15 Fordeler med basilikum og hvordan å forplante

basilikum plante

Basil er en svært velduftende plante med blader brukes som krydder urt for mange forskjellige typer mat. Basil har blitt en av de mest anerkjente urter og pesto, en blanding av basilikum, pinjekjerner og parmesan, er veldig populært.

Basil har runde blader. De er grønne, selv om noen varianter har innslag av rødt eller lilla. Basil ser litt ut som mynte, det er ikke rart at tilhører samme plantefamilie.

Det er over 60 varianter av basilikum, som alle er noe forskjellige i utseende og smak. Mens smaken av basilikum er lys og gjennomtrengende, andre varianter også tilby unike smaker: sitron basilikum, kanel basil basil og anis smaker alle har subtilt reflektere deres navn. Det vitenskapelige navnet er Ocimum basilikum basilikum.

15 Fordeler med Basil

1. Fordel Basil som helbredende kraft: Basil har mange medisinske egenskaper. Bladene er en nerve tonic og skjerper hukommelse. De fremmer fjerningen av catarrhal materie og slim fra bronkiene. Bladene styrke mage og induserer rikelig svette. Plantefrøet er slimaktig.

2. forkjølelse feber og en av sine store fordelerBladene av basilikum er spesifikke for mange feber. Under regntiden, når malaria og denguefeber er utbredt, ømme blader, kokt med te, fungere som forebyggende mot disse sykdommene. I tilfelle av akutte febersykdommer, et avkok av kokte bladene med pulverisert kardemomme i en halv liter vann blandes med sukker og melk organisk senker temperaturen. Juice av basilikum blader kan brukes til å redusere feber. Bladene trekke ferskvann det må gis hver 2 til 3 timer. I mellomtiden kan du fortsette å gi slurker med kaldt vann. Hos barn, er det meget effektivt til å redusere temperaturen.

3. Hoste: Basil er et viktig problem for mange hostesirup og ekspektoranter ayurvedic komponent. Det bidrar til å mobilisere slim i bronkitt og astma. Tygging Tulsi bladene lindrer forkjølelse og influensa.

Ikke stoppe å lese: 10 måter å alkalize kroppen

4. Sår hals: Vannet kokte med basilikum blader kan tas som drikke i tilfelle av sår hals. Dette vannet kan også brukes for gurgling.

Albhaca Pesto

5. åndedrettsforstyrrelse: Basil har fordeler i behandling av lidelser i luftveiene. Et avkok av bladene, med honning og ingefær er et effektivt middel for bronkitt, astma, influensa, hoste og forkjølelse. Et avkok av bladene, nellik og havsalt også gir umiddelbar lindring i tilfelle av influensa. De bør være kokt i en halvliter vann til bare halvparten av vannet restene og ta.

6. Renal Beregning: Basil har en sterk effekt på nyrene. I tilfelle av nyrestein saften av basilikumblader og honning, hvis tas regelmessig for 6 måneder, kan du gjøre det utvist gjennom urinveiene.

7. hjertesykdom: Basil har en gunstig virkning på hjertesykdom og svakt som følge. kolesterolnivået i blodet nedsettes.

8. Barnesykdommer: Vanlige pediatriske problemer som forkjølelse, hoste, feber, diaré og oppkast reagerer positivt på saften av basilikumblader. Hvis pustler av vannkopper forsinkelse deres utseende, basilikumblader tatt med safran akselerere dem.

9. Stress: Basilikum anses som en "adaptogen" eller anti-stress middel. Nyere studier har vist at bladene produsere betydelig beskyttelse mot stress. Selv friske personer kan tygge 12 basilikum blader to ganger om dagen for å unngå stress. Renser blodet og bidrar til å hindre flere felles elementer.

10. munnen infeksjonerBladene er svært effektive for sår og infeksjoner i munnen. Noen tygde bladene kan kurere disse sykdommene.

11. Insektbitt: Den urt er en profylaktisk eller preventivt og kurativt for insektbitt eller stikk. En teskje av saften fra bladene er tatt og gjentas etter noen timer. Fersk juice må også brukes til de berørte parter. En pasta av friske røtter er også effektiv i tilfelle av biter av insekter og igler.

Ikke stoppe å lese: Egenskaper og deilig juice Beets

Albhaca Tomato

12. Hudsykdommer: brukes lokalt, er basilikum juice fordelaktig i behandling av ringorm og andre hudsykdommer. Det har også vært prøvd med hell av enkelte naturopaths i behandlingen av leucoderma.

13. Tenner Disorder: Den urt er nyttig i forstyrrelser av tennene. Bladene, tørket i solen og gjøre pulver, kan brukes til å pusse tennene. Den kan også blandes med oljen for å lage en pasta og brukes som tannkrem. Dette er veldig bra for å opprettholde tannhelse, motvirke dårlig ånde, og for massere tannkjøttet. Det er også nyttig i pyoré og andre tenner lidelser.

14. Hodepine: Basil er god medisin for hodepine. Et avkok av bladene kan gis for denne lidelsen. knuste blader blandet med sandal lim kan også påføres på pannen for å få lindring av varme, hodepine, og for å tilveiebringe friskhet generelt.

15. Øyesykdommer: Basil juice er en effektiv behandling for såre øyne og nattblindhet, som vanligvis er forårsaket av mangel på vitamin A. To dråper svart basilikum juice rette er satt inn i øynene daglig ved sengetid .

formeringsmateriale Basil

trinn 1: Finn en stilk Tieng 6 eller flere blader på den. Jo lengre, jo bedre.
trinn 2: Skjær stammen av resten av gruppen med saks.

basilikum spredning

Trinn 3: Skjær de øvre blader eller blomster og blader nederst på det punktet av opprinnelse eller der den møter stammen.
trinn 4: Plasser i en krukke med vann.
Trinn 5: Vent og du vil bli overrasket over at stammen gradvis begynne å gi røttene vokser i ca en uke.
Trinn 6: Transplantere den i en gryte med jord og basilikum nyte hele året!

basilikum spredning

Se også Hvordan å vokse gressløk på kjøkkenet

Lucida forskning og skriving av livet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 + = 91