hvite baller i halsen årsaker og løsninger

Hvite kuler i halsen vanligvis et symptom på en viral eller bakteriell infeksjon. Hvis noen gang Du har hvite baller i halsen, Det er svært sannsynlig også bysser andre symptomer.

tonsilitis hvite kuler i halsen

hvite kuler i hals symptomer

Noen av symptomene som følger disse hvite ballene i halsen eller hvite flekker kan være:

  • Hovne kjertler i halsen
  • sår hals
  • hvite baller på mandlene
  • tørr hals

Hvis du ser hvite flekker på halsen eller mandlene så det beste å gjøre er å få deg en sjekk, fordi hvis ubehandlet, kan føre til mer alvorlige forhold. Men det er mange naturlige rettsmidler som du kan bruke for å lindre ubehag forbundet med halsinfeksjoner.

Årsakene til disse hvite baller i halsen

Det finnes en rekke grunner til at hvite flekker kan vises i halsen eller mandlene. Dette er de vanligste årsakene:

1. Strep

En av årsakene til utseendet av disse plassene eller hvite kuler i halsen er en bakteriell infeksjon kalt strep hals. Det er forårsaket av Streptococcus pyogenes.

Selv om strep hals hovedsakelig påvirker barn og unge, kan det også påvirke voksne. Selv om sår hals er et symptom på en streptokokkinfeksjon, representerer dette bare omtrent 30% av halsinfeksjoner hos barn og 10% hos voksne.

Bortsett fra en sår hals, noen av de andre symptomene på strep hals er:

  • Smerter ved svelging
  • feber
  • Mandlene og hovne lymfeknuter

Hvis du har noen symptomer på forkjølelse og blokkerte luftveier, rennende nese eller nysing så har du sannsynligvis ikke har strep hals.

Det er mange naturlige rettsmidler som kan hjelpe behandle milde tilfeller av moderat strep hals. Men hvis du lider av en mer alvorlig sak, bør du alltid oppsøke lege. Ubehandlet kan strep hals føre til alvorlige infeksjoner andre steder i kroppen fordi bakterier kan spres til andre organer. Den mest alvorlige komplikasjoner av strep hals er revmatisk feber.

Selv om legen har foreskrevet deg et kurs av legemidler for behandling av strep hals, kan du fortsatt bruke naturressurser til side for å støtte behandling (men husk at du må først ta kontakt med legen din om det).

faryngitt hvite kuler i halsen

Naturlig rettsmidler for strep hals

En av de naturlige rettsmidler for strep hals er kajennepepper. Cayennepepper inneholdende capsaicin, som har vist seg å inneholde antibakterielle egenskaper.

For eksempel, en studie publisert i Frontiers in Microbiology funnet at capsaicin er effektive mot Streptococcus pyogenes bakterier og kan bidra til å hindre spredning av smitte til dypere vev. Den er også effektiv i å lindre smerte og redusere betennelse.

Du kan også lage en pasta ved å blande cayenne pepper 1 teskje av dette med en halv kopp kokosolje eller annen transportør olje, eller du kan også kjøpe en krem ​​produkt i alle apotek.

Fordi capsaicin er sterk og kan skade din hals, og siden det er godt absorbert av huden, hva du kan gjøre er å bruke capsaicin krem ​​på huden over området av halsen og lymfeknuter kjertler i halsen.

Ikke slutte å lese: vaginal gjær. Hva som forårsaker dem? Hva er riktig behandling?

Det er godt å huske at strep hals er svært smittsom og skal sørge for å vaske hendene ofte, og dekker munnen når du hoster. Også unngå deling av kjøkkenutstyr som kopper, kniver og gafler.

2. tonsillitt

Betennelse i mandlene kan også føre til hvite baller i halsen. Tonsillitt oppstår når mandlene, 2 lymfeknutene i baksiden av halsen, bli infisert og betent. Det kan være forårsaket av en bakteriell infeksjon (så som streptokokker bakterier) eller viral infeksjon. Det mest synlige tegn på betennelse i mandlene er flekker eller hvite baller på mandlene.

Andre symptomer forbundet med betennelse i mandlene omfatter sår hals, feber, hodepine, stiv nakke, og betennelse av de viktige amígdalas.Es diagnostisere årsaken til betennelse i mandlene, fordi hvis den er forårsaket av en alvorlig bakteriell infeksjon, de kan trenge antibiotika.
Hvis tonsillitt er forårsaket av et virus, ofte bruke naturlig rettsmidler kan hjelpe behandle og lindre symptomer.

Naturlig rettsmidler for betennelse i mandlene

En av de mest effektive behandling av tonsillitt er naturlige former gargling med saltvann. Alt du trenger å gjøre er å blande 1/2 til 1 teskje salt i et glass med 8 dl vann. Gurgle flere ganger i løpet av dagen.

Eller du kan lage en deilig Echinacea te med ingefær i varmt vann. Når den er avkjølt tilsett litt sitronsaft og honning og drikke det 2-3 ganger om dagen. Alle disse ingrediensene kan lindre betennelse i mandlene.

3. tonsilloliths

Dette er også et vilkår knyttet til mandlene, som er kjent som "mandel steiner" og ser ut som hvite flekker eller klumper i halsen, men i ryggen.

Mandel steiner er faktisk hvite formasjoner i baksiden av halsen.

De tonsilloliths dannes når "forblir" som bakterier, slim, mat og døde hudceller blitt fanget i og rundt mandlene. De forkalke over tid, noe som gjør dem ser ut som små hvite flekker på mandlene. Avhengig av størrelse, kan de også irritere baksiden av halsen. Imidlertid kan mange mennesker med mandel steiner ikke se dem.

Et vanlig symptom på mandel steiner er kronisk dårlig ånde. En studie fant at 75% av personer med halitosis (kronisk dårlig ånde) hadde også tonsilloliths.

bakterielle tonsillitt hvite kuler i halsen

Naturlig rettsmidler for mandel steiner

En av de beste måtene å forebygge dannelsen av mandel steiner er å utøve god munnhygiene. Dette betyr å pusse tennene to ganger om dagen, tanntråd regelmessig og pusse tungen. Dette kan bidra til å fjerne bakterier og "rester" som kan settes sammen for å danne steiner.

Hvis du har mandel steiner, er det en rekke naturlige måter å bli kvitt dem. Noen ganger, gargling med salt vann er nok til å hjelpe løsne steiner.

Ikke stoppe å lese: Krem med lavendel Refreshing Body

4. Oral candidiasis

Thrush er vanligvis resultatet av gjær infeksjoner som oppstår når det er en ubalanse av "gode" bakterier i kroppen, og gjør det mulig for soppinfeksjoner utvikle seg. For eksempel, Candida soppinfeksjon i munnen er et eksempel på en oral candidiasis.

Trost kan vises som hvite flekker eller klumper i halsen, tungen, mandlene, og taket av munnen, og kan gi et "bomulls" følelse i munnen.

Naturlig rettsmidler for trost

En av de vanligste grunnene for oral candidiasis er inntak av antibiotika, noe som kan forstyrre balansen av bakterier i kroppen.

Hvis du tar antibiotika, så det anbefales at du også ta probiotika for å gjenopprette den naturlige flora i fordøyelsessystemet. Dette kan bidra til å forhindre utbrudd av oral candidiasis.

Du kan også spise fermentert mat for å fremme gode tarmbakterier og forbedre fordøyelsen, hjerte og immun helse.

5. mononukleose

Mononukleose (noen ganger kalt bare mono) er en smittsom sykdom forårsaket av et virus (Epstein-Barr-virus, eller EBV), og selv ikke en alvorlig sykdom, kan det påvirke en persons daglige aktiviteter. Mononukleose vanligvis gjør en person føler seg sliten, såre muskler, hodepine og tap av matlyst. Mononukleose kan også føre til hvite baller i halsen.

Mononukleose er en svært smittsom sykdom og det har en tendens til å påvirke hovedsakelig ungdom og unge voksne. Men de fleste voksne som allerede har antistoffer mot mononukleose hindre andre fangst. Dette er vanligvis overføres ved spytt, og er kjent som sykdommen "kiss".

mononukleose hvite kuler i halsen

En av symptomene på mononukleose er en sår hals, ofte med hvite flekker på mandlene (som kan ligne de av strep hals). Andre symptomer på kyssesyke er feber, hovne lymfeknuter, hodepine og tretthet.

En av de komplikasjoner av mononukleose er forstørrelse av milten, og derfor er det anbefalt at personer med mono unngå å løfte tunge gjenstander og som deltar i kontakt idretter for å redusere risikoen for et sår i armen.

Hvis du har kyssesyke den beste løpet av behandlingen er rikelig med hvile og drikke mye væske.

6. leukoplaki

Leukoplaki er en mindre vanlig tilstand som kan føre til hvite flekker i halsen og munnen. Mild leukoplaki er ikke klassifisert som en farlig sykdom, og vanligvis går bort av seg selv. Men i sjeldne tilfeller alvorlige tilfeller har vært knyttet til kreft i munnhulen. Det er vanlig hos personer som røyker eller tygge snus, men kan også være forårsaket av andre irritanter i munnen.

Leukoplaki kan noen ganger være forårsaket av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). I denne sykdommen magesyre ryggen opp i spiserøret. De mest vanlige symptomene på GERD innbefatter halsbrann eller syre dårlig.

Livet skrive Lucida
bilder fra Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =