Hvordan fjerne dårlig kolesterol fra blodet

fjerne dårlige kolesterolet fra blodet

Kosthold kan spille en viktig rolle i å fjerne det dårlige kolesterolet fra blodet. Her er fem matvarer som kan senke kolesterolet og beskytter hjertet.

Du kan fjerne dårlige kolesterolet fra blodet med et godt kosthold

Kan en skål med havregryn bidra til å fjerne dårlig kolesterol fra blodet? Hva med en håndfull nøtter? Noen enkle justeringer i kosthold som disse, sammen med mosjon og andre sunne vaner for hjertet - kan være nyttig å senke dårlige kolesterolet (LDL).

1. havremel, havrekli og fiberrike matvarer

Havre inneholder løselig fiber, noe som reduserer low density lipoprotein (LDL), kjent som dårlige kolesterolet. Løselig fiber er også funnet i matvarer slik som bønner, epler, pærer, svisker og bygg.

Fiber kan bidra til å fjerne dårlig kolesterol fra blodet

Den løselige fiberen kan redusere kolesterol absorpsjon i blodstrømmen. Fem til 10 gram eller mer av løselig fiber per dag senker total- og LDL-kolesterol. Spising 1 1/2 kopper kokt havremel gir 6 gram fiber. Hvis dette du legge frukt, for eksempel bananer, vil legge mer enn 4 gram fiber. For en forandring, prøv havregryn eller pålegg laget med havregryn eller havrekli frokostblanding.

2. Omega 3 fettsyrer og fisk

Fisk kan være sunt for å fjerne dårlig kolesterol fra blodstrømmen og hjerte på grunn av sin høye nivåer av omega-3-fettsyrer, noe som kan redusere blodtrykket og risikoen for utvikling av blodpropper. Hos personer som allerede har lidd et hjerteinfarkt, kan fiskeolje (omega 3) reduserer risikoen for plutselig død.

The American Heart Association anbefaler å spise minst to porsjoner fisk i uken. Høyere nivåer av omega-3-fettsyrer finnes i:

  • makrell
  • Lake Trout
  • sild
  • Albacore
  • laks
  • kveite

For å unngå å legge usunt fett bør du bake eller broil fisk. Hvis du ikke liker fisk, kan du også få små mengder av omega-3 fra mat som bakken linfrø eller raps olje fettsyrer.

Ikke slutte å lese: naturlig og rik juice for å avlaste forstoppelse

Du kan også ta et tilskudd av omega 3 for å få noen fordeler, men du ville ikke være å dra nytte av andre fiske næringsstoffer, som selen.

3. valnøtter, mandler og andre nøtter å eliminere dårlige kolesterolet

Valnøtter, mandler og andre nøtter kan redusere dårlig kolesterol i blodet. Flerumettede fettsyrer rik, valnøtter også bidra til å holde blodårene sunne.

Spise omtrent en håndfull (1,5 unser, eller 42,5 gram) per dag i de fleste nøtter, som mandler, hasselnøtter, valnøtter, furunøtter og pistasienøtter noen kan redusere risikoen for hjertesykdom. Bare sørg for at nøtter du spiser er ikke saltet eller belagt med sukker, bør de være naturlig å realisere sin næringsverdi.

Alle nøtter er høy i kalorier, så det er tilrådelig bare en håndfull d disse. Du kan erstatte mat med høyt mettet fett med nøtter. For eksempel, i stedet for å bruke ost, kjøtt eller krutonger i salaten, er det best å legge en håndfull valnøtter eller mandler.

4. Olivenolje en alliert for å bekjempe dårlige kolesterolet

Olivenolje inneholder en kraftig antioksidant blanding kan redusere dårlig kolesterol (LDL), og samtidig la den gode kolesterol (HDL) uten å berøre.

Prøv å bruke ca 2 spiseskjeer (23 gram) av olivenolje om dagen i stedet for annet fett i kosten for sunt hjerte fordeler. For å legge til olivenolje i kostholdet ditt, kan du fres grønnsaker i den, legge den til i en marinade eller bland den med eddik som en salat dressing. Du kan også bruke olivenolje som en erstatning for smør til steking av kjøtt eller som en dip for brød. Olivenolje er rik på kalorier, så ikke spise mer enn den anbefalte mengden.

Effekter for å fjerne dårlige kolesterolet fra olivenolje er enda større hvis du velger extra virgin olivenolje, det vil si, er oljen mindre bearbeidet og inneholder flere antioksidanter for frisk blodstrøm. Men husk at olivenoljer "light" er generelt behandlet oljer og ekstra virgin olivenoljer er lysere i fargen.

Ikke stoppe å lese: Ved hjelp av eple cider eddik for å miste vekt

5. Matvarer med plantesteroler eller stanoler tilsettes

Matvarer er nå tilgjengelig som har blitt beriket med eller stanols - stoffer som finnes i planter som hjelper blokkere opptaket av dårlig kolesterol.

drikkevarer yoghurt med tilsatt plantesteroler kan bidra til å eliminere dårlige kolesterolet med mer enn 10 prosent. Mengden av plantesteroler er nødvendig for å oppnå resultatene daglige er minst 2 gram, noe som tilsvarer omtrent to 8-ounce (237 ml)

Plantesterolene eller stanoler i anrikede matvarer ikke ut til å påvirke nivåene av triglycerider eller kolesterol high density lipoprotein (HDL), kjente "gode" kolesterol.

Andre endringer i kostholdet for å eliminere dårlig kolesterol fra blodet

Til matvarer som er nevnt ovenfor kan gi din fordel, må du gjøre andre endringer i kosthold og livsstil.

Redusere forbruket av kolesterol og fettstoffer

Redusere kolesterol og totalt fett (spesielt mettede og trans fett) forbruker daglig. Mettet fett, som kjøtt, meieriprodukter er rike på fett og noen oljer, øker det totale kolesterolnivået. Transfett, som noen ganger finnes i margariner og også funnet i kjeks og kaker, er spesielt skadelig for nivåene av dårlig kolesterol. Trans fett øker low-density lipoprotein (LDL), det "dårlige kolesterolet" og "gode kolesterolet".

I tillegg til å endre kostholdet, må du huske å gjøre ytterligere stil hjerte-sunne forandringer i livet er nøkkelen til å fjerne dårlig kolesterol fra blod. Disse endringene representerer trening, slutte å røyke og å opprettholde et sunt for å holde kolesterolnivået lav vekt.

Skrive: Livet teamet Lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + = 17