Vitaminer og mineraler hudpleie.

vitaminer og mineraler for huden

Vitaminer og mineraler er viktig i vårt kosthold, nødvendig for riktig funksjon av kroppen vår, spiller de en viktig rolle i cellulær aktivitet og ulike livsprosesser.

En av de første alarmen ved synet av en vitamin mangel er funnet i huden er den kroppsdelen som best taler til oss, farge, elastisitet, merker eller rynker, eventuelle endringer eller ubalanse i kroppen, og enten ved hjelp av ytre eller indre årsaker hud lider.

Vår hud er blant annet en refleksjon av vårt kosthold, så det er viktig å ha et variert, balansert kosthold rikt på ferske matvarer som gir nødvendige næringsstoffer, mineraler, vitaminer, sporstoffer, for å ha en glødende hud. Nå som huden vår avkledd å tilby det til sollys, er det en tid med større oppmerksomhet og pleie av huden vår.

Starter hydrering, huden ikke bare trenger fuktighet basert kremer, vannet vi drikker, både direkte og gjennom mat, er det nødvendig å etterfylle væske tap vi lider og vedlikeholde hydrering av huden vår.

Som for vitaminer, startet vi med å lA Vitamin A, som har en viktig anti-aldring, forhindrer det infeksjoner i hud og forhindrer tørr hud og slimhinner. Akselererer cellefornyelse stimulerer også produksjonen av keratinocytter og kollagen. Grønne bladgrønnsaker, gulrøtter, tomater, aprikoser og andre røde frukter, egg og melk (prøv å være organisk og upasteurisert) er gode kilder til vitamin A.

Ikke stoppe å lese: Hvordan forberede en spesiell te for sår hals

B-vitaminer Også involvert i cellefornyelse, forbedrer blodsirkulasjonen, gir mykhet og elastisitet til huden, styrke celler blant andre funksjoner. Forbruket er svært nødvendig og lett å komme gjennom hele korn, grønne bladgrønnsaker, soyabønner, fet fisk, ølgjær, nøtter, etc.

vitamin C Det er også en antioksidant som også bidrar til økt produksjon av kollagen, dette proteinet er at det hjelper å ha en jevnere og glatt hud. Vi kan ta det gjennom sitrus, vi er også funnet i kiwi, i tomater, i grønn paprika i kål, jordbær, etc.

For å unngå opphopning av frie radikaler gjennom antioksyderende virkning, må vi også vitamin E, som også bidrar til å forbedre immunsystemet og blodsirkulasjonen. Gjennom hvetekim, nøtter, belgfrukter, korn, avocado og enkelte vegetabilske oljer, gjør god samling av vitamin E.

Å ta vare på huden vår er også sunt Omega-3 fettsyrer, opptre på samme måte nattlysolje. Det er meget effektiv i tilfelle av lidelse eksem eller eksem, og kan inntas gjennom fet fisk, valnøtter, linfrø, etc. Olivenolje og avokado er også gode allierte.

Ikke stoppe å lese: måter å ta vare på livmoren for bedre menstruasjonssykluser

Blant mineralene sink bidrar til god stand i huden fordi den fremmer dannelsen av nye proteiner. Det gir elastisitet og tone til huden og er spesielt anbefalt i tilfeller av psoriasis. Dette mineralet er rikt på fisk, belgfrukter, østers, sesamfrø og biff og and.

jern, vi kan få gjennom fisk, egg, nøtter, belgfrukter, grønne bladgrønnsaker, gjær og andre matvarer, avslører underskuddet viser en blek hudfarge. Det bør være oppmerksom på at du må ta vitamin C for bedre absorpsjon av dette mineralet.

også høydepunkter fordelene med selen som beskyttende mot visse svulster som melanom, er dens antioksidant handling høyt verdsatt, og vi kan komme gjennom sjømat, korn, kjøtt, frukt, grønnsaker og egg.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1

map