10 tegn, der har høje niveauer af kortisol

Moderne liv er stressende. Vi har hele tiden vigtige ting i vores sind. På grund datoer, eksamener, børn, lange arbejdsdage osv Du ved, hvordan det er, og du ved, hvordan det føles, når der understreger dig ud, men hvis du ikke ved, hvad der sker inde i din krop, når du oplever en frustrerende situation, det er hvad der sker: dine niveauer kortisol De stiger, og med det kommer visse virkninger, hvis ikke vedligeholdes, kan forårsage kroniske tilstande.

kortisol

Når du er stresset, hypothalamus, en lille region i bunden af ​​din hjerne, sætter ud et alarmsystem i din krop. Dette forårsager nerve og hormonelle signaler øge din binyrerne placeret oven på nyrerne, at frigive en bølge af hormoner, herunder adrenalin og kortisol.

Hvad er cortisol og hvad den gør?

Cortisol er et steroid hormon, mere specifikt et glucocorticoid, der udskilles af binyrerne (et hormon er et kemikalie, som er udført på en kropsdel, men passerer ind i blodbanen og har virkninger på andre dele af kroppen) .

Vi har to små binyrerne, der er på toppen af ​​hver nyre. Vi har alle brug for at leve cortisol, og små doser leveret i kroppen kan have positive effekter, såsom:

  • Hjælp kroppen balancere effekten af ​​insulin for at holde blodsukkeret på det rette niveau og brugen af ​​sukker og fedt til energi
  • Hjælp kroppen reagerer på stress kontrol og
  • Hjælpe med at regulere blodtrykket
  • Hjælpe med at regulere immunsystemet

Men den fortsatte høje niveau af cortisol i din krop har negative virkninger. Den tilstand, hvor niveauet af cortisol i kroppen er for høj for en længere periode, kaldes Cushings syndrom.

Nogle årsager til Cushings syndrom omfatter:

  1. Kronisk stress - Cortisol er også kendt som "stresshormonet".
  2. Adrenal problemer - Der er flere sjældne sygdomme i binyrerne, som kan forårsage høje niveauer af cortisol.
  3. steroid medicin - Nogle mennesker, der tager steroid medicin, der ligner cortisol.
  4. Overdreven indtagelse af alkohol.
  5. svær depression.

Hvad er symptomerne på høje cortisol niveauer (Cushings syndrom)?

Humørsvingninger - såsom at være mere irritabel, deprimeret eller nervøse end normalt.

Det er normalt at føle humørsyg eller lav fra tid til anden, men hvis du føler at du var konstant deprimeret og / eller angst, så du kan opleve konsekvenserne af langsigtede virkninger på produktion af cortisol, serotonin og dopamin.

fordøjelsesproblemer

Høje niveauer af cortisol, forårsager energi fjernes fra mavetarmkanalen, formindsker produktion af de nødvendige enzymer til at fordøje maden, og nedsætter absorptionen af ​​mineraler og næringsstoffer. Og i virkeligheden stress er en af ​​grundene til, at fordøjelsessystemet funktionsfejl.

Du må ikke stoppe læsning: sukker og salt til søvnløshed?

Hjertesygdomme og forhøjet blodtryk

Som vi har lært, høje niveauer af cortisol, kan være forårsaget af en stressende livsstil. For meget stress kan øge blodtrykket, hvilket igen kan føre til en øget risiko for hjertesygdom.

søvn problemer

Cortisol produktion er naturligt højt om morgenen for at hjælpe vågne op. Men mennesker, der kronisk stressede deres binyrer at overproducere kortisol, cortisol ændre deres koncentrationer, så det er lavt om morgenen, når de vågner op, i stedet for høj.

vægtøgning

Cortisol stimulerer appetitten og trang til søde fødevarer tætte i kalorier og højt kulhydrat fødevarer. Så hvis du har høje cortisol niveauer i kroppen i lang tid, chancer er du vil ønsker at spise fedt og højt kalorieindhold fødevarer.

Hudens ældning og rynker

Som om høje niveauer af kortisol ikke gjorde nok skade indeni, dehydrerer også huden. Dehydreret hud betyder for tidlig rynker.

Andre symptomer omfatter:

- ømhed og smerter - især rygsmerter.
- Øget modtagelighed for infektioner - cortisol kan svække effektiviteten af ​​immunsystemet
- ansigtsbehåring hos kvinder.
- Du kan tilmelde lilla / pink stretching (striae) vises - svarende til dem, der ses hos nogle gravide kvinder.

I de fleste tilfælde (bortset fra når steroid medicin er årsag), udvikler symptomer gradvist. Diagnosen er ofte uklart, i temmelig lang tid, fordi de fleste af de symptomer også kan være forårsaget af andre fælles problemer.

Det er værd at bemærke, at det faktum, at du kan opleve en eller endda nogle af disse symptomer ikke nødvendigvis betyde, at du har et højt niveau af kortisol. Ovennævnte symptomer kan være forbundet med andre medicinske tilstande. Det er altid bedst at besøge din læge, hvis du er bekymret for, hvordan du føler.

Hvis du føler at du oplever nogen af ​​disse symptomer, så kan det være tid til at tage et kig på din livsstil og måder, du kan ændre dem for at reducere dine niveauer af kortisol.

Hvordan til at sænke cortisol produktion

kvinde-doing-øvelser-vægte

udøve regelmæssigt

En god træning er en naturlig stress buster. Hvis jeg føler frustreret eller vred, så jeg kender kører er sikkert at rydde mit hoved. Motion hjælper også med at øge muskelmasse og øge hjernens produktion af serotonin og dopamin, som er hjernen kemikalier, der reducerer angst og depression.

Du må ikke stoppe læsning: Den kraftfulde placebo-effekt.

Skær Koffein

200 mg koffein siges at øge cortisol niveauer i blodet med 30% i en time. Prøv alternative drikkevarer uden koffein i to uger og se, hvordan du føler.

En dybere og længere søvn

En god nats søvn giver din krop slappe af og reducere cortisol niveauer. Hvis du har problemer med at sove, kan du læse disse artikler:
Sukker & Salt til søvnløshed?
Du har ikke sove godt om natten? Overvej disse ting, før jeg går i seng
14 Naturmedicin til behandling af søvnløshed.

Hold dit blodsukker stabilt blod

Både donuts og cookies er lækre, forsøge at undgå at spise for meget af dem. For meget raffineret sukker og simple kulhydrater hæve insulinproduktionen.

Nyd at spise lidt og ofte, og mad, der er afbalanceret på protein, komplekse kulhydrater og gode fedtstoffer som olivenolie, nødder og frø (nødder og frø har fantastiske sundhedsmæssige fordele).

Kost rig på komplekse kulhydrater holder cortisol niveauer lavere end de lav-kulhydrat kost.

drikkevand

Sørg for at du ophold hydreret ved at drikke masser af vand. Drik et glas, når du vågner op og før du går i seng, hjælpe med at holde dine cortisol niveauer ned.

Tage kosttilskud anti-stress

B-vitaminer, mineraler, såsom calcium, magnesium og chrom, zink og antioxidanter såsom vitamin C, alpha-liponsyre, druekerneekstrakt, og CoQ10 kompleks.

Der er en række af planter og urter, der kan bruges til at behandle stress og angst som perikum, kamille og havre.

Meditere eller lytte til afslapning bånd

Når det kommer til at slappe af og reducere cortisol niveauer gå roligt med blød musik eller mægling.

Det er nemt at sidde fast i en stresset livsstil. Vi kan ikke altid hjælpe vores omstændigheder og hvad vi står over for. Men du kan tage metoder, som ovenfor, for at hjælpe dig med at håndtere stress, og derfor holder cortisol niveauer lavt.

Men for nu, behøver du ikke at gøre noget drastisk. Bare tag en dyb indånding, tænde nogle duftende stearinlys og slappe af. Livet er for kort til at lide for små ting. For mere nyttige oplysninger om hvordan man kan lindre stress og angst se disse artikler:

Hvad er angst, og hvordan vi kan lære af det?
7 spørgsmål, du bør stille dig selv, næste gang du føler intens angst
6 Ernæringsmæssige skridt til at forhindre depression på grund af mangel på serotonin

Forsket og skrevet af udstyr Lucid Life
Billede: Shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 47 =