Hva er det og hvordan å forberede Kombucha

Den kombucha, Det er en drikk som har tradisjonelt blitt brukt for å avgifte kroppen og styrke immunsystemet, men i økende grad diffuse egenskaper for å forebygge kreft, etter å ha funnet at anvendelse av denne drikk av mange kjendiser å bekjempe denne sykdommen.

kombucha

Hva er Kombucha?

Kombucha (også kjent som mandsjuiske sopp, te eller kinesisk sopp) er en gjæret drikk svakt syrlig smak, som fremstilles ved søtet te fermenteres av en gelatinøs koloni av mikroorganismer Latinsk navn Medusomyces gisevi (bestående hovedsakelig av stammer bacterium xylinum, Gluconobacter oxydans og gjærlignende sopp) 1 kjønn Ascomycetes, Saccharomycodes ludwigii som Saccharomyces cerevisiae, Schizosaccharomyces pombe, Pichia fermentans og Zygosaccharomyces bailii).

xxlpilzhandyb7

Disse sopp og bakterier omdanne sukker (sukrose) i glukose og fruktose og deretter etylalkohol (drikkevann), karbondioksid (CO2) og eddiksyre, alle lever i symbiose med gjensidig nytte, som danner væskeoverflaten i et legeme av gelatinøst som et maneter. Dersom soppen er drevet kontinuerlig, er denne prosessen uendelige, så kombucha kalles "sopp av udødelighet".

Typen av bakterier og sopp vil variere avhengig av typen av anvendt te og tilberedningstiden, fordi i begynnelsen av fermenteringen løsning te og sukker flere typer mikroorganismer kan delta i prosessen, men etter noen få dager er bare som danner hoveddelen av Medusomyces og den andre dør på grunn av surhet og antibiotiske substanser koloni utskiller for beskyttelse mot skadelige bakterier og sopp av mugg.

Fordeler med kombucha

Den kombucha er godt å behandle artritt, på grunn av den styrke som oppstår på brusk, bedre fordøyelsen og behandling av alle typer av gastrointestinale problemer; letter migrene, Det stimulerer stoffskiftet, behandler nyrestein og sår, fordeler utsikt, reduserer risikoen for arteriosklerose og oppmuntrer celle regenerering; Den kan også brukes til å behandle alle typer degenerative sykdommer og er svært gunstig for håret helsekost.

Næringsinnhold kombucha

En av de store ernæringsmessige fordeler Kombucha kommer hånd sitt høye innhold av organiske syrer, som starter med glukuronsyre, noe som gir viktig avgifte kroppen, men er også til stede melkesyrer, som kan forebygge kreft og forbedrer blodsirkulasjonen; eddiksyrer og úsnicos, to gode naturlige antibiotika; oksalsyre stimulerer energiproduksjon; eplesyre for leveren avgiftning; og glukonsyre.

Videre, og avhengig av variasjon av te er brukt for preparatet kan inneholde vitamin C, B og D, polyfenoler, protease, amylase og naturlige antibiotika.

forbereder Kombucha

oppskrift for fremstilling av kombucha

kjøkkenutstyr

 • Rustfritt stål potten. Avstå fra å bruke aluminium, jern eller kobber.
 • Bred åpning container. Større enn kapasiteten av den væske som benyttes. Det ideelle er å tillate 1/3 luftrommet la væske å opprettholde like forhold mellom høyde og bredde eller diameter. Dette gjør riktig oksygenering.
 • I gjæring må unngå metall eller metall-komponentmaterialer. Bruk leire, glass eller plast egnet for sure matvarer. Noen keramisk lakk inneholder spormengder av metall. Noen glass kan inneholde tungmetaller fra formene og fargestoffer som plast. Det er ikke tilrådelig å bruke ildfaste glassbeholdere inneholdende Pyrex. Dersom plasten blir brukt mest passende er den høye graden av polyolefin gruppe, slik som polyetylen heter med akronymer PT må være synlig på beholderen.
 • Plastbeholdere av næringsmiddelkvalitet kan bli identifisert med tallet 1 eller 2 i en trekant på bunnen av beholderen.
 • Silnettingen hvis brukt løs te.
 • fin lerret ikke passere luft men ikke støv (lin, papir eller bomull) for å dekke beholdermunningen.
 • elastisk bånd eller snor for feste lerretet.

ingredienser

Per liter vann uten klor best mulig kvalitet:

Ikke stoppe å lese: hjemme test for å oppdage candida i kroppen

Kombucha en sunn avling. Kulturen er vist sunt når gummi om glatt fast og lagene ikke skille uten å forårsake tårer mellom dem, eller er nesten umerkelig. Det kan være skiveformet, kvadratisk eller annen form som svarer til den beholder hvor dyrket. I alle fall hvis man har mottatt en del av fermentert, vil dette være tilstrekkelig for den innledende start gjære å produsere en ny membran ble dannet på overflaten selv uten moderkulturen.

kombucha

100 ml. starter. Det er en del av den ovennevnte fermentert te, for å gi innledende surhet som er nødvendig for hygieniske forhold mot fremmede elementer og muggsopp i kultur. Det kan komme til Kombucha kultur for å erverve, eller på annen måte hvis dette er tilfelle eller ikke lykkes, å bruke en fjerde kopp (60 ml.) Eddik destillert alkohol (ikke bruk vineddik eller organisk eple hvis mikroorganismer kan endre mor Kombucha til eddik. det ville ha å bruke destillert eddik, eddik eller koke først pasteurisert)

3 heaping ss sukker, 70 gram. brunt sukker, maltose sukker, honning, lønnesirup eller en blanding (honning provosere ustabilitet i gjære, så den skal bruke reserver eller å lage næringsrik varianter med en kultur av, eller gjæret te vanlige gang filtrering) som maltose vil vi bruke den like eller i kombinasjon av honning for å gjøre isotonisk næringsrik øl.

kombucha brunt sukker

brunt sukker / brunt sukker / sukker brunt sukker

panela (I noen skraping land eller brun) er saften av sukkerrør og konsentrert ved fordampning av størknet vann som inneholdt. Noen ganger er det som kalles for omfattende kommersielle grunner rørsukker, men sukker skiller ikke det har blitt hentet honning (melasse) hvor krystallisering skjedde, som med sukker. Stedet der sukkerrør er behandlet for å lage juice i panela er Trapiche. I mill (eller senter i Cuba og andre karibiske land) i panela juice blir.

To heaping teskjeer løs te, ca 5 g. O 2 teposer uten stift. Mange stifter er legering og visse metaller reagerer på oppvarming og man oppnådde mikro skadelige partikler til Kombucha og drikke. Den kan brukes til å binde tråden posen og deretter trekke stift; På den annen side rollen av posene eksister smaken av te og i noen tilfeller er dette bleket med klor.

prosessen

1. Infusion Tea

 • Til å begynne må vi gjøre en infusjon med te valgt.
 • Infusion ganger te variere avhengig av den typen som brukes.
 • Green - 5 minutter, Røde - 7 minutter, Sort - 10 minutter
 • En lengre pause mer tannin ekstraheres, og resultatet er også mer lastet og bitter.
 • Generelt, jo bedre te, jo mindre behov vanntemperatur

Fremgangsmåten 1

Det samme som for te i tekanne. Derved erstatter kjelen for en beholder som er egnet mengde av vann, leire, keramikk eller rustfritt stål lokk. Hvis pottene ikke brukes utelukkende brukes til å lage te for Kombucha, foruten å være helt ren, er det tilrådelig å koke litt vann i dem med hetten og kast.

Kok vann, og når den når koke fjerne brannen, hell vi vann i potten og returnere det til potten. Du kan også varme kjelen mens vannet koker.

te er satt i varm te, forlot det avkortet en stund og hell litt varmt vann til å dekke det og dekke 10 til 30 sekunder. "Dette åpner tebladene og forbereder for infusjon". Resten av varmt vann tilsettes og tillates å stå tildekket tids ovenfor angitt for hver slags te.

metode 2

Denne metoden er bare for å gjøre infusjon av Kombucha te for når vi har dårlig tid. For å gjøre god te for varmt bruk metoden ovenfor. Uansett godt gjort beste te drikke kombucha siden.

Ikke stoppe å lese: Hvordan lage en vegansk kokos yoghurt

Kok vannet. Hvis pottene ikke brukes utelukkende brukes til å lage te for Kombucha, foruten å være helt ren, er det tilrådelig å koke litt vann i dem med hetten og kast.
Når vannet når koke fjern fra varmen og vente på stopp boblende koke å kaste te direkte. La stå tildekket tiden angitt ovenfor for hver type te.

2. Søtningsstoffer infusjon

Når de er fremstilt og støping frisk infusjon bør være godt velges som oppløses når denne milde te under 30 ° C. Med unntak av hvitt sukker som kan tilsettes på ethvert tidspunkt te preparatet blir tilsatt.

3. plass til kombucha

Brukte tilsetnings reposándolo fermenteringskar til det er avkjølt til under 30 ° C for å legge til 10% av den ovennevnte fermentert te per liter vann. Eller en kvart kopp hvit destillert eddik sviktende. Denne tilførsel av fermentert te eller lav pH destillert eddik vekslingsmedium å oppnå en passende syre for å akselerere gjæring og bidra til å beskytte Kombucha utenfor kultur av mikroorganismer.

Det er en god tid å lufte blandingen ved den samme sukker blandes godt, for det er sterkt bat og virvler er gjort i begge retninger med en treinstrument som en spisepinne eller skje. Unngå andre enn rustfritt stål metaller.

4. gjære og flaske

Dekk glasset med et rent håndkle og tetning rundt dennes åpning med en gummistrikk (lenke). Oppbevares på et sted uten direkte sollys i 7-14 dager. Jo lengre te, jo mer bitter det vil bli tatt. Test starter etter 5 eller 6 dager og tøm den i plastflasker eller glass flasker brus når du rengjør liker smaken.

5. gi noen livslysten

For å gi noen boblehette boksen tett og lagre i et varmt sted for en dag eller to før plastflaske kan være herdet ved trykk. Legg merke til at som Kombucha fortsetter å gjære, er trykket inne i flasken vokser og kan få den til å eksplodere hvis venstre for lenge (dette er mer et problem med glassflasker). Hvis du bekymre deg, la lokket litt løs, men dette vil hindre te danner livslysten riktig.

6. drikke og gjøre

Alltid bevilge 10% av væsken for å hjelpe initiere fremtidige batcher Hvis du allerede har gjort din Kombucha te. Deretter kan du begynne på nytt igjen. Hvis du ønsker en jevn strøm av denne "te av udødelighet", så det er nok fornuftig at batch trinn. De fleste eksperter advarer mot å drikke for mye av dette, det er en detox, så ikke stresser kroppen tar mye.

hvor-buy-the-sopp-kombucha-der-get-sopp-de-te-2_1

notater

Som med alle matvarer, vær forsiktig når du forbereder og lagring kombucha. Selv om det ikke er noe som forårsaker skade, er det teoretisk mulig, så sørg for at alt er rent som du forbereder, hvis du ser mold, kaste hele mye, inkludert starteren, bare for å være sikker (dette kan muligens skje med mangler luftsirkulasjon eller dårlig starter). Men ikke la det skremme deg av.

Dose som Kombucha te.
Først starter med en dose på 50 ml. Du, som gjelder for 200 ml etter et par dager. Du må drikke 200 ml hver dag hvis du ønsker resultater som er effektive. Ta det i morgen før du spiser. Barn kan også bruke samme mengde te. Hvis det er for vanskelig å ta, forberede te sukkerfri Kombucha lite å fortynne.

Forsket og skrevet av teamet livet Lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 2 =