5 grunner til hvorfor bade hver dag er ikke en god idé

Hvis du er noen som mener bade hver dag Det er mer enn nødvendig, kan du ønsker jeg replanteártelo etter å ha lest denne artikkelen. Når du var barn, kan foreldrene dine beklager innprentet praksis daglige bad, men sannheten er at bading hver dag, har du sannsynligvis gjør mer skade enn godt.

bade hver dag kvinne tar dusj

5 grunner til hvorfor bade hver dag er ikke en god idé

Of course, for mange av oss, er det ulogisk å gi opp en god bad, spesielt renslighet og helse, men i å gjøre det, du kan ikke estarle gjør en stor tjeneste til kroppen din. Vil du vite hvorfor? Her er 5 grunner til hvorfor du ikke bør ta en dusj hver dag:

1. Du tørker huden din

Såper og varmt vann absorberer fuktighet bort fra kroppen. Derfor er alle de lange, avslappende varme dusjer og bad i vinter, er faktisk å legge mer til flassende hud tørr vinter. Dette i sin tur skaper flere sprekker i huden, øker risikoen for infeksjon. Sats på kortere dusjer og varme temperaturer, og etter å ha forlatt dusjen, sørg for å etterfylle tapt fuktighet med lotion eller krem ​​tillit.

2. Du er ikke så skitne som du tror

Med mindre du svetter mye trening eller arbeid, trenger du ikke en daglig bad. Ifølge Dr. Casey Carlos, assisterende professor i medisin i divisjonen i dermatologi ved Medical School ved University of California, San Diego, de fleste bruker såpe der du egentlig ikke trenger det. Han sa at huden virkelig gjør en god jobb med å tørke seg selv, noe som betyr at det ikke er nødvendig å vaske fra topp til tå. Foreslår å bruke såpe på armhulene, lysken, føtter, kjønnsorganer - kort sagt, til steder som har et større potensial lukte - og til slutt hoppe over bryst, rygg, ben og armer.

Ikke stoppe å lese: 12 naturlige ikke-reseptbelagte antibiotika

3. Du tørking hår og negler

Som huden, vask håret hver dag strimler det av sin naturlige oljer som vil forlate deg tørr og sprø. Trichologists (de som studerer hår), si at du ikke bør vaske håret mer enn en eller to ganger i uken. Og dusjing svært ofte kan det ødelegge neglene, også. Varmt vann gjør spiker ekspandere, noe som kan gjøre dem smuldre og bryte.

4. Eliminerer bakterier

Mens det kan virke å bade hver dag bort bakterier ikke er velkommen, ikke så veldig ofte, faktisk kan kompromittere naturlige microbiome av kroppen din, som er samlingen av mikrober som lever i og på menneskekroppen. Uten dem ville immunsystemet, fordøyelsen og hjertet slutter å virke. Skade microbiome, kan det også føre til utseendet på akne.

5. Du kaster bort vann

I tillegg til å kaste bort tid og krefter, dusjing hver dag, det gjør at du mister noe langt viktigere: vann. En gjennomsnittlig familie på fire bruker ca 400 liter vann per dag. Ingen dusj hver dag vil bidra til å redusere dette antallet, og så vannet er en verdifull ressurs, er dette et viktig mål å vurdere. Tub bad bruker nesten tre ganger mer vann enn dusjer, så ofte som mulig, velger en dusj. Bare sørg for at du bruker et dusjhode sparsommelig, og holde lengden på det, åpne for mindre enn ti minutter.

Ikke stoppe å lese: tyreoidforstyrrelser: hypotyreose og hypertyreose

Også holde badet tørr i flere dager, hindrer dannelse av sopp, som gjør badet ser alltid skitne og usunn. Et bad som er opprettholdt uten sopp, forhindrer kontaminering derav i kroppen og eliminerer behovet for å vaske oftere.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − 90 =