Såre føtter og ulike årsaker

Noen av de Vanlige årsaker til fots smerte er frakturer, senebetennelse, plantar fasciitis, Morton neuroma, hælspore, gikt og neuropati. Det første trinnet er å få problemet nøyaktig diagnostisert hva som kan bli tatt vare på riktig måte, og deretter kan du prøve noen vanlige naturlige løsninger for ulike foten smerte.

såre føtter

Såre føtter og ulike årsaker

Hvis du har bladd gjennom medisinske lærebøker som forklarer ulike sykdommer, vil du finne at mange forhold kan føre til skadelige endringer i føttene, inkludert foten smerte, sier Paul F. Brzezinski, DPM, en podiatrist i Palatine, ill., og president i den amerikanske podiatric Medical Association Illinois.

For eksempel, hvis din skjoldbrusk - en kjertel i halsen som produserer hormoner avgjørende - ikke fungerer som den skal, kan problemene forbundet med nervene påvirke følelse i føttene. Eller hvis du har degenerative forandringer i korsryggen, kan nervene som kommer fra ryggmargen blir irritert, noe som også kan påvirke helsen til føttene, sier han.

Her er en titt på de 9 vanligste forhold som kan resultere i såre føtter og usunn føtter.

1. Brudd i foten

Diagnosen stilles med en X-ray, og hvis du har et brudd må immobilisert i en støpt eller en støvel på foten. Vitamin D, vitamin C og kalsium er viktig for bein reparasjon og kan hjelpe dine bein til å gro raskere. Egnede hormonnivået er også nødvendig for benhelse; Hvis du er en kvinne, sjekke østrogennivå hvis du er en mann, sørg for at testosteronnivået er normalt.

2. Tendinitt

Du har 31 sener i foten, og hvis en av dem blir betent, kan det føre til mye smerte. Som i noen del av kroppen, betennelse utviklet for å reparere skadede strukturer, men feilaktig eller uhemmet betennelse kan føre til mer skade enn godt. Hvis du har senebetennelse i føttene, hvile så mye som mulig, og få et nytt par støttende sko. Unngå matvarer som kan forårsake betennelse, slik som mettet fett og trans fett og øke sunn som Omega 3 fiskeoljer gurkemeie er et potent anti-inflammatorisk.

3. plantar fasciitis og hælspore

Steroid injeksjoner blir ofte brukt til å kontrollere store smerter plantar fasciitis, men mens steroid injeksjoner redusere smerte, faktisk svekke vev, og det vil være behov for gjentatt behandling for langvarig behandling. En blodplaterikt plasma (PRP) er like effektiv som injeksjon av steroider for å oppnå lindring av symptomene på 3 og 6 måneder etter injeksjon, men i motsetning til steroider, deres virkning ikke slites med tiden. Ved 12 måneder, er det PRP betydelig mer effektiv enn steroider. Den felles mobilisering av foten og ankelen, og strekke øvelser (spesielt leggen) forbedrer symptomene på plantar fasciitis i opp til ett år. Du kan også legge til anti-inflammatoriske som EPA / DHA og curcumin for naturlig behandling av betennelse. Endre skoene dine, og ikke ha høye hæler og velge komfortable sko og trøstende.

4. Mortons neuroma

Føler at det er en stein i skoen mellom tredje og fjerde fingrene er på grunn av en fortykkelse av vevet rundt en av nervene som går til tærne. Dette kalles Mortons neuroma og kan forårsake skarp brennende smerter i forfoten. Denne tilstanden bringer mye smerte i føttene, er vanligvis behandles med kirurgi, men manuell eller fysioterapi kan eliminere behovet for det.

Ikke slutte å lese: Egenskaper og fordeler av melasse

5. fot smerte forårsaket av artritt

Ifølge Artritt Foundation, 46 millioner mennesker, bare i E.U., de har leddgikt eller andre kroniske problemer som påvirker leddene. For pasienter med revmatoid artritt - som rammer 1,3 millioner mennesker i USA - om lag 90 prosent vil utvikle symptomer i foten og ankelen.

Sterke smerter i føttene

Reumatoid artritt (RA) utvikles når den naturlige kroppens forsvar mot sykdom, immunsystemet feilaktig angriper lass ledd, slik at de blir smertefulle og hoven. Symptomer på RA kan inkludere alvorlig foten smerte. Når sykdommen påvirker føttene, smerten starter vanligvis i tærne, og deretter sprer seg til resten av føtter og ankler. Den felles skader forårsaket av RA kan eventuelt endre formen på tær og føtter. I noen mennesker, symptomer på foten er den første indikasjonen på at de selv har RA. Når diagnosen, ofte du kan effektivt behandles med medisiner, mosjon, kosthold og, i noen tilfeller, kirurgi.

6. Drop å forårsake smerte i foten

Gikt er en smertefull arthritis forårsaket av avsetning av urinsyre i synovial leddene. Urinsyre er et biprodukt av en diett høy i protein og fett. Royalty pleide å være de eneste som lider av denne sykdommen også, men vår standard vestlig kosthold er høy i fett og protein, og nå ser vi det i hele befolkningen. Den reduserte inntaket av kjøtt og alkohol, mens økende antall av grønnsaker og frukt i kosten kan bidra med gikt smerte. Moreller er spesielt effektive i å redusere gikt angrep som forårsaker store smerter i føttene.

6. nevropati

Mange diabetikere erfaring foten smerte ved nevropati. Kontrollere blodsukkeret gjennom kosthold kan redusere nevropatisk smerte: unngå enkle sukkerarter, spise lav glykemisk indeks, urte og ubehandlet mat. Vitamin B12-injeksjoner kan også hjelpe med nevropatisk smerte.

Husk, det er viktig at foten smerte eller fot, diagnostisert riktig, slik at du kan ta de beste behandling beslutninger. Vanligvis brukes, støttesko som passer ordentlig og redusere betennelsen er de første effektive tiltak for å redusere smerte fot. Joggesko eller leiligheter er ikke så sexy og stilig, men er mye sunnere i det lange løp fordi høye hæler, sette unaturlig press på foten på steder som ikke ble utformet for å støtte dem. Stilk cellen terapi er utrolig effektive i å hjelpe vev til å helbrede på sine føtter, og andre steder.

7. Callos å forårsake smerte fot

Mens de fleste av oss tenker på disse områdene av tykk hud som rett og slett noe skjemmende, Liktorn er trykkpunkter som kan forårsake mye smerte i føttene. Interessant, og i virkeligheten er de måten kroppen er forhindret fra å utvikle smertefulle blemmer.

Uten en callus, trykk og friksjon vil irritere huden til poenget med å lage disse smertefulle, væskefylte bobler du kjenner som blemmer. Men det betyr ikke hjelpe hvis liktorn (mesteparten av tiden er på forfot, hæl eller toppen av bunions eller hammertoes) hindrer du går din favoritt ruter.
Soaking foten, deretter mykere. For behandling av hard hud hjemme, avslapnings fot i varmt vann og deretter bruke en fuktighetskrem inneholdende glykolsyre, melkesyre, eller urea. Disse ingrediensene kan hjelpe myke huden og minimerer callus. Hvis callus er spesielt stor eller smertefullt, for å planlegge en avtale med en podiatrist eller hudlege som kan fjerne det med en kirurgisk kniv og / eller gi deg noe for sterke smerter, hvis du lider.

Ikke stoppe å lese: Gjør dette før du trener er hemmeligheten til å opprettholde idealvekten

8. bunions og hammer forårsaker fot smerte

Disse smertefull misdannelse av stortåen (Hallux valgus) og mindre tær (eller skredder Hallux valgus bunions) kan være genetisk, og kan forverres hvis du stadig bruke sko for stramt. Disse leddene blir smertefullt ofte når skoene gni mot dem og føre til betennelse, hevelse og rødhet.

Med bunions, et firma, utvikler smertefulle brak ved foten av stortåen, noen ganger forårsaker at fingeren blir diagonalt og slå mot den andre tå. Hammertoes oppstå når en av musklene tå svekker og som et resultat, legger press på sener og ledd i en eller flere tær, forårsaker toe blir sittende fast i leddet.

Hallux valgus foten smerte

Løsningen: Velg riktig sko. For å hindre bunions og hammertoes, først, sørg for at du er iført sko med et bredere tå boks. Det bør være omtrent en halv tomme av plass mellom tuppen av den lengste tåen og tuppen av skoen. Du kan også legge til spesifikke polstring for å bidra til å avlaste liktorn (forårsaket når disse fingerledd gni mot dine sko), eller bruke ortopediske sko. Disse kan forbedre biomekanikk av foten, bidrar til å balansere muskler og sener, og la bunions og hammertoes verre.

9. smerte ved diabetisk fot

Hvis du har dette helseproblem, glukose eller blodsukker som kroppen normalt brukes som brensel kan det hope seg opp i blodet. Dette overskudd sukker kan skade nerver og blodkar i foten - til slutt fører til redusert følsomhet og kompromittert blodstrøm.

Som et resultat av symptomene på høyt blodsukker inkluderer nummenhet eller prikking i føttene, og alvorlige foten infeksjoner. Diabetes er en viktig årsak til fotproblemer hos personer som lider og kan føre til kirurgisk fjerning av en tå eller foten eller leggen.

Heldigvis diabetes og dens assosierte komplikasjoner i føttene, De kan bli kontrollert med medisiner og kosthold og regelmessige fot eksamener av legen din. Det er også viktig for diabetikere å slutte å røyke, slitasje støttende sko og unngå å være barbeint for å unngå unødvendige traumer fots.

Etter en lang dag med vandre på jobb, er det vanlig å oppleve noe ubehag i foten, men hvis du oppdager alvorlige foten smerte synes ute av proporsjon til din fysiske aktivitet, legen din. Det som begynner som en mindre fot problem, kan det tyde på en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Livet skrive Lucida
bilder fra Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − = 32

map