10 advarsel tegn på at munnen sier om helsen din

Kroppene våre er utsatt for giftstoffer daglig. Maten vi spiser, legemidler vi tar, og noen ganger til og med klærne vi bruker, kan sette skadelige stoffer i kroppen vår som akkumuleres over tid. Det er derfor det er alltid viktig å ta hensyn til kroppen din når det er du som sier at er overbelastet med giftstoffer, og gjøre de nødvendige endringer for å rense det. En av de delene av kroppen vår som kan sende klare signaler om at noe ikke er riktig, munnen er. Følg med og sjekke ut hva disse skiltene er.

kjeve kjeve munn ansikt

10 advarsel tegn på at munnen sier om helsen din

Å ha en sunn munn er vanligvis et tegn på god helse generelt, når du viser visse symptomer som er uvanlig, kan være å si at visse medisinske tilstander kan være til stede. Her er noen tegn på at munnen viser at det er en tilstand som skal behandles.

1. Hevelse mandlene

Betennelse i mandlene er en av de mest åpenbare symptomer på toksin akkumulering. Mandlene er en del av det lymfatiske system, et nettverk av organer og fartøy som bidrar til å fjerne cellerester, overflødig væske og patogener så som bakterier, virus og toksiner fra kroppen. I utgangspunktet handler de som en av de mange sentrene rensing kroppen.

Når blodårene i mandlene blir tilstoppet med bakterier, virus eller giftstoffer, begynner væsken å hope seg opp i dem som fører til hevelse som mange er kjent. Dette kan føre til giftstoffer til å bygge opp enda mer, noe som kan resultere i en rekke problemer, blant annet infeksjon, hvis den ikke behandles.

2. Sliping av tenner

Har du ofte våkne opp med en sår kjeve eller uforklarlig sår hodet? De kan være de knirker av tenner, og det er et tegn på at du kan være lider av kronisk stress som går direkte til munnen. Stress gjør oss ofte ubevisst knuger eller sliping tennene mens du sover. I tillegg kan denne vanen slites ned tennene, noe som gjør dem utsatt for å bryte.

Bruk en beskyttende natt. En tannlege kan tilpasse den til dine behov. Du vil spare timer av gangen i tannlegestolen bare ved hjelp av denne tannbeskyttelse. Takle stress-årsaker, delegere mer, lære å meditere og gjøre dype pustepauser i løpet av dagen.

3. Dirty Språk

Å ha en skitten tungen kan være et tegn på oral candidiasis, som er en økning på soppen Candida albicans i språket. Den kan identifiseres ved et hvitt lag eller hvite lesjoner som ofte begynne i midten av tungen.

Dette giftige soppen kan spre seg gjennom resten av munnen din, inkludert innsiden av kinnene og på baksiden av halsen. I alvorlige tilfeller kan det til og med utvide til under halsen og spiserøret, noe som gjør det vanskelig å svelge mat, eller det gir deg en følelse av at mat setter seg fast i halsen.

Ikke stoppe å lese: Dårlige vaner som skader tennene

Det er anbefalt å behandle roten problemet først konsultere en spesialist for å foreskrive det som er nødvendig for å bekjempe oral candidiasis, hvis det er problemet. På den annen side, kan du hjelpe deg selv tørke eller skrape tungen med tannbørsten din hver gang du vasker dem. Det er enda enheter designet for å gjøre mer effektivt. Selv om du har dette problemet.

4. munn sår som ikke vil gro

Dette kan være et tegn på kreft i munnhulen. Mens røyker og drikker er de som registrerte flest tilfeller av kreft i munnhulen, leger ser en økning i sykdom blant unge og friske pasienter som ikke røyker eller drikker. Ekspertene koblet med HPV (et virus som kan spres gjennom oral sex), som har blitt detektert i opp til 36 prosent av pasienter med oral cancer.

Oral kreft kan forebygges. Undersøke munnen jevnlig for å se at ingenting er uvanlig. Se innsiden (spesielt på gulvet i munnen og kanten av tungen) søker flekker i hvit, rød eller spraglete, klumper, endringer i struktur eller hevelse, og huske på hvis du plutselig er vanskelig å tygge eller svelge.

Selv om ordet kreft er skremmende, tar det tidlig, og med riktig behandling, kan øke overlevelse med 90 prosent. Det anbefales å slutte å røyke (som flekken tennene). Begrense alkoholforbruk og bruk leppepomader med solfaktor for å beskytte leppekreft forårsaket av soleksponering.

5. Munnen er alltid tørr

Hvis munnen føles så tørr som en ørken, kan indikere hypotyreoidisme eller diabetes, kan det også tyde på andre autoimmun-sykdommer såsom Sjøgrens syndrom. Munntørrhet kan føre til tannråte, fordi spytt er ikke tilgjengelig for å beskytte tannemaljen og tannkjøttet.

Regelmessig drikker vann eller sove med en luftfukter på rommet ditt. Hvis munnen er fortsatt tørr eller er alltid tørst, spør legen din for en blodprøve for å utelukke problemer med hormoner, insulin regulering og / eller autoimmune problemer.

6. Tennene er svært følsomme

Tann følsomhet for kulde eller søt peker alltid til emalje erosjon eller forringelse av hulrom. Årsakene til varmefølsomhet er vanskeligere å detektere; Du kan indikere utsatte nerver eller betent tannkjøtt. Merknader Hvis kronisk betent tannkjøtt (kjøtt vil bli mer synlig rødt, mindre rosa), siden betennelse i et område av kroppen ofte betyr betennelse annen.

90 prosent av skade (for eksempel emaljeerosjon) bruker 10 minutter etter spising, så gjør skylling med vann i munnen etter måltider, sukkerfri tyggegummi xylitol bekjemper hulrom eller spise epler , gulrøtter eller selleri (som er naturlige tannbørster). Hvis flittig tannpleie ikke løser problemet, kontakt din tannlege.

Ikke stoppe å lese: Hvordan velge og lage kaffe for helsemessige fordeler.

blod tannkjøtt tannbørste

7. blødende tannkjøtt

Hvis du blør fra tannkjøttet kan du ofte være indikerer et spesifikt problem i tannkjøttet, som gingivitt, som er plakk i tannkjøttet, men også kan tyde på andre helseproblemer.

Hvis du blødende tannkjøtt, kan du bli pusse tennene for hardt og du er lastimándolas. Hvis du bruker gebiss, kan du snike rundt med dem forårsaker gnagsår og blødning.

Hvis blødningen er konstant kanskje det er meningen at noe alvorlig må tas opp. Disse forholdene kan være:

Vitamin C-mangel og K
Mangel på koagulering (trombocytter)
Leukemi (blodkreft)
periodontitt

8. Det er svært utsatt for forråtnelse

Hulrom er et avslørende tegn på de mangler av vitaminer og mineraler. Hvis du mangler vitamin D, kan tennene bli myk og utsatt for forfall. Japanske forskere har nylig koblet lave nivåer av vitamin C og E med et høyere nivå av tannkjøttsykdom.

Nyt næringsrike matvarer som fisk, nøtter og frukt og grønnsaker med lav surhet. Og unngå brus som erodere emaljen.

9. Du har drage pusten

sporadiske anfall av dårlig ånde er normalt (spesielt etter å ha spist løk eller hvitløk), men konstant dårlig ånde, er det ikke. Mens årsaken kan være så enkelt som ikke spiser nok komplekse karbohydrater (som fører til at kroppen for å frigjøre illeluktende kjemikalier kalt ketoner).

Dårlig ånde kan også være et tegn på en ubehandlet sinusitt eller lungebetennelse, bronkitt, diabetes, dårlig leverfunksjon og nyre, allergier, intoleranse for å nevne de mest vanlige årsaker.

Hele korn kan hjelpe nøytralisere dårlig ånde, så spiser brun ris, pasta og helkorn. Hvis diett justeringer ikke hjelper, se på tungen. De fleste dårlig ånde kommer fra rester på tungen. Vurderer skraping etter hvert måltid. Kronisk dårlig ånde kan også være et tegn på at du ikke pusser tennene godt.

Kanskje det er på tide å bytte til en elektrisk tannbørste eller forsterke tanntråd. Mouthwashes kan også hjelpe - bare sørg for at du bruker en naturlig, siden virksomheten ofte skade tennene.

10. Hovne tannkjøttet

De kan være et produkt av flere symptomer som skjer i kroppen din, og en av dem er bakterien som ikke er riktig kastes tenner. Visse sykluser hos kvinner har en tendens til å svelle gummier, for eksempel i løpet av menstruasjonssyklusen.

Gjør tanntråd del av rutinen, kan du gjøre annenhver dag. Hvis du er gravid, pass av overdreven blødning (også et tegn på tannkjøttsykdom) på grunn av svingninger i hormonnivåene.

Lucid skriftlig livet
bilder fra Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − 41 =