Fordelene med folsyre i helse

folsyre

Folsyre ikke bare nødvendig under svangerskapet, men er gunstig for helsen til alle mennesker og noe for å forbedre kvaliteten på livet.

Folsyre eller vitamin B9 er et næringsstoff som bidrar til å hindre fødselsskader eller defekter i det nevrale røret utvikling, derfor, er uunnværlig for riktig drektighet, er imidlertid folsyre kreves ikke bare i svangerskapet, men vi trenger dette næringsstoffet i alle faser av livet.

Fordeler med folsyre

Folsyre er nødvendig for fremstilling og vedlikehold av nye celler, derfor er det nødvendig i kroppen for å utvikle normale og funksjonelle blodceller og dermed hindre næringsmangel anemier av vitamin B9.

Dessuten kan nærings påvirke nivåer av homocystein i kroppen, hvis akkumulering ved folsyremangel, kan utløse hjerteproblemer.
Dessuten er folat kreves for vitamin B12 omdannes til sine aktive former, og således begunstiger korrekt DNA-syntese.

Som vi kan se, Folsyre er et næringsstoff som er nødvendig ikke bare i svangerskapet, men i alle faser av livet for kroppen å fungere skikkelig. Hver dag, over 19 trenger 400 mikrogram per dag vi kan få i hele korn og mørkegrønne grønnsaker.

Ikke stoppe å lese: Slik beskytter du deg mot elektromagnetisk stråling

Hvordan få folsyre

Folsyre er et B-vitaminer finnes i matvarer som for eksempel grønne grønnsaker, frukt og tørkede bønner bl.a.. En syntetisk form av folsyre er brukt i kosttilskudd og beriket mat. Folsyre handlinger hjelpe kroppen til å fremstille og vedlikeholde nye celler.

Spesielt er dannelsen av røde blodceller er avhengig av tilstrekkelig nivå av dette vitamin. Folsyremangel er en kjent årsak til anemi hos barn og voksne. Den fólicotambién Syren kan hjelpe celler motstå endringer i DNA assosiert med utviklingen av kreft og svulster.

grønnsaker

Denne syren kalles folic fordi det kommer hovedsakelig fra bladene av planter. Min bestemor var uvitende om denne komponenten, men visste det sunnere for gravide kvinnen, eller vil bli, var å spise grønnsaker daglig. Grønne blader av noen grønnsaker, for eksempel spinat, Iechuga, Chard, etc., er en god tilførsel av folsyre. Det er viktig at disse grønnsakene er konsumert rå eller kokt fordi folsyre er ødelagt ved baking.

sunt kosthold

I tillegg til grønnsaker, ikke glem å inkludere i kostholdet matvarer som ølgjær, belgfrukter og nøtter, er en uuttømmelig kilde av denne komponenten.

Ikke stoppe å lese: Forårsaker huden prikking og hvordan å behandle

tisanes

Folsyre er også funnet i den jernrike urter. Døde brennesle, ryllik, gentian og centaury er noen av dem. Lag en te ved å blande dem alle og ta to kopper om dagen. Ta sesonger, og unngå i tilfelle av gastritt.

Skrive: Livet teamet Lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 71 =