Cook hvit ris med kokosolje gjør det sunt

Sann hvit ris er en svært behandlet korn og har en høy glykemisk indeks. Men effekten mat har på blodsukkeret, kan endres avhengig av hva du spiser. Sri Lankas forskere kan ha funnet den "hellige gral" i måten å tilberede ris som kan endre måten å tilberede hvit ris. De presenterte sine foreløpige funn på National Meeting and Exposition i American Chemical Society, som hevder at, matlaging hvit ris med kokosolje gjør det sunt.

hvit ris

Forskning på kokosolje og hvit ris

Forfatterne av forskningen, Sudhair James og Dr. Pushparajah Thavarajah, 8 forskjellige oppskrifter testet 38 varianter av ris. Matlaging metoden viste seg å være det beste i økende helsen ris omfattet tilsetningen av kokosolje kokende vann, før omrøring i rå ris. Etter koking av ris kjøle og forbrukt etter 12 timer.

Når sunt mindre enn alle typer ris ble utarbeidet så ble deres kalorier redusert 10 til 12 prosent. De to forskerne, som har utført sin forskning ved Fakultet for kjemi i Colombo hevder at større kalorireduksjon er mulig. De spår at hvis tilstrekkelig utvalg av ris er forberedt med kokosolje, kan kalorier reduseres med om lag 50 til 60 prosent.

Ikke stoppe å lese: Tegn på at støtten sårer deg

For mange mennesker, er ris en vanlig del av kostholdet ditt. Men en kopp kokt ris inneholder 240 kalorier. Stivelsesholdige matvarer kan også øke en persons risiko for å utvikle diabetes. Kalorier stivelse i ris blitt sukker, og deretter bli fett.

Hvordan metoden for matlaging hvit ris med kokosolje verk

Intuitivt, mange kulturer tilberede mat på en måte å gjøre dem sunnere. Noen skoler av ernæring, også, mente fra begynnelsen, kunne blandingen av visse fats rich på karbohydrater (for eksempel ris) mat redusere effekten av å øke blod sukker måltid.

hvit ris kokos

Fremgangsmåten for å tilberede med kokosolje og deretter avkjøling ris korte kalorier endre den kjemiske sammensetningen av ris. Den fordøyelig stivelse blir ufordøyelig stivelse (eller resistent stivelse), slik at risen ikke lett metaboliseres til glukose - hvis den ikke brukes, blir glukose til slutt kroppsfett og bidrar til vektøkning.

En kopp hvit medium kornet ris inneholder typisk omtrent 246 kalorier. Med denne metoden er mengden kalorier redusert til bare 147.

Hva mer er, er resistent stivelse betraktet som et prebiotika og utfyller funksjon av probiotika. de gode bakteriene i tarmen feeds og hjelper immunsystemet og fordøyelsesprosesser.

Ikke stoppe å lese: Mat for sterkere bein

Kokt ris oppskrift lavkalori

  1. Kok 2 kopper vann og tilsett en spiseskje kokosolje (alltid velge virgin økologisk kokosolje)
  2. Rør i en kopp av ris.
  3. Stek i ca 20 minutter, til risen er kokt.
  4. Sett i kjøleskapet i 12 timer.
  5. Bruk den kald eller oppvarming - som forskning Sri Lanka, ris opprettholder sin nyervervede fordeler selv etter oppvarming igjen.

Vi har allerede gitt en sjanse til å bli hvit ris til et bedre valg å konsumere, siden sunnere når ovennevnte metoden er brukt. Likevel bør du ikke spise ubegrensede mengder nå fordi det er fortsatt en bearbeidet ris. Også vurdere bruk av brun ris i stedet, som det ikke har blitt behandlet som hvit ris. Brun ris inneholder spiren og kli, så det er et bedre valg, fordi den bevarer de fleste av sine vitaminer, mineraler, essensielle fettsyrer og fiber.

Husk at egenskapene til kokos olje kan gjøre oppvasken sunnere tilbake slik at du kan starte fra i dag å innlemme det som en del av dine oppskrifter.

Forskning og skriving av Lucid Livet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

77 + = 84

map