15 gode matvarer for å avlaste hemorroider

Hemorroider er hovne vener eller arterier stede i nedre rektum eller rundt anus. Årer kan svelle på innsiden av anus forårsaker indre hemorroider eller analåpningen forårsaker eksterne hemorroider. Men Den gode nyheten er at det er god mat for å lindre hemoroider.

hemorroider

Hemorroider er svært vanlig og finnes i nesten halvparten av de som er i alderen 50 år eller over. Om lag 75% av mennesker har hemoroider på et tidspunkt i livet. Innvendige hemoroider kan stikke ut gjennom anus permanent og kan kreve behandling.

Hva er årsakene til hemoroider?

Noen av de viktigste årsakene er:

  • Straining under avføring
  • kronisk forstoppelse
  • Sitte i lange perioder av gangen, spesielt på badet
  • Mangel på fiber i kosten
  • Sykdommer som levercirrhose
  • graviditet

Symptomer på hemoroider

Noen vanlige symptomer:

  • lyse rødt blod i avføringen eller på papir
  • anal kløe
  • Vanskeligheter med avføring på grunn av harde klumper som dannes nær anus
  • Rektal smerte og ubehag

15 gode matvarer for å avlaste hemorroider

Hemorroider er ikke livstruende. De fleste symptomene forsvinner i løpet av få dager. Men hemorroider kan føre til store ubehag og sterke smerter i nedre rektum.

Her er noen matvarer som kan bidra til å forhindre hemorroider, mens andre kan bidra til symptomer og forhindre ytterligere komplikasjoner.

1. Linfrø

Yoghurt og linfrø Linfrø

Smertefulle avføring, hard avføring er de viktigste problemene knyttet til hemorroider. Smør tarmen er en av hovedstrategier for å hindre rektal smerte under avførings hemorroider.

Olje linfrø er meget nyttig for å redusere forstoppelse pågående inflammasjon av slimhinnene i tykktarmen og inne i anus. Linfrø er en god kilde til essensielle for å overvinne forstoppelse kostfiber. Videre er det også rik på omega-3-fettsyrer.

Forskere tror at linfrø gjør blodplater og forhindre blodtap. derfor, blødninger i hemorroider den kan reduseres ved å spise linfrø.

Linfrø er nyttige for smøring av tarmen, unngå smertefull evakuering og også hjelpe i å stoppe strømmen av blod i hemorroider.

2. Hele korn og kornprodukter

Produkter som riskli, korn, havre, kli og stivelsesholdige grønnsaker, slik som korn og poteter er en rik kilde til fiber. Man bør spise seks unser hele korn daglig. Det er tilrådelig å erstatte raffinerte produkter som hvitt ris, brød og pasta ris hele korn produkter.

Fibrene er spiselige deler av planter som inneholder komplekse karbohydrater. Disse karbohydrater er ikke fordøyd. Fibrene har cellevegger som hindrer fordøyelse og beholde vann i deres cellestruktur. The American Dietetic Association anbefaler inkluderer 30-35g kostfiber i kosten.

3. rødbeter eller betabel

Forstoppelse er vanligvis forbundet med hemorroider. En av de viktigste strategiene for å dempe forstoppelse er å øke kostfiber. Rødbeter eller bete, er rike kilder til kostfiber 2,8 g kostfiber per 100 gram.

Videre inneholder bete også vitamin C, som er nyttig i forebygging av blødende blodkar. Selv om det ikke funnet sammenheng mellom blødning fra fartøy i hemorroider og vitamin C, noen forskere mener at vitamin C kan bidra til å begrense blodstrøm.

Rødbeter eller bete, inneholde små mengder av mettet fett, og er en god kilde til energi i tillegg. Så begynner du å bruke bete salater og grønnsaker.

Høy fiber og vitamin C i bete er meget nyttig for å hindre forstoppelse og hemorroider.

4. Høy væskeinntak

Du bør drikke seks til syv glass drikke uten sukker, koffein og alkohol en dag. Fortrinnsvis rent vann.

Høy væskeinntak er avgjørende for å mykne avføring og forhindre smertefull avføring. I tillegg er væskeinntak bidrar også til å øke frekvensen av avføring kan bidra til hemorroider

Vann øker helsefordelene ved fiber for å unngå forstoppelse. Derfor kan vann være en naturlig terapi for å hindre forstoppelse og hemoroider smertefull defekasjon.

Ikke stoppe å lese: Napping kan bekjempe stress

Derfor forsøk har tilstrekkelig væskeinntak, fruktjuicer, kokosvann, kan sitron vann være gode alternativer for å heve nivået av væske i kroppen.

5. psyllium eller isphagulaskall

Det har blitt bekreftet at ispaghula skrelle kan brukes til å behandle hemorroider og under forhold der du må unngå smertefulle evcuación. I tillegg Psyllium er nyttig for behandling av anal sprekker og forstoppelse.

Ispaghula inneholder fiber som virker som et mildt laksativ. Når den kombineres med vann, danner en gel-lignende stoff som legger bulk til avføring. Dette stimulerer tarmen og hjelper avføring lett passere gjennom tarmkanalen. Den hydrocolloidal polysakkarid (slim) er kostfiber som bidrar til å holde på vann, bidrar til å lette rensing av tarmer og absorbere tarm irritanter.

Smøring av tarmen er stimulert av psyllium det stimulerer avføring.

6. Avena

kokt havregryn

Havre er rik på næringsstoffer og bør tas daglig. Det er en god idé å starte dagen med havregryn. Havregryn er en stor kilde til løselig fiber. Den løselige fiberen gel med vann, gjør den mest voluminøse avførings og bidrar til å avlaste tarmen, vil derfor redusere hemorroider. Du kan lage havremel vann også til å fortsette å bygge komponentene i havre for disse forholdene, men uten å spise mye fiber.

Harvard Medical School, anbefaler å bruke 20-25 g kostfiber daglig for å forebygge forstoppelse og smertefull avføring hemorroider.

7. frukt og nøtter

Frukten inneholder løselige fibrene binder vann og danner en gelatinøs masse. Høy i løselig fiber gjør at du føler deg mett, unngå overspising og akselerere tiden det tar å passere avføring.

Frukt og fruktjuice tatt på regulær diett, kan tilsettes til 0,8 g (for en diett fiber 20 g) av fiberen i kroppen. Den utmerket kombinasjon av fiber og sukker som er vanskelig for kroppen å fordøye gjøre gode frukt å fjerne episoder av forstoppelse.

Tørket frukt som aprikoser, rosiner og datoer har mer fiber enn vanlig frukt. Både frukt og nøtter, er rike på fiber. Disse fibrene bidra til å forhindre forstoppelse hemorroider.

8. rabarbra

Rabarbra rot og stilk er av medisinsk betydning. El rabarbra bidrar til å holde kroppen hydrert, myker avføring og hjelper avføring lettere. Den brukes til å avlaste strekk- avføring og dette reduserer smerte av hemoroider eller spalter i belegget av huden av analkanalen. En blanding av rabarbra og Glaubers salt forbedrer forstoppelse.

Papaya å avlaste hemorroider

9. Papaya

Papaya er rart å hjelpe fordøyelsen. Denne velsmakende frukt er veldig sunt og nyttig for hemorroider.

Vitenskapelige studier har vist at papaya er nyttig for behandling av gastrointestinale forstyrrelser. Disse lidelser er forstoppelse og oppblåsthet er vanlige symptomer på hemoroider.

Papaya inneholder en komponent kalt papain, som er et protein enzym fordøyelsen og er ansvarlig for de helsemessige fordelene av papaya.

Grønn papaya har mer voksent innhold papain papaya. Derfor er det tilrådelig å konsumere grønn papaya gjennom salater og grønnsaker.

Dette papain i papaya har viktige egenskaper for å stimulere fordøyelsen. Dermed kan problemer med forstoppelse og oppblåsthet stede i hemorroider bli overvunnet av papaya.

10. Prune

Svisker er små frukter som er mye brukt som et naturlig middel for å øke frekvensen av avføring og andre tarmsykdommer.

Plommer er en rik kilde av fibre som legger bulk til avføring og forbedrer lett evakuering. Videre er dihydrophenylisatin til stede i svisker som hjelpemidler i rensing av tarmer naturlig avføringsmiddel. Sorbitol er en naturlig sukker som finnes i svisker som tiltrekker seg vann i tykktarmen og mykner avføringen. Dette virkelig hjelper i smertefull evakuering.

Vitenskapelige studier har vist at fullstendig spontane avføringer per uke og avføring konsistens betydelig forbedret med svisker. Imidlertid bør man ikke spise for plommer fordi de inneholder kalsium oksalat krystaller som kan føre til nyreproblemer. Konsumere 50 gram svisker to ganger om dagen og glemme forstoppelse, smertefull avføring og endetarms smerte.

Ikke stoppe å lese: De beste øvelsene for fibromyalgi

Svisker er rart mat for behandling av forstoppelse, smertefull defekasjon og rektal smerte observert i hemorroider.

11. Epler

Det er med rette sies at "Å spise et eple om dagen holder legene i sjakk." Det er også kjent at epler hjelpe kurere mange sykdommer og kan forbedre avføring frekvens også.

Den høye fiber i epler er gunstig å øke avføringsfrekvens, krakk mykning og således unngå smertefulle avføring. Ca 2-3 gram fiber er til stede i 3,5 unser hele epler. Pektin er et løselig fiber som utgjør en total på omtrent 50% av det totale fiberinnhold i epler.

Så, som legene sier, spise et eple om dagen holder deg frisk. Husk å ikke fjerne huden av eplet, så det er en viktig kilde til fiber.

12. bær

Bær er en av de mest næringsrike matvarene i verden. De gir en mye næringsstoffer vitamin C, antocyaniner, vitamin K og magnesium. Men, er kostfiber hovedbestanddelen til stede i bær, som er nyttig for å hindre forstoppelse forårsaket av hemorroider.

I tillegg bær å reparere skadet blodkar og forbedre den generelle helsen til karsystemet. Bærene kan fungere som anti-inflammatorisk smertestillende oppleves av hemoroider.

Gitt disse fordelene av bær, er det tilrådelig å konsumere jordbær, bringebær og andre bær for hemorroider.

13. gotu kola

gotu kola

Gotu kola eller gotu kola, dyrkes hovedsakelig i India og tilhører persille familien. Det er svært nyttig i behandling av åreknuter og venøs insuffisiens.

Åreknuter oppstår når årer mister sin elastisitet. Disse årer forverres ytterligere når trykket fører til svulmende årer gjelder. Slike svulmende blodårer kan også føre til hemorroider.

Den triterpenic fraksjon av Centella asiatica, er den kjemiske stede deri. Det er svært gunstig for åreknuter, fordi det stimulerer produksjonen av elastin og kollagen.

sterkere vener midler mindre utstående årer og derfor kola kan bidra til å forebygge tilstanden av hemoroider.

14. Aloe Vera

Antrakinoner og antron til stede i aloe vera frembringe en lakserende effekt. De gjør dette ved å øke peristaltikk i tykktarmen og tarmvanninnhold. Disse kjemikalier klorid kanalåpningen for å hindre vann i reabsorpsjon av kolon. Dette mykner avføringen, legge til rette for avføring og derfor unngår smertefull defekasjon.

Hemorroider kan føre til smerter i endetarmen og forstoppelse. Derfor, avføringsmidler er avgjørende for å lette evakuering av avføring. Det bør bemerkes at overforbruk av aloe vera kan føre til tykktarmskreft. Rådfør deg med lege spesialist før du drikker urte aloe vera.

15. Buckeye

Buckeye er et tre funnet i ulike deler av Europa og Nord-Amerika. Den inneholder escin, en primær komponent ansvarlig for dens medisinske egenskaper.

Hestekastanje er fordelaktig i kronisk venøs insuffisiens (CVI), hemorroider og har anti-inflammatoriske egenskaper også. Kronisk venøs insuffisiens kan føre til hevelse av årer som fører til ødem. Hemorroider kan føre til CVI.

Forskere anbefaler å ta på 90-150 mg aescin daglig basis for å foreta direkte Buckeye medisinske fordeler.

Ta kontakt med legen din før du tar hestekastanje.

sammendrag

Hemorroider er hovne årer rundt anus betent. De er ikke livstruende, men er smertefullt. Hvis ikke blir ivaretatt, kan føre til alvorlig ubehag og smerte. Et riktig kosthold kan bidra til å forebygge og lindre symptomer på hemoroider.

Spise mat med høyt fiber, har et høyt inntak av væske og unngå å sitte på badet i lang tid bidrar til å hindre hemorroider. Under disse enkle trinn, kan du hjelpe deg å få ut av hemoroider.

Lucida forskning og skriving av livet
bilder fra Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − 80 =