Fordeler med Stevia som et naturlig søtningsmiddel

Stevia Det er et naturlig søtningsmiddel, Avledet fra planten Stevia rebaudiana, er den tilgjengelig i mange former. Den mest populære er den ekstrakt av hvitt pulver (raffinert) og grønn (organisk), men kan også kjøpes tørkede blader av stevia, stevia ekstrakt væske, eller som små pellets for å søtgjøre kaffe.

Jeg søtet med stevia hjojas

Progress har brakt flere produkter til konsum, men ingen kan sammenligne helsekost ofte erstatte behandlet eller kjemisk behandlede produkter.

En av disse super løsninger eller alternativer er stevia, levere i stand til å gi noe tilbake til våre kropps forskjellige fordeler som bør være markert og angir.

Hva er stevia?

den Fordelene med stevia De kan være mange, men før du dykke inn i dette interessant liste, må vi vite som er nøyaktig den stevia. Det er en naturlig søtningsmiddel, som stammer fra "Stevia Rebadudiana", en busk av liten størrelse, fra ulike deler av Sør-Amerika, og har mange fordeler som har vært brukt i mange år av forskjellige sivilisasjoner.

Ikke slutte å lese ti alternativ til raffinert sukker søtningsmidler

Flere Fordeler med Stevia

Fordelene med stevia

  • Ved inntak av Stevia ingen kalorier er inntatt, siden kroppen ikke forbrenne glykosider i bladene.
  • Stevia er et utmerket tiltak for folk som ønsker å gjøre slanking dietter fordi det inneholder ingen kalorier og ikke blid samt kunstige søtningsmidler. derfor Fordelene med stevia trengs for å være et alternativ for å erstatte sukker, å forene med en øvelse rutine og sunt kosthold har den perfekte ingredienser for vekttap.
  • Det er en glimrende for personer med diabetes fordi deres eiendommer ikke påvirker nivåene av blodsukker alternativ.
  • Noen studier har vist at etter 2 års forbruk av Stevia, er erfaren lav hypertensjon.
  • Fordelene med stevia er i stand til å minimere risikoen for metabolsk syndrom, i tillegg til å ta glukosenivåer i blodet.
  • Den kan brukes til å lage desserter, selv om de må håndtere små mengder, fordi når ovnen brukes, er sødme vanligvis mer intens.
  • Stevia leveres i forskjellige former, i hvitt, grønt og flytende pulver. Det hvite pulver er vanligvis 200 til 300 ganger mer potent enn vanlig sukker, men det Stevia blad er omtrent 15 til 20 ganger sterkere. Det er best å få den grønne pulver, eller direkte ark, så unngå å bli raffinert stevia.
  • Vanligvis er det vanligvis ikke har bivirkninger, som mange av de kunstige søtstoffer som ofte kjemisk opprettet.
  • Stevia, blir et naturlig søtningsmiddel, Det gir ingen kreftfremkallende bivirkninger.
  • I motsetning til sukker, ikke stevia ikke fremme tannråte.

Generelt er stevia ikke kan gi noen risiko for helsen, mens moderat og spise riktig. Det har vært bare noen få tilfeller av allergiske reaksjoner hos følsomme planter tusenfryd og krysantemum individer.

I tillegg innenfor mange Fordelene med stevia Det er å inneholde minimal kalorier og karbohydrater, i virkeligheten er det kjent at for 1 gram av Stevia det er 1 kalori og 1 gram av karbohydrater, uten spor av kolesterol eller fett. Og om ikke det var nok, denne naturlige søtningsmiddel har forskjellige næringsstoffer som fibre, protein, vitaminene C og A, karbohydrater, magnesium, jern, fosfor, sink og kalium.

Stevia som et naturlig søtningsmiddel

fordelene med stevia

den naturlig søtningsmiddel stevia sukker er forskjellige på mange måter, og det er flere grunner til at stevia er et bedre alternativ enn sukrose, hvis du er diabetiker eller du bare ønsker å vedta en sunnere livsstil.

1. Stevia er veldig kraftig

Rå blader av stevia planten er ca. 40 ganger søtere enn sukker og pulverisert søtningsmiddel avledet fra dem, er til 200-300 ganger søtere. Hva dette betyr er at bare litt stevia vil være nok for de fleste av dine oppskrifter uten sukker. Livet til den søte blad er ca 5 år, så det er absolutt en god investering.

2. Den har ingen kalorier

Raffinert sukker er svært helseskadelig, regnet som en av de fem hvite giftstoff. Sukrose inneholder mye kalorier og sukker er så mange produkter i dag at det nesten har blitt en oppgave på heltid for å unngå dem. Som et resultat, 34% av amerikanske voksne er overvektige og våre barn - som blir utsatt for sukker fra en veldig ung alder - dette tallet er 17%.

Sørg for å lese: Den beste mat med null kalorier

Disse alarmerende nivåer er tre ganger høyere enn de var for tretti år siden. Heldigvis søtningsmiddel stevia Det havner ingen kalorier i det hele tatt. Mens det er ingen måte et produkt for vekttap, fordelene av stevia og sitt enorme potensial i dette området er åpenbare.

3. Stevia bidrar til å undertrykke cravings

organiske stevia å undertrykke suget

Som vi alle vet, er sukker avhengighetsskapende. Kunstige søtstoffer som aspartam eller sukralose kan ha ingen kalorier eller glykemisk indeks, men fortsatt ikke hjelpe undertrykke cravings for sukkerholdige søtsaker. I tillegg er en voksende forbruker i de senere år er det blitt rapportert negative bivirkninger når kunstige søtningsmidler benyttes, alt fra hodepine og svimmelhet til utslett og magesmerter.

Stevia i mellomtiden, foruten å være en naturlig søtningsmiddel, om Du kan hjelpe undertrykke cravings uten å forårsake bivirkninger.

Visste du at stevia er godkjent som søtningsmiddel i Japan siden 1970-tallet, og er nå den mest brukte søtningsmiddel der, med en markedsandel på over 40%? Og alt dette uten noen rapporter om bivirkninger.

Ikke stoppe å lese: De virkelige årsakene til cravings

4. Det er bra for tennene

Når sukkeret er oppbrukt, blir et klebende lag dannet på bakterie tenner, slik at dental plakk fra forming og forårsaker begynnende forråtnelse på lang sikt. De "polyoler" slik som erytritol heter, maltitol og sorbitol er populære ingredienser i tyggegummier og tannpastaer for å forebygge dental bakterier kan ikke kleber til tennene.

Men det er en ulemper til disse produktene fordi de inneholder mye kalorier, og noen av dem har fortsatt en høy glykemisk indeks som er skadelig for diabetikere. I tillegg er de forårsaker tarmgass og oppblåsthet i individer som er følsomme for dem. Men stevia har de samme fordelene som polyoler, og produserer ikke noen av sine ubehagelige effekter.

5. Stevia er ideell for diabetikere

gluko nivåer lave med for- bruket av naturlig søtningsstoff stevia

Grunnen til at sukker er så skadelig for diabetikere er at den inneholder store mengder karbohydrater. For å illustrere hva slags mat er egnet for diabetikere og hvilke som ikke er det, et system som heter "glykemisk indeks" ble utviklet.

Ikke stoppe å lese: Hvorfor bør du vite at glykemisk indeks

Hva kan oppsummeres dette systemet er at de typer mat med en glykemisk indeks under 50 anses relativt trygt for diabetikere; Jo lavere tall, jo bedre. For å gi deg en idé: epler har en GI på 39. ​​frites har en GI på 95. sukker har en GI på 80. Men stevia har en GI på 0 (ja, null). dette gjør stevia blad er ideell for å holde symptomene på diabetes i sjakk uten at det går noe sødme i maten.

6. stevia regulerer hypertensjon

I generasjoner har de innfødte stammene i Sør-Amerika har brukt stevia å blidgjøre sine drinker. Bortsett fra sødme som er oppnådd, også har brukt i lavere blodtrykk hos personer som lider av høyt blodtrykk. I dag, leger foreskrive deres bruk for å kontrollere høyt blodtrykk. Mange tester har vist at stevia ikke reduserer blodtrykket hos friske individer.

7. Effektiv å kjempe candidiasis

den candida albicans Det finnes i tarmen hos alle mennesker. Men hos noen mennesker, kan denne populasjonen av gjær vokse for stor og det er når en infeksjon som kalles "trøske" oppstår, forårsaker symptomer som diaré, kvalme og oppkast. Den viktigste årsaken er candidiasis sukker fermentering i tarmen, og derfor er mange av candida diett er basert på fjerning av sukrose fra matvaner av en person.

Ikke stoppe å lese: hjemme test for å oppdage candida i kroppen

Stevia kan ikke gjæret av Candida albicans og ikke fremme candidiasis, så det bør være helt trygt for erstatte sukker med stevia for mennesker med denne tilstanden. Alltid konsultere legen din før du endrer din diett selv, og være forsiktig med å bruke bare ren stevia. Noen merker tilgjengelig i markedet inulin eller maltodekstrin lagt til sine produkter: stoffer som bør unngås når du er utsatt for candidiasis.

Nå vet vi årsakene til at dette naturlig søtningsmiddel har vært brukt i mange år. For å finne ut alt Fordelene med stevia Du kan overbevise gave av naturen, som mer enn mat, er en alliert å øke din helse og livskvalitet.

Skrive: Livet teamet Lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − = 41