7 tegn på at tarmbakterier er ute av kontroll

tarmbakterier De kan være din beste allierte hvis du ønsker å være sunn, men de kan også være en av dine verste fiender. De fleste folk ikke innser, men hva de spiser og hvordan de lever, stadig endre sammensetningen av bakterier i tarmen.
Interessante nye studier kommer ut hver dag med å utforske sammenhengen mellom tarmbakterier og nesten alle andre aspekter av menneskers helse. Konklusjonen er klar: hvis du kan endre din gut kan forandre livet ditt, hva kan du gjøre med det? Les videre for å finne ut.

tarmbakterier tarmene parasitter

Ikke alle tarmbakterier er lik

tarmbakterier, til sammen mer enn 100 billioner celler har mer innvirkning på våre helse-eksperter tidligere hadde forestilt leger. Men ikke alle tarmbakterier er de samme. Blant annet de "gode" tarmbakterier forbedre fordøyelsen, styrker immunforsvaret og produksjon av vitaminer som kroppen din trenger.

På den annen side kan de "dårlige" tarmbakterier forårsake fordøyelses mareritt, psykiske problemer, hudsykdommer og alle slags andre problemer som du vil lære i denne artikkelen.

En sunn gut oppnås ikke prøver å frigjøre kroppen fra tarmbakterier helt. Men det er gjort ved å balansere bakteriene, begrense fattige og oppmuntre veksten av gode. Så første først: hvordan kan du finne ut om din gut bakterier er i ubalanse?

7 tegn på at tarmbakterier er ute av kontroll

Hvordan kan du vite om dine tarmbakterier er ute av kontroll? Dette er ikke så enkelt som å vite om du har feber. Du kan ikke bare ta temperaturen på tarmfloraen med et termometer du kjøpt uten resept.

Men det er noen felles advarsel tegn som tyder på at noe kan være galt. Følg nøye med på disse signalene, og du setter dem i en bedre posisjon til å gjenvinne helse.

Her er hva du bør vurdere:

1. Fordøyelsesproblemer

Når du tenker på de potensielle konsekvensene av dårlige tarmbakterier, fordøyelsesproblemer er trolig de første tingene som kommer til tankene deg. Mange leger foreskrive medisiner som Prevacid eller generiske antacida for å hjelpe folk som sliter med disse problemene, men disse stoffene bare behandle symptomene til overflaten nivåer.

De trenger ikke komme til roten av problemet, som er usunn tarmbakterier. Hvis du arbeider med noen av følgende plager, kan du ha en usunn tarm:

 • gasser
 • oppblåsthet
 • Halsbrann / sure oppstøt
 • diaré
 • forstoppelse
 • Irritabel tarm syndrom
 • Irritabel tarmsykdom (inkludert Crohns sykdom og ulcerøs kolitt)

2. psykiske problemer

Visste du at helsen til tarmen kan påvirke helsen til hjernen din? Dette er sant. Forskere har oppdaget at tarmbakterier produsere nevrotransmittere. Og nå, de er fokusert på en annen trend: personer med visse psykiske lidelser pleier også å ha endringer i sine tarmbakterier.

Hvis du har noen av disse psykiske lidelser, kan tarmbakterier være årsaken:

• Depresjon og angst
• Brain Fog
• OCD Tvangs Disorders Obsessive
• autisme

3. Mangel på vitaminer og mineraler

En sunn gut spiller en viktig rolle når det gjelder å hjelpe kroppen med å produsere og syntetisere vitaminer og mineraler. Når tarmbakterier er ute av kontroll, kan kroppen finne det vanskeligere å få nok av de essensielle vitaminer og mineraler følgende:

 • vitamin D
 • vitamin K
 • Vitamin B12 og B7
 • magnesium

Ikke slutte å lese: 5 Typer av vom og hva skal hver

Hvis du mangler noen av de ovenfor, kan du ha en usunn tarmen.

4. Antibiotika

Hvis brukt riktig, antibiotika er en av de største nyvinningene i moderne medisin, men feil bruk kan skape intestinal problemer. Matindustrien bruker dem ukritisk i dyr oppvokst på fabrikken gårder. Noen leger med bruke i virale infeksjoner (som er ubrukelig).

Antibiotika ender opp med dårlige bakterier, men også drepe mange av de gode bakteriene i tarmen som er avgjørende for helsen. Forskning tyder på at gode bakterier drept av antibiotika ikke erstattes selv med mindre du gripe inn.

5. Kronisk stress og ukontrollert

Stress kan tømme din tålmodighet, føre til at du angst og øke blodtrykket, og kan også skape kaos på tarmen. Stress er uunngåelig, uansett hvor hardt vi prøver å unngå det. Dette er ikke et problem - før du lar det skje i lang tid og ikke kontrollere. Ikke styrt spenning øker kortisolnivået, noe som kan hindre den bra tarmfunksjonen.

Hvis du har vært veldig stresset de siste måneder (eller år eller tiår), og har ikke tatt de nødvendige skritt for å kontrollere stress, er sjansen stor for at du ikke har en sunn tarm.

6. Hudsykdommer

Det har vært mye forvirring om hudsykdommer de siste årene. Mye av det kommer fra den felles (men feil) ideen om at symptomene på en sykdom må vises på samme sted som den tilstanden selv. For mange hudsykdommer, er ikke problemet med huden selv. Det er en usunn tarmen. Hvis du har noen av disse hudsykdommer, som kan være på grunn av de ubalanserte tarmbakterier:

eksem albue tarmbakterier

 • akne
 • rosacea
 • psoriasis
 • eksem

7. autoimmune sykdommer

Autoimmune sykdommer kan være vanskelig å håndtere fordi kroppen angriper seg selv, bokstavelig talt. Dette kan gjøre det enda vanskeligere å oppdage kilden til problemet og løse det. Men mer forskning dukker knytte autoimmune sykdommer med usunn tarmen. Hvis du arbeider med noen av følgende forhold, kan du muligens kunne gjøre symptomene forsvinner gjennom vare på gut:

 • Hashimoto
 • reumatoid artritt
 • Inflammatorisk tarmsykdom

Hvordan balansere tarmbakterier i 4 enkle trinn

Hvis noen av de ovennevnte tegnene høres kjent ut, er det gode nyheter. Du kan ta skritt for å forbedre helsen til tarmen. Hvis du gjør det, kan du hindre at nye medisinske tilstander som oppstår og selv de forhold du har bekymret mange år siden.
Klar til å starte i dag? Her er hvordan å balansere dine tarmbakterier i fire enkle trinn:

Trinn 1. Unngå giftstoffer

Hvis du ønsket å slukke en brann, kaste bensin ville det sikkert være det verste du kan gjøre. Dessverre, dette er akkurat hva mange mennesker med usunn tarmen gjør. De fortsetter å spise og leve på en måte som dreper de gode bakteriene, stimulerer veksten av dårlige bakterier, og forstyrrer helheten i tarmslimhinnen.

De fleste av dem er ikke klar over hva de gjør. Det, kombinert med hva Medicia tradisjonelle oppskriften for å "løse" problemet (vanligvis en overfladisk rette, ikke en løsning root), som er stoffer som vanligvis bringer bivirkninger, ofte videre påvirker problemet mellom sikt, gjør dette problemet en endeløs og kroniske.

Ikke stoppe å lese: Ikke ta gurkemeie hvis du er denne typen person

Trinn 1. Unngå giftig mat

gluten forårsaker tarmbakterier

Disse inkluderer:

 • korn
 • meieri
 • Sukker, herunder fruktose
 • usunne oljer

Prøv å følge fokusert grønnsaker, proteiner og frukt, og kan skape en fiendtlig intestinal miljø som er vennlig for gode bakterier og dårlige bakterier kosthold.

Det er også en god idé å unngå andre moderne giftstoffer. Pass deg for følgende:

 • NSAID (NSAID) så som ibuprofen og Advil
 • Antibiotika (som mulig)
 • plantevernmidler

Trinn 2. Spis gjæret mat

Unngå giftig mat og miljøgifter er en god start, men ikke nok for optimal helse. Det er på tide å være proaktiv om å fremme gode tarmbakterier til å blomstre. En av de beste måtene å gjøre dette på er ved å spise mer fermentert mat. Disse matvarer som vanligvis brukes i kostholdet til våre forfedre, er full av gode tarmbakterier.

Gode ​​fermentert mat er:

 • kimchi
 • surkål
 • Frukt og lakto-gjæret grønnsaker
 • Yoghurt, ost og kefir upasteurisert

Spise to eller tre kopper om dagen av surkål, kan det høres ut som en god idé. Men motstå fristelsen. Tillegg av mange fermentert mat for fort kan skape noen ubehagelige bivirkninger. Start sakte, med en teskje eller to om dagen, og prøver å gi tid til magefølelsen din, slik at du kan bli vant til.

Trinn 3. Ta probiotiske kosttilskudd

sumplementos probiotika til tarmbakterier

I tillegg til å spise fermentert mat (en stor naturlig kilde til gode tarmbakterier), kan du gjenopprette helse raskere ved å ta et daglig tilskudd av probiotika tarmen. Våre forfedre var langt mindre hygienisk enn oss. Dette faktisk hjulpet dem plukke opp mange gode tarmbakterier gjennom jord og andre skitne ting de fant. Du kan bruke probiotiske kosttilskudd for å "kompensere" mistet de gode tarmbakterier.

Trinn 4. Kontroll stress

En av de mest kraftfulle ting du kan gjøre for å forbedre din intestinal helse (i tillegg til å endre kostholdet) er å gjøre "stress" en prioritet. Det finnes ingen spesifikk form for alle å oppnå denne metoden. Nøkkelen er å velge noe du liker og hold deg til den. Ta deg tid til å håndtere stress - selv om du føler deg stresset eller ikke - det vil redusere betennelse, har lavere nivåer av kortisol, og forbedre intestinal helse.

Og sørg for å få nok søvn. En søvn underskudd øker nivåer av kortisol (og skader tarmen) som en hvilken som helst annen belastning. Hviler minst 7 timer i natt.

Endre gut vil også forandre livet ditt

Mer vitenskap dukker opp hver dag snakker om tilkoblingsproblemer med tarm problemer rundt kropp og sinn. Det er gode nyheter for deg. Med kunnskap og intelligente handlinger, kan du bokstavelig talt helbrede deg selv fra innsiden og ut. Oppskriften for en helsemessig tarm er enkel. Unngå mat og giftige stoffer, legger til noen fermentert mat og probiotika, og gjør stress management en prioritet. Du kommer ikke til å bedre over natten, men du vil forbedre. Endre gut kan være første skritt for å endre livet ditt.

Livet skrive Lucida
bilder fra Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 88