Hvorfor gurkemeie er like effektive for kardiovaskulær helse

Gurkemeie er en ingrediens på kjøkkenet som går langt utover det å være en velsmakende krydder. Fordelene ved å spise gurkemeie regelmessig, er godt dokumentert. Som en av de naturlige antibiotika kan hjelpe i healing sår og staving av infeksjon; opprettholde Alzheimers side, og selv så effektiv som en time med trening bringe fordeler til vår kardiovaskulær helse.

Gurkemeie kardiovaskulær helse

Hvorfor gurkemeie er like effektive for kardiovaskulær helse

Gurkemeie er et krydder tradisjonell indisk mat som det er en viktig ingrediens i mange typer retter med karri og nyere forskning har vist at vi kan legge en annen fordel til den lange listen av Gurkemeie: er så bra for kardiovaskulær helse som den samme øvelsen.

Curcumin er den "magiske" ingrediens

Curcumin er et stoff som finnes i gurkemeie som nylig har fått mye eksponering i vitenskapelige tidsskrifter for sin bemerkelsesverdige effekter på menneskers helse problemer, alt fra kreft til diabetes og helseproblemer av hjertet. Gurkemeie er en av de beste 14 matvarer som beskytter mot kreftutvikling.

Mens Ayurvedisk medisin i India har lenge spioner de mange helsemessige fordeler av gurkemeie, moderne vitenskap endelig å fange opp til hva ayurveda har blitt sagt i årtusener.

Viktig punkt: Studier har vist at gurkemeie har en lav absorpsjon i kroppen med mindre den er kombinert med visse matvarer. På slutten av denne artikkelen er det flere detaljer, så pass på å lese den delen.

Gurkemeie har store kardiovaskulære fordeler

En studie publisert i Nutrition Research har nådd overraskende konklusjoner: spise eller ta gurkemeie kosttilskudd er like effektivt som aerob trening (en time med jogging eller rask gange) i kampen om hjertet helse.

Disse effektene var spesielt merkbar hos kvinner i overgangsalderen, for hvem hjertet helse kan bli en reell bekymring.

studie~~POS=TRUNC detaljer

Studien over 8 uker som involverer 32 postmenopausale kvinner som ble tildelt i 3 grupper:

  • ubehandlet kontroll
  • trening
  • curcumin

Pasientene i gruppen som mottok 150 mg curcumin gurkemeie ekstrakt per dag i 8 uker, for å gi 25 mg av curcumin. Kosthold og mosjonsvaner forble uendret i løpet av studieperioden.

Fagene i treningsgruppen opplevde opplæring av mer enn 3 dager per uke (2-3 tilsyn økter og andre i ekstra husstand) med aerobic trening.

I løpet av treningsprogram som involverer åtte uker sykling og gange, var de mellom 30-60 minutter lange økter, som var med en intensitet på 60% av maksimal hjertefrekvens enkelte i sin innledende fase av testen, 70-75% av den maksimale hjertehastighet i den andre halvdel.

resultatene fra denne undersøkelsen

endotelceller som forer den innvendige overflate av blodkar til deltakerne i studien ble observert, og fant forskerne at funksjonen til disse cellene viste en markert forbedring etter to måneder i begge grupper av curcumin og mosjon, sammenlignet kontrollgruppen.

kardiovaskulær helse gurkemeie

Fettlagre i blodkar

Dysfunksjon av endotelceller er en viktig faktor som bidrar til utviklingen av aterosklerose (fettavleiring i blodkarene, i likhet med tette rør), så alt som kan hindre at endotelcellene bli dysfunksjonelle, kan også bidra til å forhindre en slik hjertesykdom.

Forskerne konkluderte med: "Denne studien viste at regelmessig inntak av curcumin eller regelmessig aerob trening betydelig forbedret endotelfunksjon.

Størrelsen av forbedringen i endotelfunksjonen i samme grad, antyder at curcumin kan forhindre aldersrelatert svekkelse av endotelial funksjon hos postmenopausale kvinner. "

Gurkemeie forbruk for kardiovaskulær helse

Deltagerne viste forbedringer i hjerte-funksjon etter bare åtte uker for å ta 150 milligram av gurkemeie ekstrakt daglig, noe som gjorde totalt 25 milligram curcumin per dose.

Oppmerksomhet må betales for å studere deltakerne får en gurkemeie ekstrakt inneholder høye doser av curcumin.

Innholdet av curcumin i gurkemeie vanlig pulver er ikke så høy, ca 2%, så du må ta en teskje gurkemeie å nyte de samme helsemessige fordeler, eller du kan kjøpe kapsler med gurkemeie ekstrakt.

Gurkemeie kapsler kan bli funnet på nettet eller i helsekostbutikker eller apotek, eller du kan drikke melk eller melke golden gurkemeie. Du kan også lage en te eller legge gurkemeie i mat velsmakende retter å høste disse belønningene for deg selv.

Du kan forberede gurkemeie juice for å forebygge hjertesykdom følgende artikkelen nedenfor:

Ikke stoppe å lese: gurkemeie juice for lever og nyreproblemer

Lucida forskning og skriving av livet
bilder fra Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =