Cystitt: hva som forårsaker det og hvordan å hindre det

Cystitt er akutt betennelse i blæren, med eller uten infeksjon, i urinen er forårsaket av invasjonen av mikroorganismer i urinveiene, og dette kan skje på to forskjellige måter: ved den nedre enden av urinveiene som det er den hyppigste tilfelle; eller via blodstrømmen, i hvilket tilfelle infeksjon direkte påvirker nyrene.

Kvinnen lider av cystitt

Cystitt er vanligvis en enkel behandling av sykdom, men det kan være smertefull og ubehagelig. Cystitt kan bli et alvorlig helseproblem dersom bakteriene sprer seg til nyrene, som vi kaller pyelonefritt, mens cystitt er en enkel sykdom, kan pyelonefritt føre til sepsis og dermed til døden ved generalisert infeksjon. Mens menn som regel bare ha urinveisinfeksjoner ved ekstreme alder som små barn og eldre, kvinner bruker en levetid lav risiko for infeksjon.

Ulike typer av blærekatarr

Infeksjoner i de mest vanlige urinveisinfeksjoner forårsaket av bakterier, men kan også oppstå på grunn av virus, sopp eller parasitter, mange av dem er ansvarlige bakterier kalles E. coli, som normalt lever i tarmen.

den hyppigste årsaken til cystitt infeksjon er gram-negative bakterier, slik som en bakterie produserer cystitis først må kolonisere urin fra blæren, er denne form for cystitt kalt akutt bakteriell cystitt og først og fremst rammer kvinner i fertil alder eller eldre av begge kjønn.

Andre former for cystitt er tuberkuløs cystitt, produsert i sammenheng med en tuberkuløs urinveisinfeksjon; kjemisk cystitt forårsaket av direkte toksiske effekter av noen stoffer på blære slimhinnen; Det ligger cystitt, kronisk følgetilstander av strålebehandlinger på bekkenet; kjertel cystitt, premaligne epitelcelle metaplasi med potensial; og interstitiell cystitt, kronisk en funksjonell sykdom som fører til bekkensmerter, urin haster og frekvens.

Ikke slutte å lese: 15 kjendiser som har alvorlige sykdommer

De fleste mennesker har en tendens til å tenke at blærekatarr oppstår når bakterier som normalt finnes i avføring kolon vaginal regionen, blærekatarr ville derfor en sykdom av folk som ikke vasker godt. Dette resonnementet er feil.

Kvinner skjeden har sin egen flora av bakterier som er ufarlig for bakterier fra anus kolonisere regionen, må konkurrere med de som allerede bor i den regionen. Men med sterk personlig hygiene er gjort, dreper vi den naturlige flora i skjeden, i stor grad legge til rette for kolonisering av bakterier som kommer. Å ha blærekatarr betyr ikke å ha dårlig hygiene vaner. Egentlig er de to ytterpunktene fremme urinveisinfeksjon.

Hvordan forebygge blærekatarr

Blærekatarr problemer

Å vite hvordan blære infeksjoner oppstår, kan vi følge noen tips for å unngå dem:

 • Intim hygiene i moderate mengder. Hvem bruker toalettpapir bør alltid utføre rengjøring foran til bak, altså i motsatt retning til vagina.
 • Aldri gjøre skylling, skyver den prosedyren bakteriene mot blæren og favoriserer fremkomsten av blærekatarr.
 • Det er å foretrekke å bruke dusj, bad gir unngår kar.
 • Unngå renere som kan irritere skjeden.
 • Alltid urin etter samleie, fremmer samleie oppføring av bakterier inn i urinrøret og urinering hjelper utvise dem.
 • Spis rikelig med væske for å urinere ofte.

Kvinner i overgangsalder bør bruke vaginalkremer som inneholder østrogen for å redusere tørkingen av vaginalslimhinnen, da det stimulerer fremveksten av skader, noe som i sin tur fostre fikserende bakterier.

Ikke stoppe å lese: Neem anlegget fremmer reduksjon av svulster i prostata

Hvordan behandle blærekatarr

De vanligste symptomene er:

 • Økt hyppighet av vannlating, til et konstant behov for å gå på do selv om natten oppleves.
 • Sterke smerter i området for blæren.
 • brennende og vanskelig, komplisert av smerter ved vannlating og utover.
 • Feber over 37 ° C.
 • Du kan også ha skyet urin fulgte, er det vanligvis også ledsaget av dårlig lukt.
 • Hos barn under fem år er det ofte mer vage symptomer ta former som generell svakhet, irritabilitet, dårlig appetitt eller oppkast.
 • Symptomer hos eldre kan kompliseres av svakhet, forvirring eller feber.

Vanligvis er den bruker en urinprøve i hvilken de hvite blodceller, røde blodceller, bakterier og visse kjemikalier, slik som nitritter spores.

Behandling av urinveisinfeksjoner er komplisert og kan ikke gi umiddelbare resultater. Derfor kan det omfatter alt fra reseptbelagte legemidler til ulike typer planlegging endringer i kosthold, andre komplementære tiltak er fysioterapi for å jobbe styrke blæren og moderat fysisk aktivitet.

I tilfelle av en enkel infeksjon, vanligvis anbefales det tar antibiotika administreres oralt for å forhindre smitte sprer seg til nyreområdet. Behandling vanligvis varer i 3 dager i tilfelle av kvinner og mellom 7 og 14 for menn. Ved komplikasjoner bør tas antibiotika i minst en uke. Handlingen av narkotika bør suppleres med rikelig vann inntak.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 70