Tidlig eksponering for kjæledyr, smuss og bakterier er bra for babyer

Tidlig eksponering for kjæledyr, smuss og bakterier er bra for babyer

Babyer som er utsatt for dyr dander, kakerlakk allergener og bakterier fra hjemmet i løpet av det første året ser ut til å ha mindre risiko for allergi og astma, viser en ny studie det.

alrgias unngå eksponering for kjæledyr

Du er sikkert kjent med hygiene hypotesen: Barn som vokser opp uten bakterier, også rene miljøer utvikle overfølsom immunforsvar. Tidligere arbeid har vist at barn som vokser opp på gårder, med vanlig eksponering for mikrober i jorda, har lavere forekomst av allergi og astma. Andre studier har imidlertid funnet en økt risiko blant barn i byen som er utsatt for høye nivåer av kakerlakk og mus allergener. Så, hva skjer?

En studie av Bymiljø og astma i barneårene (Bymiljø og astma i barneårene) undersøkte en fødsel kohort av 560 barn med høy risiko for astma i Baltimore, Boston, New York og St. Louis i tre år. De målte allergen eksponering og bakterieinnholdet i husstøv og allergier, og tungpustethet overvåkes babyer for å bruke fysisk eksamen, blod og hud.

Teamet av forskere sett gjennom disse dataene, fant at barn som vokste opp i sitt første år i husholdninger med kakerlakk avføring og katt dander og mus, har lavere forekomst av piping på tre år, sammenlignet med babyer som ikke ble utsatt for disse allergenene. Videre utsette dem for de tre allergener redusert risiko enn å utsette dem bare en eller to.

Ikke stoppe å lese: Faren for å blande grapefrukt (grapefrukt) med medisinering.

Om lag 40 prosent av barn uten alrgias uten piping, vokste opp i husholdninger med høyere nivåer av allergener og den rikeste samlingen av bakteriearter. I motsetning bare 8 prosent av barn som lider av de to symptomer, hadde blitt utsatt for disse lignende stoffer i løpet av sitt første år. Tungpustethet, spesielt, var det tre ganger mer vanlig blant barn som vokser opp uten eksponering.

Den beskyttende effekt, men forsvinner hvis barn finner dem etter sitt første år. "Tidspunktet for første eksponering kan være avgjørende," sier Robert Wood fra Johns Hopkins Children senter, sier hun i en pressemelding. "Ikke bare de er dannet mange av våre immunresponser i det første året av livet, men også visse bakterier og allergener spille en viktig rolle i å stimulere og trene immunforsvaret til å oppføre seg på en bestemt måte system."

Arbeidet ble publisert i Journal of Allergy and Clinical Immunology forrige uke.

Forskning og oversettelse til spansk: laget livet Lucida
All Copyrighted oversettelse.
Norsk kilde: iflscience.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =

map