Tips for å møte og overvinne skuffelse

Vi har alle, minst en gang i livet, led en skuffelse. Kanskje en online flørt som så lovende ut, eller en lovende jobbintervju, men til slutt fungerte ikke. Utløser skuffelser alltid omgir oss.

Kvinnen ser på solnedgangen med en bølge av skuffelse

Hva er skuffelse

Forskere beskrive det som en form for tristhet, en følelse av tap mellom våre forventninger og virkelighet. Når vi tror det er noe vi må være glad og fornøyd, kan vi forberede skuffelse. Selv om de er ubehagelige, våre erfaringer av skuffelse gi verdifull informasjon om hva som vil gjøre oss virkelig lykkelig.

4 spørsmål du bør spørre deg selv om du føler deg skuffet

Neste gang du føler deg skuffet, spør deg selv følgende fire spørsmål for å finne det du virkelig ønsker, og for å overvinne skuffelse fra roten av problemet.

1. Hva?

Vi tror at bare én ting kan gjøre oss lykkelige. Eksponering for meldinger fra media lærer oss å knytte lykke med visse ting. Så vi kan utvikle noen ganske faste ideer om hva som vil gjøre oss lykkelige. Så til slutt vil vi trene våre sinn til tror bare være glad hvis vi får disse tingene.

Feilaktig tror vi det vil gjøre oss lykkelige, og når du ikke lykkes, er vi skuffet. Forskere har vist at det er ingen garanti for lykke hvis du får det du ønsker. Faktisk er det ganske noen bevis for at det motsatte kan skje.

Ikke stoppe å lese: Hvorfor hyggelige mennesker er ofte deprimert

Tilfredsstillelse av folk med ting er svært kort. Erfaringene har en mye mer varig effekt på vår totale lykke. Den store fordelen med dette er at du kan begynne å nyte uten å bruke tid og når du vil. Fokusere på hvordan du ønsker å føle og være nærmere å være lykkelig.

2. Hvem?

Vi tror at en bestemt person er den eneste som kan tilfredsstille våre ønsker. En vanlig misforståelse er at hvis vi finner ut at personen, vil hele livet vårt innkvarteres. Lær å knytte et lite antall positive personlige egenskaper med mange andre kalles glorie effekt. For eksempel, hvis vi finner noen som er høy og kjekk, så har du sannsynligvis tror at har andre positive kvaliteter (for eksempel å være rik, pålitelig, intelligent, sexy og morsom), men alt jeg egentlig vet om denne personen er at han er høy og kjekk. så vi ville være dypt skuffet når den personen som vi setter vårt håp ikke oppfyller våre forventninger.

Nøkkelen er å vite hvordan du vil føle og fokusere på at i stedet for å tenke hvordan ville den andre personen. Det kan være lurt å føle seg komfortable, interessert og engasjert. Så i stedet for å tenke på hva du ønsker, tenker være interessant, attraktivt og godt humør.

3. Når?

En kvinne som føler skuffelse

Vi setter en frist for hvor lang tid det vil ta å få det vi ønsker. Våre forventninger om når ting skal skje er påvirket av sosiale normer. Uskrevne regler er ment hvor lang tid det tar å nå et bestemt mål rase eller status. ofte Vi måler vår suksess basert på hva våre kolleger gjør, dette kalles sosial sammenligning.

Hvis vi ikke klarer å møte disse fristene, og vi ser andre med å oppnå sine mål raskere, kan vi nå skuffe. Det er viktig å huske at disse tidsfristene er selvpålagt, noe vilkårlig og ofte urealistisk. Løsningen, igjen, er å huske hvordan du vil føle. En bedre indikator på et vellykket resultat, når det skjer, er hvordan du føler deg underveis.

Ikke slutte å lese 5 tegn på at ensomhet er en forsvarsmekanisme

Hvordan?

Vi har faste ideer om hvordan vi alle kommer sammen. Kanskje den vanskeligste forventning om å gi er "hvordan". Når vi har et ønske, ofte med en gang vi begynte å tenke på måter å gå etter ham. Hvis vi ikke finner en god måte å få det vi vil, kan vi bare overgi umiddelbart og bli skuffet.

I dette tilfellet er det viktig å skille mellom mål og midler. Det er, huske hva vi må gjøre for å få det vi ønsker, selv når ting ser annerledes. Vanligvis selv actualizing mennesker har en egen evne til å skille mellom mål og midler. De er i stand til å holde et øye med hva de egentlig vil og være åpen for ulike former som kan komme sammen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 7