7 vanlige utløsere av angst som du må unngå

Alle står overfor stressende situasjoner. For mange av oss, oppstår stresset daglig. For å unngå at det blir veldig overveldende og påvirker vår helse, er det viktig å kjenne de faktorene utløser angst. Det er flere, og de er kjent for å indusere angst symptomer. Ved å forstå hva som forårsaker angst, kan det bidra til å redusere stressnivået ved å unngå triggere.

hva som utløser angst

7 utløser angst du trenger for å unngå

1. Alkohol

Etter å ha en lang og stressende dag, kan du gå hjem og ta et glass vin for å slappe av. Mens at glass vin kan hjelpe rolig, alkohol er en depressant midlertidig. Etter de første par slurker for å hjelpe deg å slappe av, kan alkohol faktisk føre til angst. Han fant en sunnere mer konstruktiv måte å slappe av og roe deg og vil hjelpe deg å unngå dette trigger.

2. antisosial oppførsel

Som ønsker å være bortsett fra de andre, er det en av de utløser av angst roligere. Når du er stresset og engstelig, sannsynligvis det siste du lyst til å gjøre er å gå ut for å møte venner. Det kan være lurt å bare ligge i sengen hele helgen og aventarte maraton Netflix. Men den ekstreme sperring, kan føre til enda større angst. Hvis du har for mye tid for deg selv, kan du ende opp med over-tenkning ting og videre fremheve angst.

Ikke slutte å lese 5 tegn som gir for mye av deg selv og hvordan du kan endre det

3. Overarbeid

En god arbeidsmoral anbefales. Men hvis du er stresset fordi du drukner i arbeid legger mye overtid, forverre angst. Arbeid kan lett utløse angst. Det er godt å jobbe hardt, men det er viktig å finne en balanse.

4. Diet

Kroppen og hjernen er lei av maten du spiser. Du må nok næringsstoffer for å holde deg mentalt og fysisk friske. En full av gatekjøkken og andre bearbeidede matvarer kosthold vil ikke gi kroppen de næringsstoffene den trenger for å fungere skikkelig. For å forebygge fysisk og psykisk stress, er det viktig å opprettholde et sunt og godt balansert kosthold fylt med naturlig mat og helhet.

5. Mangel på søvn

utløser angst søvnmangel

Når du er stresset, kan drømmen bli ofret. Men jo mer du prøver å sove, jo verre angst. Søvn er en viktig del av å opprettholde et sunt sinn og kropp. Når du sove ute, din mentale tilstand verre. Finne den rette måten for deg å løse det problemet hvis du har, og alltid velge den mest naturlige løsninger.

6. Lavt blodsukker

Kronisk stress kan ha en negativ effekt på nivåene av blodsukker. Uten en tilstrekkelig mengde glukose og andre næringsstoffer, er hjernen i stand til å fungere skikkelig. Lave nivåer av blod sukker kan føre til svimmelhet, svakhet og konsentrasjonsproblemer. Det skaper også unødvendig stress på hjernen. Når sukker i blodet er lav, ser hjernen dette som en trussel som kan føre til angst. Det ender opp med å bli en farlig syklus.

Ikke slutte å lese 5 tegn på at du ikke elsker deg selv, og du vet ikke

7. Dårlig stressmestring

Alle står overfor stressende situasjoner. Lær å håndtere stress er viktig for å unngå kronisk stress og angst, noe som kan føre til mange andre helseproblemer. Enten praktisere yoga, løping, lesing, maling eller ta en boble bad om natten, finne ut hva som fungerer for deg. Hvis du ikke finner en måte å håndtere stress, kan du skrive inn en spiral ut av kontroll raskt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 82