15 anvendelser af borax i hjemmet, at ingen fortalte dig

borax, Også fortjener ros normalt er forbeholdt hvid eddike og bagepulver, er mere end blot en styrkelse af vaskemidler. Det har været brugt til mange hjem ansøgninger om mere end 100 år som Borax er et naturligt mineral, et produkt af den sæsonbestemte fordampning af saltsøer. Den består af bor, natrium, vand og ilt. Læs videre for at lære alt det potentiale, som du kan få dette mineral fra hjemmet applikationer.

borax

Meget basisk, pH borax er 9.3, og den grundlæggende kvalitet er hvad der giver borax stjernernes rengøring, at desinficere, deodorize og freshen. Da de fleste boligområder vand er bundet til en pH-værdi på mellem 6,5 og 8,5, og tilsætningen af ​​detergenter i vaskemaskinen ofte betyder, at vandet pH er neutral.

Det er for surt eller alkalisk vand vil ikke rense dit tøj næsten lige så godt, og hvad der er værre, kan det endda skade fibrene over tid. Ved tilsætning af en halv kop borax til vaskecyklus sammen med din almindelige vaskemidler, vandet bliver blødere og fører til en mere neutral pH-niveau på ca. 8.

15 anvendelser af borax i hjemmet, at ingen fortalte dig

Borax er en naturlig, grøn og sikkert alternativ til blege. Læs videre for at opdage andre måder, du kan bruge dette mineral i hjemmet og haven.

1. Fjern pletter fra tøj

Bedst for fedt, olie og protein pletter, pre-iblødsætning de tilsmudsede tøj og vaskemaskinen og misfarvede ved anvendelse af en halv kop borax per gallon varmt vand ark. Lad blød i 30 minutter, før du tilføjer vaskemiddel og vask løbe igennem som sædvanlig.

2. Multi universalrengøringsmiddel

I stedet for anden rengøring pulver, drys nogle helt naturlig borax, på en fugtig klud og gnid på fliser, håndvaske, vandhaner, nævn, bordplader, badekar, håndvaske, køkkenredskaber og renser og polerer overflader badeværelset og køkkenudstyr. Altid skylles hver rengjorte overflade med vand, når færdig. Du kan også hælde nogle borax i toiletkummen og skære med en børste til at rengøre og desinficere.

3. Styrkelse opvaskemiddel

Pleje slørede briller, hårdt vand pletter og pletter sæbe, Borax ikke kun fyrer op for rengøring magt opvaskemiddel, men også renser og desinficerer maskinen indvendigt. Drys med en eller to kopper borax bassin opvaskemaskine, tilsæt vaskemiddel og kører som du normalt ville.

4. neutraliserer lugte

Borax er et miljøvenligt alternativ til kommercielle produkter for samme funktion. Frembringer en aerosol til at neutralisere lugte ved at opløse en halv kop borax med 1 ½ kopper varmt vand og placer blandingen til en sprayflaske. Du er velkommen til at tilføje 5 til 10 dråber af din favorit æterisk olie for at skabe en frisk duft.

Du må ikke stoppe læsning: Cure forkølelsessår med denne enkle trick med hvidløg

5. Forsøg bor mangler i haven

Hvis planter er forkrøblede, bladene tørrer på spidsen af ​​bladene, eller er ude af stand til at nå blomstring (og derfor bærer frugt), delstaten din have kan ikke få nok af bor som mikronæringsstoffer. Æbler, broccoli, kål, løg, pærer, gulerødder, lucerne og majs, er særligt sultne planter af bor og få meget godt med en bladgødskning af 5 spsk borax i 5 liter vand med et par dråber sæbe som en emulgator. Spray blade og stilke jævnt på de angrebne planter.

6. Skadedyrsbekæmpelse

Bor i Borax er dødbringende for insekter soignere sig, såsom myrer, lopper, kakerlakker, sølvfisk og biller. Påfør et tyndt meget tyndt lag af borax til problemområder omkring huset, eller en pasta insekt lokkemad ved at blande borax med honning eller majssirup.

7. Oxide

Kombiner sammen borax og citronsaft til en pasta. Anvende denne blanding af oxiderede objekter, idet dog mindst 30 minutter, derefter gå med en pensel. Gentag disse trin, hvis det er nødvendigt, og altid skylles med rent vand, når du er færdig.

8. Afdække afløb

Den tilstoppet afløb kan naturligt afsløret ved at anvende flugten af ​​en halv kop borax med to kopper kogende vand. Lad det stå i 15 minutter eller deromkring og skyl med varmt vand.

borax-detergent

9. Glans vinduer og spejle

Gratis glas striber, bland godt tre kopper varmt vand med to spiseskefulde borax indtil fuldstændig opløsning. Dyp en ren klud i blandingen og rene vinduer, spejle og glasskydedøre. Brug en smule indsats for at polere og glans.

10. eliminere ukrudt

Bland 1 ¼ kopper borax 2 ½ liter vand og overføres til en spray ukrudt. Da borax ikke diskriminerer, omhyggeligt våde blade af uønskede planter i din værftet samtidig undgå dem, du vil beholde, og er kun sprøjtning bladene og ikke jorden selv.

11. Fjern mug og meldug

Det påvirkes områder mug og svampe med en kombination af en kop borax og en gallon vand. Eller sprøjtes med opløsningen krat i problemområdet, vaskes grundigt med en tandbørste. Når du er færdig, er det ikke nødvendigt at skylle løsning - borax fortsætte desinfektion og hæmme væksten af ​​svamp længe efter indledende behandling.

12. Fjern limrester

Uanset om at fjerne en gammel etiket af et glas krukke eller fjerne et tag fra en nylig købsprisen, kan du bruge det i stedet for kommercielle produkter. Opløs en halv kop borax i ¼ kop varmt vand til let fjerne lim, gummi, tjære og andre klæbrige pletter.

13. Rengør og behandler gulvtæppet pletter

Næste gang du bruger en damprenser på dine tæpper, tilføje en halv kop borax per gallon af varmt vand. For genstridige pletter, mix halv kop borax med to kopper varmt vand og bruge en klud til at tørre pletten grundigt.

Du må ikke stoppe læsning: Hvordan undgår urinvejsinfektioner

14. Bevar friske blomster

For at skabe smukke tørrede blomster er ikke trist og vissen, det er nemt, bare lave en blanding af en del borax og to dele majsmel. Tilsæt lidt af denne tørre blanding i en lufttæt beholder, placere dine friske blomster inde, og forsigtigt dække med de resterende majsmel og borax pulver. Cover og opbevares på et køligt, tørt sted i to uger.

15. Få nogle stearinlys væger stærkere

At gøre mere holdbare væger af stearinlys, som reduceres til aske og røg, når de brændes, er bade den grove tråd i en opløsning af to spiseskefulde borax, en spiseskefuld salt og en kop kogende vand og gennemvædet i 24 timer. Wicks hængt til tørre i to dage før brug.

Overvejelser til at tage, før du bruger borax

Borax bør ikke tages. Borax skal opbevares omhyggeligt, da det er giftigt ved indtagelse. Selvom det kan være usandsynligt at ske, selv ved et uheld, skal alle, der bruger det tage hensyn til, at bør anvendes med forsigtighed på grund af farerne ved meget små børn leger med det - som med enhver af forbindelserne med brug indenlandske.

Af denne grund, skal du være meget forsigtig, når du bruger den i nærheden mad overalt og rydde op spild med det samme.

Det anses for relativt sikkert ellers.

Borax er irriterende for huden. Der er en lille risiko for forurening ved kontakt med huden. Det kan forårsage irritation og rødme ved langvarig kontakt. Hvis du har nogle rifter eller hudafskrabninger på hænderne, du skal bruge gummihandsker ved håndtering eller brug i opløsning. Dette er en god idé, selv tilfældet med rengøringsmidler.

Indånding af borax. Da dette er en stabil, krystallinsk pulver, meget lidt farligt ved indånding. Men hvis du bruger den som et fint pulver, skal du beskytte mod indånding og slid sikkerhedsbriller. Også være især forsigtig, hvis du beslutter at bruge det på gulvtæppet, fordi det kunne blive indåndet af familiemedlemmer eller kæledyr.

Er sandsynligvis til at bekymre sig om deres brug, men disse data er kun for din sikkerhed fordi, ligesom bagning, som selv kan indtages, hvis du gør det i store doser, kan være skadelige, og hvis man ser på toksikologi data bordsalt, ikke er så forskellige. Selv saltet kan være farligt, hvis spist alt for godt.

Bare tage disse forholdsregler, og du kan opnå nyde alle de fordele, det kan tilbyde dig borax, som også effektivt, er meget økonomisk.

Livet skriver Lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 13 = 18