Studier sier at intelligens er arvet fra mor, ikke far

Er du en spesielt intelligent person? Ny forskning antyder at du kanskje ønsker å takke din mor for det. Ifølge en fersk genetiske fremskritt, intelligens av en mor Du kan veie mye mer enn faren når det gjelder naturlige intellektuelle evner for barnet.

intelligens er arvet fra mor

Studier sier at intelligens er arvet fra mor, ikke far

Kvinner bærer to X-kromosomer, mens menn har en X og Y. Disse kromosomene er til stede i hver celle. De inneholder genetisk informasjon som gjør oss hvem vi er. Det antas at de betingede gener aktiveres bare når de kommer fra en bestemt forelder, i dette tilfellet moren. Det antas at intelligens er i stor grad på X-kromosomet, og er betinget til å bli aktivert bare når det kommer fra genetisk materiale fra moren.

Forskere først testet denne teorien under anvendelse av genetisk modifiserte mus. De fant at mus som ble gitt hovedsakelig maternal genetisk materiale hadde store hjerner mer aktive, men mindre legemer. De som mottok mer faderlig genetisk informasjon viste motsatt effekt. Deres hjerner var mye mindre, men kroppene deres var større og sterkere.

Etter å ha undersøkt nøye, forskere identifisert seks områder av hjernen som inneholdt gener fra en enkelt overordnet. Interessant nok, de fant ikke fars genetisk materiale i den cerebrale cortex. Dette området av hjernen er ansvarlig for mange aspekter av intelligens som språk, logikk og resonnement, og avansert tenkning. Det ble oppdaget at hans genetiske makeup kom utelukkende fra moren.

Sørg for å lese: Studien avdekker kroppens reaksjon på følelser

Forskere i Skottland kom lignende funn i en helt annen måte. Forskerne fulgte mer enn tolv tusen unge mennesker som de nådd voksen alder.

Hvert år de intervjue fag og vil kalibrere deres intellektuelle utvikling. Forskerne forklarte mange faktorer, blant annet kjønn, etnisitet og utdanning. Til slutt konkluderte de at IQ (IQ) i faget, ble spådd mer nøyaktig ved intelligensen til sin mor.

Tilbringe kvalitetstid med barna utvikler sitt intellekt

intelligens er arvet fra mor

Selvfølgelig er intelligensen til en person ikke bare et spørsmål om genetikk. Det er mange ting en forelder kan gjøre for å stimulere intellektuell vekst:

  • Les dem
  • Fokus på et kunstprosjekt
  • reise
  • Send dem til musikkundervisning
  • Lær om en annen kultur sammen
  • Lær matlaging
  • Bygge en trehytte sammen
  • Lag en vane å spise middag som en familie
  • Del med dem politiske og filosofiske samtaler

Til slutt, vår genetiske informasjonen i seg selv er ikke så viktig som hva vi gjør med det. En forelder som tilbringer kvalitetstid med dine barn er like verdifull som en mor som bringer en gunstig genetisk materiale.

En mor som overfører store gener, men gjør ingenting for å hjelpe dem å blomstre, er ikke like spennende som en person som gjør det motsatte. Gjør alt du kan for dine barn, og håper på det beste. Husk at gode gener ikke kan bo alene i den komplekse verden som er utdanning av våre barn.

Ikke slutte å lese: 6 atferd som folk har er utakknemlig


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 93