9 kampe mavesmerter

mavepine pige

Lider du af mavesmerter normalt?

Næsten alle har haft ondt i maven på et tidspunkt. Men i virkeligheden, kunne ethvert organ i maven være den skyldige, ikke kun maven og kan have forskellige årsager hver af disse mavesmerter.

Hvad er årsagerne til mavesmerter

Vi inviterer dig til at læse nogle af årsagerne til mavesmerter som nævnt ovenfor, kan være anderledes, dog aldrig glemme at gøre relevante beviser rådgivning specialist tillid til at afklare billedet.

skadedyr

Ingen ønsker at tro, at maven symptomer skyldes en parasitisk orm eller anden skabning. Men det sker.

Der er mange typer af parasitter, men den mest almindelige i Nordamerika er Giardia og Cryptosporidium, der kan opnås ved at svømme i bassiner eller søer forurenet eller drikke forurenet vand. (Eller i nogle udbrud i upasteuriseret æble cider). Den lille protozo forårsager kramper, diarré og kvalme ca. 2 til 10 dage efter eksponering (Crypto) eller 1 til 3 uger senere (Giardia). Andre typer af parasitter kan opsamles i kogt eller forurenet mad.

blindtarmsbetændelse

De fleste mennesker med blindtarmsbetændelse, en betændelse i appendix, oplever pludselig smerte, der er slemt nok til at berettige en tur på skadestuen.

Blindtarmsbetændelse er mest almindelig hos børn og unge voksne (selv om det kan forekomme at ældre voksne), og begynder som regel med smerter i midten af ​​maven, skrider frem i nederste højre del af maven.

Hvis tillægget ikke er fjernet, kan det bryde, hvilket resulterer i potentielt dødelige bughindebetændelse.

mavesår

Mavesår sygdom, eller sår i mavesækken og duodenum (den første del af tyndtarmen), er en almindelig kilde til mavesmerter, siger Dr. Alaradi.

Mavesmerter normalt rammer midt-øvre maveregion, og nogle gange sker efter måltider, tilføjet. Mennesker med sår på tolvfingertarmen kan vågne op midt om natten på grund af smerter.

Du må ikke stoppe læsning: Fordele ved Spirulina for sundhed

Non-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID) og bakterien Helicobacter pylori (H. pylori) er de vigtigste årsager. Antibiotika og syre-undertrykkende lægemidler anvendes ofte til behandling af mavesår forårsaget af bakterier.

For sukkerfrit tyggegummi

Hvis du spiser for meget sorbitol, findes i nogle sukkerfrie produkter, kan forårsage smerte og diarré. Ifølge en 2008 artikel i BMJ, en 21-årig havde et tab på 11 pounds, mavesmerter og diarré (så mange som 12 afføring om dagen) ved tyggegummi omkring 16 om dagen.

En 46-årig havde lignende symptomer efter tygge sukkerfrit tyggegummi rundt og spiser slik, der indeholder sorbitol 20 om dagen.

stress

Stress kan forårsage hovedpine, forhøjet blodtryk, søvnløshed og, ja, problemer maven. Depression har været forbundet med fordøjelsesproblemer (herunder tab af appetit og vægttab) og irritabel tarm-syndrom. Forholdet synes at gå begge veje, ifølge en undersøgelse offentliggjort i 2012 i tidsskriftet Gut.

Med andre ord, kan depression være årsag til mavesmerter, men den konstante mavesmerter kan så let føre til depression og angst.

madforgiftning

Madforgiftning bakterier eller virus kan forårsage mavesmerter sammen med diarré og opkastning. Mange udbrud af fødevareforgiftning har været i de seneste år i Nordamerika, herunder 20 personer i 7 stater, der indsamlede Salmonella forurenet oksekød i 2011.

I sjældne tilfælde kan madforgiftning være alvorlig og dødelig. Generelt er symptomerne på madforgiftning normalt vare omkring 1-2 dage, siger Dr. Alaradi.

Men hvis du har viral gastroenteritis, en maveinfektion mad eller en anden, det kan vare lidt længere.

Du må ikke stoppe læsning: 6 trin til at komme sig leddegigt

Inflammatorisk tarmsygdom

Inflammatorisk tarmsygdom (IBD) er en betændelse i tynd- eller tyktarmen, forklarer Dr. Alaradi. Crohns sygdom og ulcerativ colitis inkluderet.

Betændelse i IBD kan forårsage ardannelse og blokering, hvilket kan resultere i mavesmerter sammen med diarré og rektal blødning. Symptomerne er kronisk, men kan eksplodere og forsvinde i cyklusser, så er det nogle gange svært at diagnosticere.

IBD bør være monitoreads nøje, da det kan føre til mere alvorlige problemer, herunder kræft senere i livet.

Irritabel tyktarm

Irritabel tarmsyndrom (IBS) er ikke det samme som inflammatorisk tarmsygdom. Selvom IBS også kan føre til kronisk mavesmerter og ændringer i afføringsvaner (såsom skiftevis forstoppelse og diarré), ikke en inflammatorisk tilstand og aldrig involverer rektal blødning, sagde Dr. Alaradi.

Normalt er det rammer flere kvinder end mænd, det anses for mindre alvorlige end IBD, og ​​kan administreres gennem behandling af symptomer.

Og i modsætning til IBD, IBS aldrig udvikler sig til mere alvorlige sygdomme som kræft, siger Dr. Alaradi.

kræft

Det er sjældent, men kræft i nogen af ​​de organer i maven, lever, bugspytkirtel, mave, galdeblære eller æggestokke, kan medføre mavesmerter, men som regel kun i de senere faser, siger Dr. Alaradi.

Og der er normalt andre symptomer såsom tab af appetit, vægttab, vedvarende opkastninger, vedvarende hævelse af maven, og de seneste ændringer i afføringsvaner. "Hvis en person går på toilettet en gang om dagen, og det har ændret sig i de seneste uger til en gang hver tre eller fire dage, fortjener opmærksomhed," siger Dr. Alaradi.

Se ud over disse årsager 9 Mulige årsager til, at din mave gør ondt

Forsket og skrevet af udstyr Lucid Life


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 47 =