14 matvarer som beskytter mot kreft

matvarer som beskytter mot kreft

Det er vitenskapelig bevist at det vi spiser kan forårsake kreft. Beste kreftforskere har funnet ut hvilke matvarer må være forsiktig, og hva slags mat er effektive i å forebygge kreft. Det har vist sammenhengen mellom kosthold og kreft i mange studier de siste tiårene.

Men hva er sammenhengen? Hvilke matvarer eller mat komponenter kan bidra til å forhindre tykktarmskreft, brystkreft eller kreft i magesekken? Disse spørsmålene og flere er undersøkt de siste årene av ledende eksperter innen kreftforskning over hele verden. I denne artikkelen vil du finne at matvarer og viktige næringsstoffer ble testet for å øke eller redusere risikoen for kreft. Her er 14 matvarer som beskytter mot kreft:

1. Matvarer med fiber

Matvarer til kreft fiber, så som grønnsaker, frukt, hele korn, belgfrukter (slik som bønner, erter, linser og erter) og gress. Disse matvarer forebygge kreft i tykktarm og endetarm.

Det finnes to typer av fiber - løselig og uløselig. Uløselig fiber bidrar til å redusere gangtiden for mat gjennom fordøyelseskanalen, og å redusere eksponering for toksiske og kreftfremkallende faktorer. Løselig fiber blir fermentert av bakterier i tykktarmen og blir kortkjedet fettsyre, som har en positiv effekt på tykktarmceller.

2. Frukt og grønnsaker beskytter mot kreft

Angivelig, de hindre magen kreft i munn, svelg, strupehode, spiserør og (Frukter, sannsynligvis også beskytte mot lungekreft). Frukt og grønnsaker inneholder mange komponenter som bidrar til å forebygge kreft:

- De inneholder viktige antioksidanter, slik som vitamin C og beta-karoten, som hjelper til å bekjempe frie radikaler som forårsaker DNA-skade i cellen. Dette kan føre til cancerøs omdannelse - den prosess ved hvilken normale celler blir kreftcelle.

De inneholder fytokjemikalier som reduserer kreft prosesser, bidrar til å opprettholde den normale funksjon av immunsystemet. De kan også reparere skadene i DNA av cellene.

- De er rike på kostfiber, løselig og uløselig.

De er relativt lav i kalorier, så de hjelper å opprettholde en sunn kroppsvekt - en faktor som i seg selv ble funnet å ha en viktig rolle i kreftforebygging.

3. grønnsaker og frukt som inneholder beta-karoten

matvarer som beskytter mot kreft gulrot

Slike som gulrøtter, squash, søtpoteter, mango, persimmons, fersken, aprikos, honningmelon og mer. Disse matvarer beskytter mot kreft i spiserøret. Beta-karoten er en naturlig pigment som finnes i matvarer. Det spiller en viktig rolle i kommunikasjon mellom celler som kan bidra til å forhindre kreft, og antioksidant. I tillegg er denne komponent kalt provitamin A, som det omdannes i kroppen til vitamin A, noe som er viktig for normal funksjon av immunsystemet og funksjonen av enzymer som fungerer til å forsinke kreft.

4. Grønnsaker fra kål familien

disse matvarene er også kjent for å beskytte mot kreft kreft: brokkoli, kål, blomkål, rosenkål, nepe, reddik, sennep og rakett. Disse matvarer tilsynelatende forhindre ulike kreftformer og anticancer inneholde komponenter som fjerner forurensninger og kreftfremkallende og derfor beskyttes effektivt mot mange typer kreft.

5. Familie Vegetabilsk Onion beskytte mot kreft

Slik som løk, gressløk, sjalottløk, purre og løk. Disse tilsynelatende forebygge magekreft og lungekreft. Grønnsaker av denne familie inneholder svovelforbindelser (som gir dem en unik lukt), som fremmer dannelsen av beskyttende enzymer som nøytraliserer kreftfremkallende, og den vil derfor beskytte mot magekreft. De inneholder også quercetin, særlig beskyttelse mot lungekreft.

Ikke stoppe å lese: 4 øvelser for å øke hjernens makt

6. Hvitløk

matvarer som beskytter mot kreft Ajo

Tilsynelatende hindrer tykktarmskreft og kreft i endetarmen. Hvitløk inneholder en forbindelse som kalles allicin enkelt svovel. Denne forbindelsen beskytter tykktarmceller fra de toksiske effektene av kjemikalier som forårsaker kreft, og selv arbeider for å stoppe veksten av kreftceller som allerede har begynt å utvikle seg. I tillegg ble det funnet at hvitløk virker ved å redusere betennelse i kroppen er knyttet til utvikling av kreft prosesser.

7. grønnsaker og frukt rik på lykopen

Grønnsaker rike på lykopen beskytte mot kreft, slik som tomat (tomatpuré i tillegg), vannmelon, melon, guava, rosa grapefrukt og blod appelsin. Angivelig, disse matvarene forebygge og beskytte mot prostatakreft. Lykopen er vurdert å ha kraftig antioksidant evner. også hemmer kreftcelle-proliferasjon, forbedrer immunsystemet, og som hvitløk, redusere inflammatoriske prosesser i kroppen.

8. grønnsaker og frukt rik på vitamin C

Matvarer som paprika, kål, blomkål, rosenkål, sennep greener, brokkoli, spinat, tomater, sitrusfrukter, kiwi, guava og jordbær. Angivelig de hindrer esophageal kreft. Vitamin C, også kalt askorbinsyre, er en vannoppløselig antioksydant som fyller en viktig rolle i å nøytralisere frie radikaler i den vandige del av våre kroppens vev. Bær er spesielt rik på vitamin C.

9. Selen-rik mat

Matvarer som beskytter mot prostatakreft er rike på selen, som for eksempel paranøtter, cashew, pistasje, gresskarfrø, fennikel, brennesle, agurker, hvitløk, sopp, og noen animalske matvarer som eggeplomme, krabbe, etc.

En mulig forklaring vedrører involvering av selen i etableringen av en viss antioksidant enzym laget i kroppen naturlig. Takket være dette enzymet er en reduksjon i aktiviteten til frie radikaler som skader DNA av cellene.

10. Mat som inneholder folsyre

matvarer som beskytter mot kreft spinat

Slik som hele korn, bladrike grønnsaker (spinat, persille, dill, kål, salat, brokkoli) og bete. Angivelig, de hindre kreft i bukspyttkjertelen. Det antas at mekanismen for folsyre, som tilhører gruppen av B-vitaminer, forsinket kreftfremkallende gener. I tillegg spiller folsyre en viktig rolle i produksjonen av DNA, så vel som forhindrer endringer i celler som omdanner normal celle til en kreftcelle.

11. Mat som inneholder kalsium

Slik som kål, brokkoli, mandler, sesamfrø og tahini, spinat. Angivelig, de forebygge tykktarmskreft og endetarmskreft. Kalsium og vitamin D er to komponenter som henger nøye sammen, siden begge bidrar til normal celledeling, forsinkelse aktivitet av kreftceller og akselererer ødeleggelse av cellene i tykktarmskreft.

En annen teori for kalsium er at dette mineralet hindrer tarmkanalen, som sannsynligvis er en av årsakene til disse kreftformene. Kalsium hjelper også i å regulere frekvensen av celledeling i tarmen hos personer med økt risiko for avbrudd i normal hastighet.

Merk: Det har vist seg at et høyt inntak av kalsium - 1500 milligram eller mer per dag - er assosiert med økt risiko for prostatakreft hos menn. Men dette er en svært høy andel av kalsium, nesten ikke til å bli fortært av kosthold. Hvis du foretrekker å ikke konsumere meieriprodukter for kalsium, kan du lese mer om å få kalsium uten å forbruke melk.

Ikke stoppe å lese: Mat og grønnsaker som øker urinsyre

12. Pulser

Slik som bønner, linser, erter og erter. Ifølge undersøkelser, viser det seg at en høyere inntak av belgfrukter reduserer risikoen for cancer av forskjellige typer, slik som mage, tykktarm - endetarm, prostata og lungekreft.

Belgfrukter inneholder en rekke komponenter som fremmer helsen, som for eksempel vannløselige fiber som har en anti-kreft effekt. Videre ble det funnet at de anleggsdeler er også funnet i belgfrukter, slik som røde bønner, erter, linser og soyabønner, som har antikarsinogene effekter.

13. Olivenolje

matvarer som beskytter mot kreft Olivenolje

Høyt forbruk av olivenolje er kjennetegnet av tradisjonelle Middel diett er assosiert med en lavere forekomst av kreft, inkludert kolorektal kreft og, sammenlignet med andre vestlige land.

14. gurkemeie

Flere studier har vist at curcumin og ekstrakter hemme kreftprosesser og utvikling av forskjellige tumorer, slik som hudkreft, mage, duodenum, tunge, tykktarm, bryst og prostatacancer.

Ikke bare ernæring:

Det er mer bevist faktorer som reduserer eller øker kreftrisiko

1. Trening: Det er overbevisende bevis for at trening reduserer risikoen for tykktarms, endetarmskreft, brystkreft og livmorkreft.

2. Amming: det er overbevisende bevis for at amming reduserer risikoen for brystkreft.

3. Vekt og kroppsfett: Overskytende vekt og en høy fettprosent, stimulere utviklingen av spiserørskreft, bukspyttkjertelkreft, tykktarmskreft, endetarmskreft, brystkreft, livmorkreft eller nyrekreft.

Mat som fremmer kreftutvikling

matvarer som beskytter mot kreft pølser

1. rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt

Herunder pølser og frosset kjøtt. Disse øke tykktarmskreft og kreft i endetarmen. Rødt kjøtt inneholder stoffer som skaper som mistenkes for å være kreftfremkallende prosesser. Ved steking eller steking over høy varmeskader er enda større. I tillegg, bearbeidet kjøtt og frosset kjøtt inneholdende disse forbindelser på forhånd. Disse er satt inn for å bedre bevare kjøttet og hindre bakterievekst og for andre formål, slik som å forbedre fargen på kjøttet til å se "cool" og lyse.

2. Alkohol

Oral kreft øker rektum, svelget og strupehode, spiserør, tarm, bryst og. Det er flere teorier om det faktum at alkohol blir vår kropp til acetaldehyd, et stoff som fører til en følelse av rus og bakrus, og føre til uopprettelig skade på DNA av celler. Alkohol øker også opptaket av kjemikalier i kroppen fra andre kilder som for eksempel sigarettrøyk.

Når det gjelder brystkreft, studier har funnet at alkohol øker østrogennivået i kroppen. Høye nivåer av østrogen er kjent for å stimulere til utvikling av brystkreft. Det er funnet at når alkoholforbruk på en daglig basis, hver enhet alkohol øker risikoen for brystkreft i 7% -11%.

3. bearbeidet mat, suppepulver ketchup salt, soyasaus, og

Angivelig de øker risikoen for magekreft. En kobling er blitt funnet mellom mat basert på natrium høy til en økt risiko for magekreft diett. En epidemiologisk studie publisert i juni 2010 i American Journal of Clinical Nutrition viser at en diett høy i salt kan øke med 10% risiko for magekreft.

Lucida forskning og skriving av livet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =