Hvordan lage en brann og enkelt brann hjemme.

Hvordan lage en brann og enkelt brann hjemme.

Når du arbeider med brannfarlige materialer, er det lurt å ha et brannslukningsapparat og standarder laboratorier og verksteder er å ha en enhet som klarer å kontrollere flammene i tilfelle presentere en brann. I denne artikkelen vil vi se hvordan å lage en enkel brannslukningsapparat med en enkel formel basert på en grunnleggende kjemisk reaksjon.

materialer

- En halm eller strå gass eller et lite plastrør.
- Eddik.
- Sodium bikarbonat.
- En kork eller leire.
- En papirserviett
- Hilo.
- En plastflaske.

Bevæpnet med vår brannslukningsapparat

Vi startet arbeidet med vår brannslukningsapparat, bærer en liten enhet som vil være årsaken til vår brannslukningsapparat. Ta ca 4 spiseskjeer natron og plassert på en serviett, så gjør vi en liten pose serviett for å hindre smitte bikarbonat ved hjelp av noen gjenger til å feste posen gjort serviett.

Nå vaske plastflaske med oppvaskmaskin og la det tørke. Når det er tørt, tilsett ca 5 ss eddik i flasken, og med hjelp av tråden vi satt posen (vi har gjort med serviett) i flasken, noe som gjør at dette ikke berører eddik.

Ikke stoppe å lese: 50 bruksområder for eddik ... som visste dem?

Vi fortsetter å gjøre en slags snap cap med en kork eller originalboksen øverst, lage et hull i midten av lokket eller kork og krysset med halm. Den forseglet ved bruk av leire for å hindre lekkasje av luft gjennom dekselet.

Deretter plasserer korken på flasken og ved hjelp av plaste ferdig forsegle kantene for å forhindre lekkasje. Nå, dekk med en finger den frie enden av halm, riste flasken hardt og se at en voldelig livslysten innenfor dette skjer, vent noen sekunder og slipp slutten av halm å kunne observere hvordan vår brannslukningsapparat.

Slik fungerer det

Inne i flasken av en av de grunnleggende kjemiske reaksjoner som finnes, oppstår det syre-base-nøytralisering. Disse reaksjoner forekommer når en syre så som eddiksyre (eddik), kommer i kontakt med et basisk salt, slik som natriumbikarbonat.

Reaksjonen fører til utslipp av gasser slik som karbondioksid, som er mye brukt for å slukke branner, og som undertrykker mengden oksygen i forbrennings og slukker brannen, og dermed våre enkle hjem fungerer og apparat.

Kilde: www.comohacer.eu


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 64