De farver og former af afføring og deres betydning

De fleste ændringer bærme i farve og form, de varierer i betydning og til tider eller de fleste er ikke alvorlige tilstande. Men nogle ændringer, især hvis ændringerne er i overensstemmelse med tiden og ikke er til stede i en enkelt evakuering, kan det betyde, at der skal undersøges noget. Læs videre for varianter, der kan opstå til at evakuere og hvad der kunne være årsagen.

bærme

Hvad er den normale farve af afføring

Farve agterstavn (afføring) er mest almindeligt brun. Når farveændringer, en person, forælder eller pårørende ofte bekymrer. Tilstedeværelsen af ​​bilirubin i galde (et nedbrydningsprodukt af hæmoglobin i de røde blodlegemer, der normalt ødelagt efter en holdbarhed på adskillige uger), er generelt ansvarlig for farven af ​​afføring.

Bilirubin koncentration kan variere afføringen farve af lys gul til næsten sort. Ændringer i den kemiske struktur af bilirubin kan få dem til at blive grøn eller gul. Gul afføring kan også opstå, hvis der fortyndes eller en reduktion i mængden af ​​bilirubin i leveren. Bakterier og fordøjelsesenzymer i tarmen kan handle på bilirubin og ændre dens farve.

Farven af ​​afføring og deres mulige betydning

Som vi har nævnt, afføring er normalt lysebrun til mørkebrun, og der er en moderat variation blandt individer med hensyn til farve, mængde og form afføring.

Når disse ændringer sker i afføringen, kan det betyde, at der kan være en sygdom, der påvirker den gastrointestinale (GI) eller hele kroppen.

Symptomer forbundet med ændringer i afføringen farve, hvis nogen, er symptomer på den underliggende årsag til forandring, for eksempel mad og drikke som roer, kost højt i grøntsager, lakrids osv, og tilstande eller sygdomme såsom:

 • Galdeblære sygdom
 • cøliaki
 • ulcerativ colitis
 • Crohns sygdom
 • tumorer
 • divertikelsygdom
 • kræft
 • hæmorider

Ændringer i afføring farve kan skyldes diarré, blødning i tarmen, tarmsygdom, lever eller pankreas og medicin.

Når farveændringer, bør testene udføres, de afhænger hvad årsagerne er mistænkt for at være den farveændring af afføring. For eksempel kan gastrointestinal endoskopi (GI) være nødvendigt at evaluere de røde eller sort afføring hvis der er mistanke blødning.

Fæces rød eller sort kan være et tegn på blødning i mave-tarmkanalen (spiserør, mave, tyndtarm eller tyktarm) og bør ikke ignoreres.

Når afføringen farveskift, skal testene udføres de afhænger af, hvad der er mistænkt for at forårsage farveændring af afføring. For eksempel kan gastrointestinal endoskopi (GI) være nødvendigt at evaluere de røde eller sort afføring hvis der er mistanke blødning. Behandling for ændringer i afføringen farve er at behandle den underliggende årsag.

rød

Den mest almindelige årsag til lyse røde afføring hos voksne er blødning hæmorider. Hos spædbørn den mest almindelige årsag er en anal fissur eller rift i væv, der omgiver anus.
Andre årsager til blod i afføringen kan være mere alvorlige, såsom:

 • Infektioner i tarmene
 • inflammatorisk tarmsygdom (Crohns sygdom, ulcerativ colitis)
 • diverticular blødning
 • tumorer
 • arteriovenøse malformationer (abnorm kommunikation mellem arterier og vener i tarmvæggen der bryder).
 • Kraftig blødning fra et sår i spiserøret. Mave eller duodenum, kan den også forårsage afføringen, rode i stedet for sort, hvis der har været tid nok til røde blodlegemer, der skal nedbrydes.

Røde mad farvelægning og sukkerroer kan også give en rødlig nuance til at evakuere og rød-orange, set i mennesker væsentlige kødædende vaner.

afføring farve

gul

Der er en række grunde til, at de er gule afføring, og der er en sort, der er endda fedtet og ildelugtende. Sidstnævnte kan skyldes den manglende evne af tarmen at fordøje og absorbere fedt på grund af sygdomme i tarmens slimhinde (såsom cøliaki og cystisk fibrose), fordi bugspytkirtlen ikke er i stand til at producere tilstrækkelige fordøjelsesenzymer grund sygdomme, såsom kronisk pancreatitis eller pankreascancer blokering pankreasgangen, galde eller ikke nok til at levere tarmen. Gul og fedtet, ildelugtende, skyldes ufordøjet fedt. Der er en citrongul farve, der er også almindelig i veganere.

grøn galde

det ses ofte i den anden session Ved rengøring af hepatisk bøjning i patienter med en leversygdom og hos patienter, der mange medikamenter kronisk.

Den grønne farve er en almindelig farve skiftende. Det er også på grund af galdefarvestof når diarré, da det, for hurtigt bevæger fødevarer gennem tarmen og således at kemikaliet ikke kan brydes. Den grønne farve kan skyldes visse fødevarer såsom grønne grøntsager, grøntsager eller grønt farvestof.

sort

Hvis der ikke har været nogen indtagelse af blæk eller dyreblod, må vi overveje den mulighed, at der er et problem med blodtab i et afsnit af den øvre fordøjelseskanal.

Sort afføring er også en bekymrende symptom, der kan skyldes en masse blødning i mave-tarmkanalen, oftest fra den øvre GI-kanal, herunder spiserøret, maven og duodenum. Røde blodlegemer nedbrydes af fordøjelsesenzymer i tarmen og afføring tilbage til sort. De har tendens til at blive generaliserer (klæbrig) og dårlig lugt. Dette kan være en medicinsk nødsituation. Sort afføring tjære ikke bør ignoreres.

Blood næseblod eller tandbehandling eller læsioner i munden, kan sluges og kan være årsag til sort afføring, men mængden af ​​blødning er normalt ikke væsentlig nok til at producere dem.

andre: Ud over de blæksprutte blæk eller blod pølser, kan vi kaste indtagelse af nogle grøntsager (spinat, grøn), rødbeder (rød), etc.

Afføring klar hvid eller ler

Det hvide eller ler, der ofte observeres med lever- eller galdeveje. Det kan også være forårsaget af pancreascancer blokerer galdegangene. Mangel på galde får dem til at miste deres brune og gør dem ser bleg.

Medicin, der ændrer farven på afføring

De mest almindelige lægemidler, der ændrer farven af ​​fæces, er de lægemidler, der bliver sorte - og indbefatter jern og bismuth (Pepto-Bismol indhold og Kaoepectate). Imidlertid har en lang række andre lægemidler været forbundet med ændringer i farve, sort eller andre farver. Praktisk, betydningen af ​​dette faktum er, at nye lægemidler eller kosttilskud bør betragtes som årsag til eventuelle ændringer i afføringen farve.

Skammel formular og mulige betydning

ed danner afføring

Slim i afføringen

Slim i afføringen kan være normal og kan dække segmenter dannede afføring. Men det kan også forekomme hos mennesker med inflammatorisk tarmsygdom eller kræft. Slimhinden er også forbundet med blod og / eller mavesmerter bør ikke ignoreres og kræver lægehjælp. Folk med irritabel tyktarm (IBS) kan også have slim.

Afføring der svæver

Fleste afføring flyde, da den indeholder en stor mængde af gas. Det er normalt og har ringe betydning. Ændringer i kost kan føre til at flyde dem, men som en isoleret symptom, ikke at gribe ind, og ofte spontant. Afføring flyder ikke på grund af en større mængde fedt. Årsag fedt dråber olie på toilettet, og du kan se klart.

Enhver tilstand, der forårsager større mængder af gas er dannet i tarmene, kan teoretisk føre til flydende afføring, især i tilstande, hvor der er dårlig absorption af næringsstoffer som med lactose intolerance, cøliaki, cystisk fibrose og korttarmsyndrom.

Må ikke stoppe læsning: Hvad er den rigtige måde at evakuere?

Fordele at evakuere korrekt

For at evakuere de fleste eller alle tarmindholdet, en række begivenheder forekommer:

1. Ved at fjerne rester faldt det samlede volumen intestinal forekommer, og bør resultere at kompressionen udøves på de næste organer forsvinde eller dæmpes.

2.- også vil falde abdominale tryk begunstige venøst ​​tilbageløb i de nedre ekstremiteter og bækken området til hjertet. Dette vil have gunstige effekter i situationer som cellulite, åreknuder, hæmorider osv

3. Det vil mindske presset på hofterne, lændehvirvelsøjlen og andre samlinger.

4. Ved rengøring af kolon affald vil forbedre langt de fleste forhold og situationer forstoppelse eller diarré vil blive rettet uden at ty til lægemiddelterapi.

5. Ved at reducere kompression i området vil være en afslappende virkning på organer beliggende på et højere niveau (lever, nyrer, hjerte, lunger) er forbedret funktion.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 64