Avføring grønne og dets ulike årsaker

Vanligvis er det ikke et tema som vi liker å snakke, men fargen og type avføring kan fortelle mye om hva som skjer inne i kroppen vår. En av de vanligste spørsmålene er hvorfor en person har noen ganger avføring grønt. Vi vet alle at avføringen er vanligvis brun, så når noe endrer seg, er det naturlig å være bekymret. Derfor bør du ikke bekymre deg om noen ganger avføring grønn?

grønn avføring

Hva er årsaken til fargen på avføringen

For det første er det viktig å vite hva som forårsaker fargen på avføringen. Vår krakk er avfallet forlater kroppen etter at kroppen har brukt mye av næringsstoffer fra maten. Når vi spiser, begynner vår Fordøyelsessystemet arbeider for å bryte ned maten til å absorbere næringsstoffer. Leveren utskiller galle, som har en gul-grønn, å fordøye fett. Gallepigmenter reagere med enzymer i mage-tarmkanalen og endrer farge fra grønt til brunt.

Derfor er den karakteristiske brune fargen av avføring, kommer fra en blanding av røde blodceller døde bakterier rester og galle.

Noen ganger, det kan bli endringer i fargen på avføringen som følge av endringer i kostholdet ditt, underliggende helseproblem, eller tar visse medisiner.

For eksempel kan gul avføring noen ganger være forårsaket av kroppen når den ikke er i stand til å absorbere fett, og dette kan påvirke folk med cøliaki.

Noen ganger kan svart avføring være et tegn på indre blødninger, men kan også vises hvis du tar jerntilskudd eller aktivt kull.

Avføring grønne og dets ulike årsaker

Hvis du oppdager at noen ganger har mørke grønne avføring, bør du ikke nødvendigvis bekymre deg for det. Avføring grønn er vanligvis forårsaket av en endring i dietten, en reaksjon på næringsstoffer i mat, eller et fordøyelsesproblem.

La oss ta en titt på de viktigste årsakene nedenfor.

Mat og kosthold

Mørk grønn avføring kan være forårsaket av å spise store mengder av grønne bladgrønnsaker mørk som spinat, salat, grønnkål, brokkoli, erter et al.

Dette er på grunn av de store mengder av klorofyll i disse grønnsakene. Klorofyll er den kjemiske ansvarlig for sine grønne blader og har mange helsefordeler. Fordi du tar mer næringsstoffer kroppen kan bruke, kommer resten ut som avfall.

Spise store mengder av sort lakris kan også føre til mørke grønn avføring. Dette er fordi vanligvis lakris er utført av anis olje og sukker og noen mennesker har følsomhet anisolje gjør evakuere grønt.

Selvfølgelig, hvis mat eller drikke som inneholder grønt fargestoff fortært, så dette kan også påvirke fargen på avføringen.

Medisiner og vitamintilskudd som kan føre til grønn avføring

grønn krakk ved å ta jern

jerntilskudd - En annen mulig årsak til denne grønne fargen til å evakuere til stede, er på grunn av jerntilskudd. Selv om jerntilskudd vanligvis gjør avføringen svart, kan de noen ganger føre til mørke grønn avføring.

klorofyll kosttilskudd - De blir stadig mer populære klorofyll kosttilskudd, og disse, selvfølgelig, i sin tur produserer den grønne å gjøre sitt fornødne. Vanligvis, når du slutter å ta disse typer kosttilskudd, bør krakk gå tilbake til sin normale farge.

Avføringsmidler og rensing kolon - Fordi våre avføring endre farge mens de beveger seg gjennom fordøyelseskanalen, noe å akselerere denne prosessen vil endre fargen på dem. Derfor kan avføringsmidler og kolon renset føre til en endring å evakuere grønnlig farge, fordi dette galle, som har en gulaktig grønn farge, ikke har hatt nok tid til å brytes ned.

antibiotika - Antibiotika kan også være grønne evakueringer. Dette er fordi antibiotika ødelegge noen av bakterier i tarmen, påvirker fordøyelsesprosessen. Derfor, noen ganger bare ikke er nok bakterier igjen i tarmen for å gi tilbake til avføring, dens "tradisjonelle" farge brun.

medisinske tilstander og sykdommer

Det er visse medisinske tilstander og sykdommer som kan forårsake grønn avføring ut til å evakuere. For eksempel:

gass - Noen ganger overflødig gass kan bygge opp på grunn av en ubalanse av bakterier i tarmen, og hvis det er grunnen, så du kunne gjøre grønne avføring. Når du har løst dette problemet, bør Lee tilbake til det normale igjen farge.

Salmonella - Salmonella infeksjon kan være forårsaket ved å spise kyllingkjøtt eller kokt egg; dårlig hygiene, eller ved å håndtere reptiler eller gnagere. Salmonella kan også være smittsomme og kan lett overføres mellom familiemedlemmene.

Bortsett fra magesmerter og diaré assosiert med salmonella, kan du også legge merke til at avføringen er grønn.

diaré - Enhver medisinsk tilstand som forårsaker diaré kan føre til mørke grønn avføring. Dette skyldes det faktum at den faste saken er gått gjennom raskere enn den burde fordøyelsessystem. Derfor er det en større konsentrasjon av grønn galle akterut, som det ikke har hatt en sjanse til å råtne.

Du fordi diaré kan påvirke mengden av næringsstoffer som kroppen kan absorbere og føre til dehydrering, sørg for at du drikker rikelig med væske.

Du må huske at noen anti-diaré medisiner kan også forstyrre med fargen å gjøre sitt fornødne, noen ganger gjør det gul eller svart.

Når diaré stopper, bør avføring gå tilbake til sin normale farge.

gastrointestinale sykdommer som kan forårsake grønn avføring

Det er noen kroniske gastrointestinale sykdommer som har en bivirkning å kaste grønn faeces. Årsakene til dette er lik det som allerede er nevnt her: det faktum at det er flere galle og visse medisiner.

Crohns grønn avføring

Noen av disse sykdommene er:

  • Crohns sykdom
  • Irritabel tarm syndrom (IBS)
  • ulcerøs kolitt

stresset

Stress kan påvirke kroppen din på mange måter. Stress kan også påvirke når du går på do, fordi det kan gi mørk grønn avføring, og dette er fordi det tærer på fordøyelsessystemet og griper inn i hvordan kroppen bryter ned maten.

En artikkel publisert av Harvard Medical School, viser at nervesystemet vårt bidrar til å regulere fordøyelsen. Hvis stress blir alvorlig, kan fordøyelsesprosessen avta eller bli avbrutt som forårsaker mavetarmlidelser.

Når du har vært i stand til å bedre håndtere stressnivået, bør avføring gå tilbake til sin normale farge.

Når du går til legen etter å ha avføring grønn

Vanligvis trenger du ikke å søke legehjelp for misfarget avføring. Men hvis du gjør grønt for mer enn noen få dager, bør du oppsøke lege.

Hvis du tror mørk grønn defecate ved å ta jerntilskudd, bør du snakke med legen din som kan justere dosen av jern eller anbefale alternative behandlinger.

Hvis det ser ut til å være en underliggende medisinsk tilstand, og legen kan avtale å gjøre avføringsprøver, ta en blodprøve, og kan også bestille en koloskopi.

Det er verdt å huske at når det kommer avføring fargen skal være brun og ikke for hardt eller for utvannet. En endring i farge betyr noe i fordøyelsesprosessen ikke fungerer, og kan indikere et helseproblem.

Du bør også oppsøke lege når du merker at den grønne når du går på do, ledsaget av andre symptomer som hyppig magesmerter, feber, tap av appetitt, fordøyelsesbesvær eller flatulens.

Livet skrive Lucida
bilder fra Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − 51 =