Hva skjer med kroppen din når du forlater koffein

Hver dag, tusenvis av millioner av mennesker rundt om i verden drikker kaffe eller koffein annerledes. Selv om koffein er generelt ansett som trygt å drikke med måte, er det noen solide fordeler å bryte en vane og gi opp koffein, energidrikker, te, brus, og mange flere.

gi opp koffein

Hva skjer med kroppen din når du forlater koffein

Koffein er et naturlig stoff som finnes i bladene og fruktene av visse planter. Koffein finnes i kaffe, te, kakao, cola og energidrikker. Du kan også finne sjokolade barer, energibarer og noen reseptfrie legemidler, slik som hostesaft og slankepiller.

Som en stimulerende, virker koffein på hjernen og nervesystemet. I små doser, kan det gjøre at du føler deg frisk og fokusert. I store doser, er det sannsynlig å føle seg engstelige og har problemer med å sove.

Som mange andre rusmidler, er det mulig å utvikle en toleranse for koffein, noe som betyr økende doser for å oppnå samme effekt, noe som resulterer i noe virkelig ugunstig for helsen.

disse er 20 ting som skjer i kroppen din til å gi opp koffein, ting som kan gjøre en stor forskjell i din helse

1. Break avhengighet

I de fleste mennesker, er koffein et vanedannende stoff til en viss grad, selv om noen kanskje beskrive som svært vanedannende.
Stole på et stoff for å fungere normalt eller holde seg våken, kan du bli en ond sirkel. Endrer kjemien i hjernen vår som resulterer i behov for mer av stoffet for å oppnå de ønskede resultater. Avslutte koffein eller kaffe bryter syklusen og frigjør oss fra at du trenger en daglig stoff å fungere normalt.

2. spare penger

Kostnaden for en avhengighet til koffein kan legge tusenvis av dollar i året. La avhengighet kan spare økonomisk. Hvis du er en stor fan av kommersielle koffein, bare sjekk dette faktum: To Lattes Starbucks per dag ville koste $ 2665 DLLer. et år eller mer.

3. Lavt blodtrykk

Koffein kan øke blodtrykket noen punkter og enda mer for andre mennesker. Avslutte koffein eller kaffe kan senke blodtrykket og få hjertet til å slutte å jobbe så hardt.

4. Du sover bedre

Koffein kan sterkt redusere mengden og kvaliteten på søvnen. Drikker kaffe eller energidrikker for sent på dagen kan forstyrre sengetid fordi den gjennomsnittlige varigheten av effekten av koffein på kroppen, er 4-6 timer. Selv folk som ikke tar koffein etter kl 12, rapporterer å ha en bedre søvnkvalitet.

5. Forbedret humør

Koffein endrer humør. Mange rapporterer å være i dårlig humør, før de har tatt sin morgenkaffe og andre føler seg apatisk når koffein begynner å forsvinne i ettermiddag. Avslutte koffein kan nivå oppturer og nedturer.

stoppe koffein energidrikker

Chones / Shutterstock.com

6. Redusert angst

Mange rapporterer at koffein øker deres angst nivåer. Dette har å gjøre med hvordan koffein stimulerer binyrene. La kaffe eller koffein kan gjøre deg mindre engstelig, spesielt hvis du er utsatt for angst problemer.

7. Mindre hodepine

Koffein er en viktig trigger for hodepine. Enhver endring i normal inntak av koffein om dagen kan resultere i hodepine fra koffein tilbaketrekning. Koffein kan også være en årsak til migrene.

Ikke stoppe å lese: Den helbredende egenskaper av gresskar frø

8. Mer frihet til å forlate koffein

  • Tenk deg ikke å måtte stoppe på en Starbucks på vei til jobb.
  • Tenk deg ikke å måtte gå gjennom nærbutikk for Red Bull.
  • Tenk deg din daglige rutine slette den kjedelige tilberedning av kaffe.
  • Tenk deg en ekskursjon uten emballasje koffein piller eller uten den ekstra vekten av kaffe eller drikke på bagasjen.

Være avhengige av kaffe, energidrikker eller brus skaper problemer i våre liv, og vi trenger dette stoffet for å fungere.

9. Mindre turer på do

Koffeinholdige drikker gjør oss late vannet oftere og noen mennesker kan også føre til inkontinens. Koffein stimulerer også glatte musklene i tykktarmen, forårsaker dem til å trekke seg sammen.
Dette kan være utfordrende under møter, bilturer, eller når badene er ikke behagelig. Avslutte koffein kan redusere behovet for å bruke badet veldig ofte, spesielt om morgenen.

10. sunne tenner

Kaffe og te flekken tenner og sur og søt brus eller energidrikker erodere tannemaljen og føre til tannråte. Eliminering av disse drikkene gir hvitere og sunnere tenner.

11. Vekttap ved å forlate koffein

Med mindre du drikker kaffen svart. Koffeinholdige drikker ofte legge tomme kalorier i vårt kosthold som egentlig ikke trenger. Mange eksperter sier at sukkerholdige drikker er en stor del av fedmeepidemien påvirker den vestlige verden.
En studie fant at når koffein er i en sukkerholdig drikke, det gjør folk konsumerer mer enn samme drikke i forhold til en koffeinfri.
Slutt å ta en energidrikk Monster per dag sparer 200 kalorier per dag, 1400 kalorier i uken eller 73.000 kalorier i året.
Stopp ta en vanilje latte på Starbucks daglig sparer 250 kalorier per dag, 1750 kalorier i uken eller 91,250 kalorier i året.

12. sunnere kosthold

Kaffe, flaske te, energidrikker og brus inneholder ofte en rekke konserveringsmidler designet for å gi dem et lengre holdbarhet. Disse konserveringsmidler kan ha negative helseeffekter, og noen er også forbudt etter andre land. Energidrikker og diett brus inneholder kunstige søtningsmidler som også kan ha negativ innvirkning på helsen. La disse ut av kostholdet ditt kan være gunstig for helsen lang sikt.

gi opp koffein te

13. renere miljø

Koffein avhengighet legger et enormt press på våre naturressurser. Tenk på antallet plastflasker, bokser og kopper som må produseres for å tilfredsstille etterspørselen. Amerikanerne kaste rundt 33,6 millioner tonn plast i året, men bare 6,5 prosent av det er resirkulert og 7,7 prosent forbrennes i avfallskonverteringstjenester til energi, som skaper elektrisitet eller varme fra avfallet.

Resten ender opp på søppelfyllinger hvor det kan ta opp til 1000 år på å brytes ned. I tillegg har koffein blitt vist i kommunale vannforsyningen på grunn av alle kasserte kaffegrut. Avslutte koffein reduserer miljøpåvirkningen.

14. Koffein vil fungere igjen

Daglig inntak av koffein fører raskt kroppen til å bygge en toleranse. Det samme dose koffein deretter fører til en person til å oppnå en følelse av normalitet i stedet euforiske følelsen jeg noen gang fikk.
Slutte koffein toleranse for koffein gjenoppretter kroppen din, som vil tillate deg å fungere veldig bra på anledninger når du virkelig trenger.

Ikke slutte å lese 7 tegn på at dine tarmbakterier er ute av kontroll

15. mulige interaksjoner

Koffein kan samhandle med andre medisiner forårsaker ikke fungerer som de skal. Gi opp koffein eliminerer denne risikoen.

16. Ikke mer nervøsitet

En av de store bivirkninger av koffein eller kaffe forbruk er nervøsitet eller skjelvende hender. Dette kan variere fra irriterende å selv ødeleggende for noen mennesker. Avslutte koffein kan gjenopprette fasthet hendene.

17. Mindre risiko for kardiale hendelser

Koffein stimulerer hjertemuskelen ved å pumpe blod med sterkere sammentrekninger. Selv om dette ikke er et problem for de fleste, kan folk med underliggende hjertesykdommer være i fare. Folk kan være uvitende om de selv har et hjerte problem før de begynner å konsumere koffein og skaden er gjort.

18. Økt produktivitet

Hva ville du gjøre med en ekstra time hver dag? Koffein narkomane kan lett miste en time i kø i kaffebaren, noe som gjør turer til resten rom og snakke med kolleger underveis og stopper på nærbutikker. Ikke bare det, det er bortkastet også tid når du passerer effekten av koffein, blir hjernen mer sløv og derfor dine aktiviteter.

19. redusere risikoen for type 2 diabetes ved å stoppe koffein

Mens det har blitt vist at svart kaffe reduserer risikoen for diabetes, drikker kaffe med sukker og koffeinholdige drikker faktisk øker risikoen for diabetes. Folk som regelmessig konsumerer sukkerholdige drikkebokser i ett til to om dagen eller mer, har en 26% høyere risiko for å utvikle type 2 diabetes.

20. redusere risikoen for triglycerid

Når kaffe ikke er filtrert, for eksempel, det holder mye av gunstige antioksidanter, men også vil filtrere kroppen din diterpenes, som er forbundet med høye nivåer av triglyserider, VLDL og LDL.

la koffein i kaffe

21. Bedre fordøyelse

Hvis du er avhengige av koffein fra kaffe, som er en syrlig mat, kan det føre til forstyrrelser i fordøyelsen, enten i form av halsbrann, gastroøsofageal refluks, dårlig fordøyelse og ubalanser i tarmfloraen.

22. Mindre betennelse

Koffein akselererer stresshormoner kortisol som forårsaker øket insulinsekresjon. Å ha denne effekten med insulin, vil dette øke betennelser, og dette vil gjøre at du føler deg dårlig.

23. Bedre helse

Mange undersøkelser peker på de helsemessige fordelene av kaffe og te, på grunn av sin antioksidantegenskaper. Men dette er ikke sant for alle koffeinholdige drikker.
Brus, energidrikker, er kaffe og te bearbeidede produkter mest sannsynlig ha en negativ innvirkning på din langsiktige helse.
Personer som på dagen drikker mest vann, rapporterer mer naturlig energi, bedre total følelse av velvære, bedre søvn, og sunnere hud.

Bør du gi opp koffein?

Hvis du er en slave av din kopp kaffe eller en energidrikk, kanskje det er på tide å vurdere hva koffein kan gjøre for deg, og la en gang for alle. Ellers er det ikke en regel å forlate, som vil bli bestemt av ledelsen at du går gir over tid på det, og hvis du lære å konsumere med kontroll er ikke lenger nødvendig å forkaste sine - om enn svært begrenset - fordeler, det trenger ikke være behov for permisjon. Husk at alt og alt uten overflødig tiltak, noe som betyr fremfor alt, klokskap og intelligens å gjøre dine matvalg.

Livet skrive Lucida
bilder fra Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =