8 oppblåst mage årsaker og naturlig rettsmidler

Strife er en ubehagelig faktum av livet, og kan være et resultat av en rekke årsaker. Oppblåst mage skjer med oss ​​alle fra tid til annen og er en vanlig klage blant folk i alle aldre.

mage betennelse abdominal distensjon

Oppsvulmet mage symptomer kan variere i alvorlighetsgrad fra svært mild til alvorlig nok til å forårsake smerte. De inkluderer vanligvis følelse altfor full etter måltider. For noen mennesker Hevelsen kan være så ille som fører til oppblåsthet, raping og mage lyder.

Hvorfor er hevelse?

Hevelse eller oppblåsthet er resultatet av overflødig gass i fordøyelseskanalen. Det skjer av to grunner:

 • Først fordøyelsesprosessen utgivelser mat gass som det brytes ned.
 • Second, visse vaner kan gjøre deg svelge luft. Når de to er sammen, kan det være en ubehagelig opplevelse.

8 årsaker til oppsvulmet mage

For mange er oppblåsthet en sporadisk ordensforstyrrelser og for folk flest problemet er løst etter noen timer (ubehagelig). Men hvis du lider av periodiske episoder av betennelse, er det noen enkle endringer i livsstil du kan gjøre for å hjelpe deg til å føle mindre ubehag.

1. Leveres mye eller for fort

Å spise for mye mat er en av de vanligste årsakene til hevelse (Dette er også en av de skjulte grunner til at du ikke kan gå ned i vekt). Gassen skapt av fordøyelsesprosessen er ikke i stand til å spre og bare sitter i tarmen. Prøv å tjene mindre deler, men tillate deg selv mer tid til å spise.

Det tar omtrent 20 minutter for hjernen å gjenkjenne kroppens signaler om at den har fått nok, så hvis du spiser saktere, vil du være mindre sannsynlighet for å overspise. Porsjonskontroll er også en av de endringer som tar deg å miste vekt.

Ta deg tid til å nyte hver bit har andre fordeler også. Tygge maten mer grundig hjelper fordøyelsesprosessen er i gang (spytt er en fordøyelseskanal juice som bidrar til å bryte ned maten).

Til slutt, folk som spiser for fort, ofte svelger luft sammen med sin gass og legger til buken mat. Forhindre dette kan bidra til å avlaste hevelse.

2. Du gulping

Ikke bare er du spiser for fort kan føre til overflødig luft i magen. Følgende vaner kan føre til svelge luft:

 • bruk popote
 • Å drikke soda eller andre leskedrikker (som har mange andre negative bivirkninger)
 • Tyggegummi eller suge på hard candy

Prøv å kutte disse tingene, og se om de kan hjelpe deg å føle deg bedre.

oppblåst mage

betennelse i mage

3. Er du stresset

Stress og angst forårsaker fysiologiske forandringer i kroppen. Blant dem er den reaksjonen som avleder blod i fordøyelsessystemet og andre kroppsdeler. Dette gjør fordøyelsesprosessen mindre effektiv, og kan føre til svelling. I noen mennesker, fører til stress respons også endringer i pusten din som kan oversettes å svelge luft. En av de 5 typer magen som kan skilles, spesielt hos kvinner, er et resultat av stress.

Ikke stoppe å lese: Å vite fordelene av vegetabilske melker

Hvis du er nervøs eller engstelig prøve noen pusteøvelser, eller bare for å hjelpe deg å føle deg mer kontroll avslapning. Du kan også bruke eteriske oljer for naturlig rettsmidler for angst og stress.

4. Du spiser gassproduserende matvarer

Noen matvarer er mer sannsynlig å forårsake oppblåsthet og overflødig gass enn andre. Fett er den vanskeligste gruppen å fordøye maten, kan rike matvarer føre til oppblåsthet. Fett tar lengre tid å fordøye enn proteiner eller karbohydrater, så opprettholde en full mage lenger.

Eksempler på matvarer som forårsaker gass inkludere bønner og cruciferous grønnsaker (brokkoli, blomkål, kål). Noen mennesker er mer utsatt for enkelte grønnsaker og frukt enn andre. Hele korn med høyt fiberinnhold er også en vanlig årsak til gass problemer. Disse matvarene har utrolige helsemessige fordeler, men du må spise i moderate mengder, eller ikke spise hvis du forårsaker en vedvarende hevelse.

5. Drikk nok vann

De fleste kan ikke drikke nok vann, kan den fortelle fordi det er tegn på at kroppen din mangler vann. Utilstrekkelig væskeinntak kan føre til dehydrering som hindrer kroppssystemer og funksjoner, herunder fordøyelsessystemet arbeider med maksimal effektivitet. Dehydrering har mange andre bivirkninger.

De ovennevnte matvarer er en viktig del av et sunt kosthold. Spesielt når du spiser mat som inneholder en høy andel av høy fiber, bør du prøve å drikke mer vann. Dette vil bidra til å holde mobiliteten i fordøyelsessystemet og hindre oppblåsthet og forstoppelse.

6. Usas kunstige søtningsmidler

I et forsøk på å redusere sukker, mange slår til kunstige søtningsmidler (som kan føre til sykdom og diabetes) eller alternativer så som høy fruktose maissirup (HFCS) at mange bearbeidet mat også tilsettes, så som tomatsaus , brød og selv kaffe. HFCS er en av 10 giftige ingredienser i næringsmiddelindustrien.

Mange folk ikke lett absorbere fruktose i kroppen. Fruktose blir vanligvis absorbert i tynntarmen, men for de med fruktose intoleranse, reiser noe til kolon, hvor bakterier fermenterer fruktose. Dette fører til frigjøring av hydrogen og metan gasser som forårsaker smerte, oppblåsthet, flatulens og diaré.

I stedet for å bruke ovennevnte søtstoffer, sukker søtningsmidler alternativ test. Du må også være oppmerksom på at sukkerrelaterte sykdommer øker.

Dairy oppblåst mage

kunstige søtstoffer og melkeprodukter kan føre til en oppblåst mage

7. meieri forbruk kan forårsake betennelse i magen

Noen mennesker har en intoleranse overfor laktose udiagnostisert og folk flest er laktoseintolerante. Hvis du oppdager at du er utsatt for puffing etter inntak av meieriprodukter, så du kan ha til å søke alternativ.

Ikke stoppe å lese: Making en urte tinktur Multivitamin.

8. Deres medikamenter forårsake svelling

Mange legemidler og kosttilskudd counter og reseptbelagte kan føre til at gass og oppblåsthet. Noen eksempler er:

 • aspirin
 • antacida
 • Diaré medisiner som Imodium, Kaopectate og Lomotil.
 • Narkotiske smertestillende medikamenter
 • Fiber kosttilskudd og fyllstoffer som Citrucel, Fiberall og metamucil.
 • Multivitaminer og jern piller

Hvis du lagt merke til at dine symptomer på betennelse har forverret siden starten av en ny resept eller supplement, er det verdt å konsultere legen din dersom du kan være i stand til å anbefale et alternativ.

Hvis du tar et medikament eller supplement som ikke har blitt foreskrevet av lege, slutte å ta det. Ring legen din dersom du føler at du trenger å fortsette å ta medisinen, eller hvis du trenger hjelp til å kontrollere dine symptomer.

Naturlig rettsmidler for oppblåst mage

Oppblåsthet er vanligvis ganske lett å kontrollere hvis du vet hva du skal gjøre. Også gjøre endringene som er beskrevet i denne artikkelen, bør gjøre deg se en drastisk lettelser av symptomer. Hvis du fortsatt har den merkelige anfall av hevelse og ønsker avlastning, kan du bruke hjemme rettsmidler:

Urtete for avslapning

Urtete har flere fordeler når det gjelder fordøyelsesproblemer absorbere gasser, redusere stress, hjelpe blodstrømmen til fordøyelsessystemet og fjerne forskjellige forurensninger.

Matvarer for å hindre hevelse

Det er visse matvarer som ingefær, papaya og ananas som kan hindre hevelse, men det er mange andre matvarer som er nyttig også.

massere abdominal hevelse

Abdominal massasje er en teknikk som har blitt brukt av mange kulturer siden den tid antikken. Utføre abdominal massasje kan bidra til å regulere metabolske funksjon og redusere opphopning av avfall i kroppen (Som bidrar til hevelse), som fører til lindring av en ubehagelig hevelse.

Oppblåsthet - Når å gå til legen din

Den avslappingen er sjelden alvorlig, men hvis du ikke kan få det under kontroll etter forslagene i denne artikkelen, bør du vurdere å gjøre en avtale for å se en medisinsk faglig.

Dersom hevelsen er ledsaget av blodig avføring, oppkast, vedvarende diaré, vekttap eller halsbrann som blir stadig mer smertefull, bør du gjøre en avtale for å snakke med legen din. Mens noen abdominal ubehag med episoder av hevelse er ikke uvanlig, sterke magesmerter og langvarig bør være grunn til etterforskning.

Før avtale med legen, holde en matdagbok merke seg alt du spiser, når du spiser og tider av episoder av hevelse. Dette skal hjelpe deg og ATU legen finne årsaker og mulige veier for forskning.

Lucida forskning og skriving av livet
Bilde av Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 87 = 96