noen fisk, fisk tran, eggeplomme, korn og kornprodukter.

Hva gjør vitamin D unik i forhold til andre vitaminer, er at kroppen kan lage sin egen vitamin D når huden for sollys er utsatt, mens du trenger for å få andre vitaminer fra maten du spiser.

Hvor lang tid du bruker i solen for å få nok vitamin D?

Finn ut hvor lenge du skal være i solen for å produsere tilstrekkelige mengder vitamin D, kan det være svært komplisert og er forskjellig for hver person, derfor er det en anbefaling for alle. Grunnen til dette er at, hvor mye tid du trenger å bruke i solen på huden din produsere nok vitamin D, avhenger av en rekke faktorer, for eksempel hvor mørk huden din er eller hvor lett du får broncearla av solen, tykkelsen på ozonlaget, årstid og tid på døgnet.

Det antas at en kort daglig periode med eksponering for solen uten solkrem (ca 10-15 minutter for folk med lysere hud) i løpet av sommermånedene er nok for folk flest å få nok vitamin D. Bevis det tyder på at den mest effektive dagen produksjon av vitamin D, er tiden 11 am-15:00. jo større område av huden som er utsatt for sollys, jo mer sannsynlig å produsere nok vitamin D før start brenning .

De vanligste årsakene til vitamin D-mangel

Begrenset eksponering for sollys - Noen av oss bor i nordlige breddegrader, bruke lange klær, eller har en jobb som foregår hovedsakelig i interiøret. Solkrem hemmer også produksjonen av vitamin D.

mørk hud

Personer med mørk hud har høyere nivåer av melanin, og dette pigmentet reduserer muligheten for huden for å produsere vitamin D når de utsettes for sollys.

nyre- og leverfunksjon

Disse organene spiller en viktig rolle i å omdanne vitamin D til sin aktive form, så den nyre- eller leversykdom kan redusere evnen til disse organene for å skape den biologisk aktive form av vitamin D i kroppen.

Ikke stoppe å lese: Tan Tien pusteøvelser

vegansk kosthold

Mat kilder som inneholder vitamin D er for det meste animalsk, for eksempel fiskeoljer og fisk, egg, ost, tilsatt melk og okselever.

fordøyelsesproblemer

Visse medisinske tilstander, slik som Crohns sykdom, cystisk fibrose og cøliaki kan redusere evnen av tarmen for å absorbere vitamin D i mat.

fedme

Fedme kan føre til lave nivåer av vitamin D. Forskning tyder på at vitamin D kan bli 'fanget' inne i fettvevet, slik at mindre av det er tilgjengelig i blodet vårt.

relaterte sykdommer vitamin D-mangel

Forskere jobber fortsatt for å forstå hvordan vitamin D virker i kroppen vår og hvordan det påvirker vår helse generelt, men det antas at det er en sammenheng mellom vitamin D-mangel i en rekke plager og helseproblemer:

1. Osteoporose

En tilstrekkelig mengde av kalsium og vitamin D er viktig for å opprettholde ben tetthet og styrke. Vitamin D-mangel forårsaker bein kalsium de varer, som ytterligere svekker bein og øker risikoen for frakturer.

2. Astma

Vitamin D-mangel er knyttet til den nedre lungefunksjonene, og å administrere astma er vanskeligere, spesielt hos barn. Vitamin D kan forbedre astmakontroll ved å blokkere proteiner som forårsaker betennelse i lungen, så vel som økt produksjon av et annet protein som har anti-inflammatorisk virkning.

3. Heart Health

Vitamin D-mangel kan være knyttet til en økt risiko for høyt blodtrykk (Hypertensjon), så vel som en økt risiko for kardiovaskulær død.

4. Betennelse

Det har blitt funnet at vitamin D-mangel er assosiert med inflammasjon, en negativ respons i immunsystemet. Vitamin D-mangel har vært forbundet med en rekke inflammatoriske sykdommer, inkludert reumatoid artritt, lupus, inflammatorisk tarmsykdom (IBD) og type 1 diabetes.

5. Kolesterol

Vitamin D regulerer kolesterolnivået i blodet: det har vist seg at uten tilstrekkelig sol eksponering, vitamin D forløpere slå kolesterol i stedet for vitamin D.

6. Allergi

Studier viser at barn som hadde lavere nivåer av vitamin D er mer sannsynlig å ha flere matallergier.

7. Influensa

noen studier viste en sammenheng mellom vitamin D-mangel og vanlige luftveisinfeksjoner, og indikerer at personer med de laveste nivåene av vitamin D har rapportert signifikant flere tilfeller av forkjølelse og influensa enn de med høyere nivåer.

8. Depresjon

Mangel på vitamin D er knyttet til depresjon: reseptorer for vitamin D er til stede i mange områder av hjernen og er involvert i en rekke prosesser i hjernen, slik at det er sannsynlig at vitamin D kan være assosiert med depresjon og at vitamin D-tilskudd kan spille en viktig rolle i behandlingen av depresjon.

Ikke slutte å lese: 2 pusteøvelser for å avgifte lungene

9. type 2 diabetes

Studier har vist at korrelasjonen mellom nivåer av vitamin D og utvikling av type 2 diabetes Flere studier gir bevis for at vitamin D kan bidra til glukosetoleranse ved dens virkning på insulinsekresjon og insulinfølsomhet.

10. Oral Health

Flere siste rapportene viser en signifikant sammenheng mellom periodontal helse og vitamin D. Også eldre pasienter med lav vitamin D-nivåer har en høyere grad av tap av tenner enn de med høye nivåer av vitamin D.

11. Reumatoid artritt

Vitamin D-mangel kan spille en rolle i utviklingen av reumatoid artritt. Studier har funnet at kvinner som har mer vitamin D synes mindre sannsynlighet for å utvikle leddgikt. Også blant personer som allerede har revmatoid artritt, personer med lave nivåer av vitamin D har en tendens til å ha aktive symptomer.

12. Cancer

Vitamin D-mangel kan være knyttet til kreft: Noen studien indikerer at over 75% av personer med forskjellige cancere har lav vitamin D-nivåer og lavere nivåer er assosiert med mer avansert kreft. Men mer forskning er nødvendig for å fastslå om høyere nivåer av vitamin D er forbundet med en lavere forekomst av kreft eller dødelighet.

Hva gjør du hvis du har en vitamin D-mangel?

En enkel blodprøve kan avgjøre hvorvidt du har en mangel på vitamin D. Ta riktig mengde vitamin D.

Hvis du er mangelfull, kosttilskudd med 2000-5000 IE vitamin D 3 ganger daglig i 3 måneder (under tilsyn av en lege), er dette en god måte å øke dine nivåer. Når du har nådd det optimale området, ta en vedlikeholdsdose på 1000-2000 IE per dag er en god idé. Folk som bor i nordlige klima (som tilbringer mer tid innendørs) må kanskje ta høyere doser. Vennligst sørg for at behandlingen blir overvåket av en lege når du starter den, og deretter opprettholde tilskudd.

Kom kosten kilder til vitamin D, som inkluderer følgende:

  • Fiskeleveroljer (torsk) - 1 ss (15 ml) inneholdende vitamin D 1360IU
  • kokt villaks - 3,5 unser inneholder 360 IE
  • kokt makrell - 3,5 unser inneholder 345 IE
  • En hel egg - inneholder 20 IE
  • Steinsopp - 4 oz inneholder 400 IE

Dette vitamin er viktig for god helse. Start med sikte på optimale nivåer under oppsyn av legen din og se hvordan det forbedrer helsen.

Skrive: laget livet Lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 80