Hva er Kiropraktikk?

Kiropraktikk er en alternativ medisinsk praksis. Den har en annen tradisjonell medisin på behandling av helseproblemer tilnærming.

De grunnleggende begrepene kiropraktikk er:

- Kroppen har en kraftig evne til å helbrede seg selv
- Strukturen av legemet (primært ryggraden), og dets funksjon er relatert
- Målet med kiropraktisk behandling er å normalisere forholdet

Kiropraktorer er leger av kiropraktikk eller D.Q. De bruker en type terapi som er påført med hendene kalt manipulasjon eller justering. Mange mennesker besøker kiropraktorer for å behandle smerter i korsryggen.

Chiropractic omsorg er en måte å diagnostisere og behandle helseproblemer som påvirker nerver, muskler, bein og ledd i kroppen. En lege som gir denne omsorg kalles kiropraktor.

Manuelle justeringer av ryggraden, kalt spinal manipulasjon, er grunnlaget for chiropractic omsorg. De fleste kiropraktorer bruker også andre typer behandlinger.

Hva skjer under et besøk til en kiropraktor?

Det første besøket varer vanligvis 30 til 60 minutter. Kiropraktor trenger å vite hva dine mål for behandling og medisinske poster er. De vil spørre om:

kiropraktikk

Tidligere sykdommer og skader
Aktuelle helseproblemer og medisiner du tar
livsstil
diett
søvnvaner
trening
psykisk stress som kan ha
Alkohol, narkotika eller snus

Fortell din kiropraktor om eventuelle fysiske problemer du måtte ha og som gjør det vanskelig å utføre visse oppgaver. Også fortelle hvis du har noen nummenhet, prikking, svakhet eller annen nevrologisk problem.

Ikke stoppe å lese: Matlaging med mikrobølger ødelegger viktige næringsstoffer fra maten.

Etter å ha spurt om din helse, vil kiropraktor gjøre en fysisk eksamen. Dette inkluderer testing hvor godt ryggraden beveger seg, som er kjent som spinal mobilitet. Kiropraktoren kan også gjøre noen tester, som for eksempel blodtrykket kontrolleres og ta røntgenbilder. Disse testene ser for problemer du kan legge til ryggen din smerte.

Behandlingen begynner vanligvis på første eller andre spørringen.

Du kan bli bedt om å ligge på en spesiell bord der kiropraktoren utfører spinal manipulasjon.
Den vanligste behandlingen er at kiropraktisk manipulasjon gjort for hånd. Det innebærer å flytte en skjøt av ryggraden til den maksimalt dens rekkevidde, etterfulgt av en lett sammenpressing. Dette kalles ofte "justering" og realigns bein i ryggraden, slik at de er rette.
Kiropraktoren kan også utføre andre behandlinger som massasje og annet arbeid bløtvev.

Noen mennesker er fortsatt litt sår, stiv og sliten i noen dager etter håndtering. Dette er fordi kroppen din er å tilpasse seg sin nye justeringen. Du skal ikke føle noe smerte etter manipulasjon.

Hvor mange behandlinger trenger du?

Vanligvis tar det mer enn en økt for å rette et problem. Vanligvis behandlinger ta flere uker. Kiropraktoren kan foreslå to eller tre kort uke på første øktene, som bare skulle vare ca 10 til 20 minutter hver. Når du begynne å forbedre, kan behandlingen være bare en gang i uken. Du og din kiropraktor vil diskutere effekten av behandling basert på målene i den første økten.

Ikke slutte å lese: 8 ting du bør vite om Alzheimers.

Hvilke forhold bedre er kiropraktikk?

Kiropraktikk er mest effektive for behandling av:

Subakutt ryggsmerter (smerte har vært til stede i 3 måneder eller mindre)
Forverring av kronisk ryggsmerte (lang)
nakke~~POS=TRUNC smerter~~POS=HEADCOMP

kiropraktikk VL

Hvem bør ikke behandles med en kiropraktor?

Folk bør ikke få kiropraktisk behandling i deler av kroppen som er berørt av noen av disse tilstandene:

Sprekker eller bentumorer
alvorlig artritt
Ben eller leddinfeksjoner
Osteoporose (benskjørhet) alvorlig

Svært sjelden, nakke manipulasjon eller ødelagte blodkar forårsaket slag. Men evalueringsprosessen som kiropraktor gjør på ditt første besøk er å se om du kan være høy risiko for disse problemene. I så fall vil din kiropraktor ikke utføre manipulasjon av nakken.

Versjon Anmeldt av: Linda J. Vorvick, MD, medisinsk direktør, MEDEX Northwest Division of lege assistent studier, Universitetet i Washington, School of Medicine. Også anmeldt av David Zieve, MD, MHA, Medisinsk direktør, A.D.A.M. Health Solutions, Ebix, Inc.

Oversettelse og lokalisering av: DrTango, Inc.
kilde: www.nlm.nih.gov


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 61 = 67