10 beste frukt for diabetes

grapefrukt diabetes

Ifølge American Diabetes Association, 25,8 millioner amerikanere har diabetes og i 2020 halvparten av alle amerikanere lider av denne sykdommen.

Diabetes fører til høye nivåer av blod sukker (glukose) på grunn av manglende insulinproduksjon eller funksjonsfeil. Den er klassifisert i første rekke som type 1, karakterisert ved at kroppen ikke produserer insulin eller type 2, karakterisert ved at kroppen ikke er i stand til riktig bruk av insulin den produserer.

En diett plan for diabetes bør inneholde matvarer som er rike på næringsstoffer, lite fett, moderat i kalorier og lite sukkerholdige matvarer.

Som frukt er generelt søte, folk ofte tror at en person med diabetes bør unngå å spise dem. men Det er flere frukter som er spesielt effektive i å håndtere blodsukker. Fullpakket med vitaminer, mineraler, antioksidanter og fytokjemikalier, frukt er en sunn tillegg til noen diett.

Noen frukter er bedre enn andre for diabetikere. Videre bør diabetikere også ta hensyn til faktorer som glykemisk indeks og glykemisk belastning, tilbyr informasjon om hvordan ulike matvarer påvirker blodsukkeret og insulinnivået.

Den lav glykemisk indeks matvarer antas å ha en gunstig effekt på kontroll av blodsukker som ikke signifikant påvirker nivåene av blodsukker. Vanligvis er matvarer med et glykemisk indeks score på 55 og under klassifisert som lav glykemisk matvarer. De med en score på glykemisk indeks på 70 og ovenfor anses høy glykemisk mat.

10 beste frukt for diabetikere

eple

1. Epler

Sprø, saftig og søte epler kan beskytte mot diabetes. Epler er rik på løselige fibre, vitamin C og antioksidanter. De inneholder også pektin som bidrar til å avgifte kroppen og fjerne skadelige avfallsprodukter og reduserer behovet for insulin diabetikere med opp til 35%.
I tillegg epler bidra til å forhindre hjerteinfarkt, redusere risikoen for kreft og forhindre øyesykdom blant personer med diabetes.

Glykemisk indeks, som strekker seg 30-50

Forslag til servering: En liten til middels eple om dagen er anbefalt.

2. Cherries

Moreller har en av de laveste rangeringer av noe frukt på glykemisk indeks på 22.
Kirsebær inneholder antocyaner som er kjent for å bidra til å redusere blodsukkernivået ved å øke insulinproduksjonen med 50 prosent. De kan også bidra til å bekjempe hjertesykdommer, kreft og andre sykdommer som er vanlig blant personer med diabetes.

Forslag til servering: Moreller kan spises fersk, hermetisert, frossen eller tørket. Halv kopp moreller en dag er et godt valg.

Ikke stoppe å lese: varme og kulde terapi for å lindre smerte

3. Svarte Plommer

Sorte plommer, også kjent som Jamun eller Jambul, kan hjelpe mye i å kontrollere blodsukkeret. Forskere Far Muller Medical College i India, observerte effektene av sorte plommer i behandling av diabetes. Tilstedeværelsen av antocyaniner, ellaginsyre og hydrolyserbare tanniner i sorte plommer gjøre dette meget fordelaktig for diabetikere frukt.
Sammen med frukt, blader, bær og frø svart plomme treet, kan de brukes til å kontrollere nivået av blodsukker.
Forslag til servering: En halv kopp med svart plommer det anbefalte daglige når frukten er tilgjengelig i markedet. Du kan også lage et pulver av tørkede frø og spise en teskje av pulveret med vann to ganger om dagen.

4. Guava

Guava har en høy konsentrasjon av lykopen, en høy andel av diettfiber og en god mengde av vitamin C og kalium. Alle disse næringsstoffene er nyttig å opprettholde nivået på blodsukkeret.

De som er i faresonen for å utvikle diabetes kan bidra til å forhindre drikke te guava blader. Tørre guava blader og mos. Kok en spiseskje knuste guava blader i varmt vann. La stå i fem minutter, deretter press den. Drikk denne teen en gang om dagen.

Forslag til servering: Spis en hel skiver guava uten skall daglig. Alternativt kan du drikke et lite glass guava juice.

5. Avocado

diabetiker Aguacate

På grunn av sin høye fiber og sunt enumettet fett, avocados bidrar til å stabilisere blodsukkeret. Ifølge Academy of Nutrition og Dietetics, enumettet fett også forbedre hjerte helse. Diabetikere har en høyere risiko for hjertesykdom og slag. Videre inneholder avokado en god mengde kalium, et mineral som bidrar til å hindre diabetisk nevropati.

Forslag til servering: En middels stor avokado daglig er bra for diabetikere. Du kan ta med avokado i salater og sandwicher, eller lage en dressing med mashed med litt sitronsaft, hvitløk og olivenolje.

6. grapefrukt / grapefrukt

Den grapefrukt, er høy i løselig fiber og vitamin C, og har en lav glykemisk indeks 25.
Grapefrukt inneholder flavonoider kalt naringenin øker kroppens følsomhet for insulin og også bidrar til å opprettholde en sunn vekt.

Forslag til servering: En halv stor grapefrukt (omtrent tre fjerdedeler av en kopp) om dagen vil hjelpe deg å kontrollere blodsukkeret i blodet. Spis frukt i stedet for å drikke juice gir de største fordelene knyttet til diabetes.

7. Jordbær

De er fulle av antioksidanter, vitaminer og fiber som kan bidra til å kontrollere blodsukkeret i blodet er lav på karbohydrater og har en lav glykemisk indeks på 40. Når jordbær er spist, de hjelper deg til å føle deg mett lenger, holde blodsukkernivået stabilt og øke energinivået blod.

Ikke slutte å lese: Hva er et aneurisme og hvordan å hindre det

Forslag til servering: Tre fjerdedeler av en kopp jordbær en dag regnes som bra for diabetikere.

Du kan legge friske jordbær med frokostblanding eller salater, spise som en sunn snack og bruke dem til å gjøre lite sukker desserter.

8. Appelsiner

Appelsiner er en av de sunneste fruktene som kan inkluderes i en vanlig diett for diabetes. Appelsiner er ikke veldig høy i naturlig sukker og inneholder store mengder fiber, vitamin C og andre mineraler slik som tiamin som kontrollerer nivået av blodsukker.

I tillegg appelsiner også klassifisert som en lav glykemisk indeks mat som hjelper sakte slipper glukose i blodet. I tillegg kan appelsiner å kontrollere eller redusere vekt, en av risikofaktorer for diabetes.

Glykemisk indeks, som strekker seg 31-51

Forslag til servering: En liten appelsin i ditt daglige kosthold kan bidra til å holde blodsukkeret i blodet og diabetes under kontroll. Drikke appelsinjuice gir ikke samme nytte fordi de mangler fiber innhold.

9. pærer

Pærer er rike på vitamin A, B1, B2, C og E, så vel som fiber, som bidrar til å regulere sukker i blodet, senke kolesterol, styrke immunsystemet og forbedre fordøyelses helse. Videre pærer er lav på karbohydrater og kalorier, og har en rating på 38 på glykemisk indeks.

Pærer er spesielt gunstig for personer med type 2 diabetes, fordi de bidrar til å forbedre insulinsensitivitet.

Forslag til servering: Diabetikere kan spise en liten eller mellomstor pære. Du kan nyte en pære dessert eller søt snack.

10. Kiwi

kiwi diabetes

En positiv korrelasjon ble funnet mellom forbruk av kiwi og reduserte nivåer av blod sukker. Kiwi inneholder vitamin C, E og A, flavonoider, kalium og store mengder av beta-karoten som beskytter frie radikaler, og forbedre den totale helsen.

I tillegg er det kiwi høy i fiber og lite karbohydrater, noe som hjelper til å kontrollere nivået av blodsukker og redusere kolesterol.

Glykemisk indeks: varierer fra 47 til 58.

Forslag til servering: Spise en kiwi om dagen vil bidra til å kontrollere blodsukkernivået, og tilbyr et sunt alternativ til snacks med høyt fett eller sukker alternativ.

Spiser disse fruktene i moderasjon for å administrere ditt nivå av blodsukker og tilfredsstille dine søt tann.

Forsket og skrevet av teamet livet Lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 64 =