Finn ut hva dine føtter si om helsen din

Visste du at føttene kan avsløre nesten alt du ønsker å vite om din generelle helse? Faktisk er det en terapi kalt refleksologi hele grunnlaget for denne forutsetningen. Den dårlig helse i føttene, kan være et tegn på at andre store helseproblemer, kan være nært forestående. Så neste gang du tar av deg skoene, ta en titt på føttene, sjansene er du sier mye mer enn det du forventet.

føtter

Finn ut hva dine føtter si om helsen din

Føttene er et svært viktig område av kroppen din, og som ofte har betalt mindre oppmerksomhet enn nødvendig. Detaljer og egenskaper Føttene kan fortelle mye om din fysiske og emosjonelle helse og hva som skjer i kroppen din. Derfor må du sette av nok tid til fotpleie mulig tid for å forhindre fremtidig sykdom.

Mangel på hår på føttene

Hvis dine føtter og tær plutselig begynte å mangle hår du kan presentere et problem med dårlig sirkulasjon, siden deres tilstedeværelse i det området forteller deg at nok blodtilførsel er mottatt. Hvis dette er tilfelle, bør du vurdere om du bruker en trange sko eller sokker som hindrer bevegelsen riktig.

Manglende evne til å heve foten

Manglende evne til å bevege foten opp fra hælen, kan være et resultat av nerveskader eller sår hals, rygg eller ben. Hvis du har dette problemet, må du kontakte legen din

Føtter eller tær røde føtter, hvite eller blå

Fargevariasjon i føttene eller tærne spenner fra hvitt, blått og rødt, kan være et symptom på Raynauds sykdom. Hvis det er dette symptomet, ta kontakt med legen din for å sørge for at det ikke er noe alvorlig.

Kramper i tærne

Hvis du begynner å føle hyppige kramper kan du bli lider av dehydrering eller ernæringsmessige mangel. De kan også være et tegn på at du lider av en sirkulasjons problem eller et spark i foten. Hvis stedet du øve sport daglig, kan dette være på grunn av mangel på fuktighet, så sørg for at du drikker den anbefalte mengden vann.

Det anbefales at du endrer kostholdet og legge til det kalsium-rik mat, magnesium eller kalium, ettersom mangel på disse næringsstoffene er sannsynlig føre til kramper i føttene.

Foot sår

Hvis du har sår eller et sår som ikke vil gro, kan dette være et tegn på at du lider av diabetes. Disse sårtilheling aldri ferdig som dekompensert blodsukkeret på grunn av diabetes skader nerver av lemmer.

Ikke stoppe å lese: Hvordan velge riktig madrass hvis du lider av skoliose?

Nummenhet i begge føttene

erfaring vedvarende nummenhet i føttene, kan være et symptom på perifer neuropati, noe som betyr at det har vært noen skader på perifere nervesystemet. Dette kan være et resultat av flere ting, men de vanligste er diabetes og alkoholmisbruk.

skarp smerte i hælen

En sterk hæl smerter kan være et tegn på en tilstand som kalles plantar fasciitis. Dette betyr at båndet av bindevev langs bunnen av foten, blir betent. Smerten fokuserer vanligvis på hælen og forverres i løpet av dagen.
Prøv noen av disse metodene for å avlaste hæl smerter av plantar fasciitis.

  • Begrens daglige aktiviteter og hvile føttene. Også unngår kjører eller går på hardt underlag.
  • Å sette is på hælen for å redusere inflammasjon og lindre smerte.
  • Bruk sko med god demping og bue støtte høyre fot.
  • Enkle øvelser, for eksempel tå strekke, strekke kalven flere ganger om dagen, spesielt etter å ha våknet.
  • Unngå iført hæler.

Refelexología føtter

kalde føtter

Å ha kalde føtter ikke alltid et godt tegn på helse, fordi det kan tyde på at du lider av hypotyreose slik at føttene aldri få opp temperaturen. Dette kan bety at skjoldbruskkjertelen ikke fungerer svært godt, så gjør en analyse ville ikke dårlig. I tillegg til denne saken kan være et resultat av en sirkulasjons problem, så du bør vurdere en spesialist hva tilstanden til kalde føtter på grunn.

tørr hud på føttene

Tørr hud på føttene kan være et tegn på en soppinfeksjon som kalles fotsopp. Denne tilstanden begynner med kløende og tørr hud blir betennelse og blemmer. Du må holde føttene rene og følge disse tipsene:

  • Ta av sko hjemme og utsetter føttene til luft eller sollys
  • Bruk bomullssokker og endre dem hver dag
  • Unngå å gå barbent på fellesområdene
  • Ikke bruk slitte sko trening
  • Ikke bruk lånte sko

Tea tree olje er en utmerket hjem rette. Påfør en liten mengde til det berørte området to eller tre ganger om dagen, og gjelder i to uker etter tegn på infeksjon har forsvunnet området.

Et annet middel du bør prøve er frø ekstrakt grapefrukt / pomelo, som har fantastiske soppdrepende effekt. Påfør to eller tre ganger om dagen til det berørte området.
En annen ting som kan hjelpe er å tilsette en eller to fedd hvitløk til mat. Hvitløk har naturlig soppdrepende egenskaper.

Ikke slutte å lese: Energidrikker er dårlig for helsen

tykke, gule negler

Hvis det er en soppinfeksjon under tånegl, kan du begynne å tykne, endre farge, og atskilt fra huden. Dette skjer oftest hos personer med diabetes, revmatoid artritt og andre immundefekter.

Utvidelse av stortåen

Det er en sjanse du har gikt hvis stortåen fingeren plutselig blir større. Gikt er et skjema av artritt forårsaket av en opphoping av urinsyre. Dette er fordi det overskytende urinsyre er utformet i hoveddelen med lavere temperaturer, i dette tilfelle den store tåen.

Såre fingerledd

Smerter i fingerledd kan være et tegn på reumatoid artritt. Denne sykdommen angriper vanligvis mindre ledd første, som håndledd og tær sammen, så følg med hvis du har en følelse av smerte eller hyppig hevelse.

Tånegler skjeformet

Tåneglene formet skjeen er et problem som kan oppstå som et resultat av en abnormitet kalt Koilonychia. Dette fører de konkave og tynn spiker på kantene. Også tåneglene formet skjeen kan bety anemi.

Hull i tåneglene

Psoriasis er en hud tilstand kan også sende signaler til tåneglene. Halvparten av personer med psoriasis kan ha mange små hull i sine tånegler. Dette problemet kan også oppleves av personer med psoriasisartritt.

Foot sår som ikke leges

Hvis du viser et sår på foten som ikke er healing, kan det bety at du er i faresonen for diabetes. Økt glukose nivå i blodet kan til slutt føre til skade på nervene i føttene, så kanskje du ikke kan føle et sår nederst på foten. Hvis venstre ubehandlet, kan det føre til alvorlige konsekvenser.

Lider av hovne føtter

Tilstedeværelsen av hevelse i foten kan være forårsaket av en svikt renal eller problemer med fjerning av fluider og derved beviste dårlig nyrefunksjon. En annen årsak til hovne føtter kan skyldes bivirkninger og interaksjoner med dem.

Hvis noen av disse symptomene og det unormale nærvær av merkelige tegn på føttene, bør du oppsøke en spesialist for å finne ut hva disse symptomene skyldes.

Skrive: Livet teamet Lucida
bilder fra Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − 19 =