Vitenskapen sier at å snakke er bare veldig genier

Har du noen gang har du funnet deg selv å ha en samtale med deg selv? Har du noen gang du slo rødt med skam å merke seg at du observerer rundt deg, se på deg og fortelle deg at du er gal? Det viser seg at det er faktisk ingen grunn til å skamme seg over snakker bare, i det hele tatt. Du har sannsynligvis bare et geni.

snakker bare

Hvordan kan dette være mulig? Du tenker kanskje, ikke bare gal diskusjon alene? Selskapet har bygget denne negative stigma rundt å snakke med seg selv, så mange føler seg flau når de er fanget. Det viser seg, ifølge vitenskapen, er faktisk et tegn på et geni.

Vitenskapen sier at å snakke er bare veldig genier

Psykolog-forsker Gary Lupyan gjennomførte et eksperiment der 20 frivillige ble vist objekter i et supermarked, og bedt om å bli husket. Halvparten av dem fikk beskjed om å nevne gjenstander mens søker, for eksempel "banan", og den andre halvparten ble bedt om å tie. Til slutt viste det resultat at selvstyrt talk for å hjelpe folk med å finne gjenstander raskere, mellom 50 og 100 millisekunder, i forhold til lydløs.

"Svært ofte mens jeg mumler noe i kjøleskapet eller på hyllene i supermarkeder" Lupyan sa. Denne personlige erfaringen virkelig gjennomføre dette eksperimentet. Lupyan, sammen med en annen psykolog, Daniel Swigley, kom til de resultatene de som snakker alene De er genier. Dette er grunnene:

Ikke slutte å lese: 5 typer mennesker bør unngå

Snakker bare bidrar til å holde deg fokusert

Når du snakker til deg selv, holde deg fokusert på oppgaven, og hjelper deg å gjenkjenne disse tingene umiddelbart. Selvfølgelig, dette bare hjelper hvis du vet hvordan objektet du leter etter utseende. For eksempel, er en banan gul, og du vet hvordan en banan ser ut. Så når du navngir sterkere, hjernen din umiddelbart danner bilder av det bildet i tankene dine. Men hvis du ikke vet hva banan vises, så er det ingen effekt å si det høyt.

snakker bare bidrar til å fokusere bedre

Snakker bare stimulerer minne

Når du er alene, er sensoriske mekanismen aktiveres. Hukommelsen blir bedre fordi du kan visualisere ord, og kan handle deretter. Ifølge en studie publisert i Quarterly Journal of Experimental Psychology, til en person som snakker til seg selv mens du prøver å finne en tapt gjenstand finne det raskere enn en som ikke gjør det.

Dette er et resultat av den fremgangsmåte som er beskrevet ovenfor, så vel som andre faktorer. Når verbalisere et problem, vi bruker mer av hjernen vår til å fokusere på det. Vi er også mer tilbøyelig til å huske de tingene som vi sier og gjør ting vi bare tror. Når vi snakker til oss selv, involverer vi flere deler av hjernen til å behandle relevant informasjon, heller enn bare en eller to.

Snakker bare forenkler bli bedre

Snakker bare gir deg muligheten til å oppmuntre underbevisstheten din fra utsiden. Ofte bevisst vi ønsker å oppnå bestemte mål, men vi bremse eller stoppe ved manglende samarbeid underbevissthet. Når vi snakker med oss ​​selv, vi gir retning og motivasjon. Bruke positive affirmasjoner. Definerer den personen du ønsker å være.

Ikke slutte å lese: Big 5 viktige dilemmaer i den moderne kvinne

Deretter verbalisere målene dine for å gjøre dem virkelige. Se i speilet hver morgen og sette mål for dagen. Det er noe kraftig for å møte dine egne øyne og si: "I dag vil jeg være modig. Jeg vil spørre sjefen min om lønnsforhøyelse / forbedre tiden min på trav / invitere min nabo til en kafé. " Snakk bare lar du forplikte deg på en bestemt måte, i stedet for bare håpe på det beste.

snakker bare gjør oss bedre

Det hjelper deg å klargjøre dine tanker

Hver av oss har en tendens til å ha ulike typer tanker. Mest fornuftig, mens andre ikke gjør det. Tenk deg at du er sint på noen og føler behov for å såre den personen. For dette problemet, vil du ikke går for å se en terapeut, ikke sant? Nei, hva du gjør er å låse deg inn i et rom og murmurarte selv.

Du la gå av sinne snakke med deg selv om fordeler og ulemper med såre den personen, og til slutt vil roe ned. Dette er en dum tanke du har, og ikke klarer å dele den med noen andre. Psykolog Linda Sapadin sier: "Det hjelper deg å avklare dine tanker, stigning til hva som er viktig og bekrefter alle avgjørelser er å vurdere."

Så, hvis du noen gang har sagt at du er gal for å snakke seg selv, slår han, smiler og blunker, vet du at faktisk, du gjør et geni.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 46 =