Havrekli, egenskaper og fordeler for kroppen

Hvis du er bekymret for kolesterol, hjertesykdom eller annen kronisk sykdom, regnes som alvorlig tilsetning av havrekli til kosthold. Havregryn er et mat som er rik på fibre, som kan regulere kolesterol og tilveiebringe en rekke helsemessige fordeler. For de største fordelene med denne lagret på helse, gjør det en del av ditt daglige kosthold. I denne artikkelen viser vi egenskapene og Fordelene med havrekli bringer til kroppen din.

Kjenner alle fordelene med havrekli

Egenskaper av havrekli

teknisk, havrekli Det er ikke en hel korn (siden det faktisk bare en brøkdel av havre). Men på grunn av dens usedvanlig høyt fiberinnhold, kan det betraktes som mer enn en full punkt.

innenfor sin ernæringsmessige informasjon fant at en skje havrekli Den inneholder 34 Kcal, 5,1 g karbohydrater, 1,7 g protein, 0,7 g av totalt fett, i hvilken 0,1 g mettet fett, enumettet 0,24 g, flerumettet fett er 0, 28 g, 0 g trans fett kolesterol 0 mg. Fiber inneholder 1,5 g Tiamin (B1) 0,117 mg Riboflavin (B2) 0,022 mg Niacin (B3) 0,09 mg Folsyre (B9) 5,2 mg cyanokobalamin (B12) 0 mg, 57 Kalium mg, 6 mg kalsium, jern 0,54 mg Sink 0,31 mg, 73 mg fosfor, og ikke natrium.

Fordeler med havre

Fordeler med havrekli kroppen

En viktig fordel med denne sparing er dens evne til å lavere Kolesterol. I en undersøkelse av Braaten et al, på hoved løselig fiber havrekli, betydelig viste han sine reduksjoner i total kolesterol og LDL eller "dårlig" kolesterol.

Fiber havremel blandes med galle, som finnes i overflod i kolesterol, og dermed øke mengden av kolesterol utskilles. Videre havrekli bidrar også redusere kolesterolet absorbert volumet av mat konsumert. Senker kolesterol kan hjelpe redusere opphopning av fett i blodårene.

Ikke stoppe å lese: Forårsaker huden prikking og hvordan å behandle

Kardiovaskulær sykdom forebygging

En annen stor fordel med havre er forebygging av hjerte- og karsykdommer. I en undersøkelse av pasienter med økt risiko for koronar hjertesykdom, Braaten et al fant at Havrekli senker total kolesterol og lav tetthet lipoproteiner. Høye nivåer av kolesterol som kan føre til plakk i arterier og føre til høyt blodtrykk og hjertesykdom, noe som kan føre til et hjerteinfarkt eller slag. Det har vist seg at havrekli tjener til å redusere disse risikoene.

Forbedrer nivåer av blod sukker

En tredje fordel med havrekli er dens evne til å redusere nivået av blodsukker etter et måltid, som har vært vist i forskning publisert av "Journal of American Dietetic Association." I denne studien ble det bemerket at havrekli hjelper opprettholde nivået av blodsukker etter et måltid, fordi bremser fordøyelsen av karbohydrater og reduserer hastigheten som sukker kommer inn i blodet. Du kan også forbedre nivå av blodsukker ved å øke følsomheten overfor insulin, som tillater fjerne blod sukker.

Fremmer vekttap

Hvis du prøver å tynn, spise Havrekli kan hjelpe. Ifølge professor Slavin JL, ernæringsekspert, kan fiber bidra til å fremme vekttap ved å absorbere vann kli. Som maten passerer gjennom tarmen, fører det til en økning i volum og skaper en følelse av fylde, forsinke fordøyelsen. Ved å forsinke fordøyelsen, fiber bremser også følelsen av sult. Som et resultat, er det mulig å konsumere færre kalorier, som kan bidra betydelig i vekttap.

Ikke slutte å lese: Fordeler bading med Epsom salter

hindrer forstoppelse

Lindrer forstoppelse med havrekli

Fiber havrekli kan hindre deg fra lider av forstoppelse å øke volumet i avføringen og holde myk. I en kanadisk studie fant forskerne at tillegg av havrekli kjeks til den daglige kosten av pasienter produsert en betydelig forbedring i avføringsfrekvens og konsistens. Du kan lide av forstoppelse hvis kostholdet mangler fiber.

Må ikke svelges nok væske i en høy-fiber diett kan også føre til forstoppelse. På den annen side, tillegg av havrekli til mat og snacks, drikke rikelig med væske kan bidra til å forhindre forstoppelse ved å holde de myke og enkle å passere avføring.

Hvordan å konsumere havrekli?

Havrekli kan tilberedes varmt cereal som å blande 1 del havrekli og to vann, koke som sådan på samme måte som havremel. Her er noen andre ideer:

  • Legg til en eller to spiseskjeer til yoghurt, cottage cheese eller smoothie.
  • Legg en tortilla, kjøttpudding, kylling eller aubergine.
  • Havrekli strø salat.
  • I stedet for brødsmuler, ved hjelp av denne ingrediensen er rik på fiber, når du gjør kjøttboller, kjøttboller og hamburgere.
  • Bland i en suppe eller stuing.
  • Gjør flourless muffins og pannekaker med kli.

Det er sikkert mange egenskaper og fordeler for kroppen ved å forbruke havrekli. Hvis du nøye følge en diett rik på grønnsaker, frukt og grønnsaker sammen med havrekli, kan du nyte enestående helse, både nå i fremtiden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =