Smerter i højre bryst, og når du har brug for at se lægen

den smerter i højre bryst Det bør aldrig blive ignoreret, fordi det kunne være et tegn på et alvorligt sundhedsproblem. Heldigvis, smerten i højre bryst, ikke normalt forbundet med hjerteproblemer, men i sjældne tilfælde opstår denne smerte under et hjerteanfald. Læs om at vide årsagerne, og når du har brug for til og se en læge for at tjekke denne særlige brystsmerter og skride til handling.

smerter i højre bryst

Nogle almindelige årsager til smerter i højre bryst er lungeinfektioner, sygdom galdeblæren, pancreatitis, costafraktur eller helvedesild. Disse betingelser kan forårsage smerte spænder fra mild kedelig smerte til skarpe smerter, der forårsager ubehag i brystet. Hvis nogen form for brystsmerter fortsætter, er det vigtigt at konsultere din læge for en helbredsundersøgelse.

Den højre side af maven og brystet indeholder mange vitale organer. For eksempel, galdeblære, pancreas og lever er på højre side beskyttet af brystkassen på brystet. Enhver betændelse eller infektion i disse organer kan give smerter i brystet, øvre abdomen og ryg. Fordi dit hjerte er i midten af ​​brystet mod venstre, kardielle symptomer normalt ikke påvirker højre bryst.

Smerter i højre bryst, og når du har brug for at se lægen

I denne artikel, vil de forskellige årsager til brystsmerter, der kan mærkes i den højre side af det. Også du finde ud af, når brystsmerter er alvorlig nok til at kalde en læge.

Du må ikke stoppe læsning: Acne på ryggen og brystet naturlige årsager og behandlinger

Brystsmerter forårsaget af infektion i galdeblæren

En skarp smerte i højre side af brystet kan være et tegn på en infektion i galdeblæren eller galdesten. Din Galdeblæren indeholder galde, der er nødvendig for at nedbryde fødevarer og støtte fordøjelsen. Enhver infektion eller blokering i galdeblæren kan give smerter i det øvre abdomen område.

Symptomer på galdesten kan forårsage smerte ligner et hjerteanfald brystet. På grund af dette, bør du ringe til en læge straks, hvis du har pludselige smerter i brystet.

pancreatitis

Pancreatitis er en betændelse i bugspytkirtlen, som kan forårsage konstant smerte piercing, der kan mærkes på højre side af brystet. Din bugspytkirtel er beliggende i den øvre del af maven bag maven. Udskille fordøjelsesenzymer, der er nødvendige for at hjælpe med at holde din fordøjelse fungerer effektivt.

Hvis din bugspytkirtel ikke fungerer korrekt, kan en ophobning af enzymer forårsager bugspytkirtlen til at blive betændt. Galdesten kan også forårsage pancreatitis.

Pancreas smerte normalt begynder lige under dine ribben i midten af ​​din krop og udstråler til brystet, ryggen eller siden. Men brystsmerter af pancreatitis, kan også forekomme i venstre eller højre side af brystet. Sammen med brystsmerter, kan du opleve kvalme, opkastning, tab af appetit og oppustethed.

Du skal ringe til din læge, hvis din stærke smerter der varer mere end 30 minutter, og også har svær kvalme eller opkastning.

Du må ikke stoppe læsning: Symptomer på bugspytkirtel problemer

lungehindebetændelse

Mellem lungerne og brystvæggen er en tynd membran kaldet lungehinden. Lungehinden kan blive betændt på grund af en viral eller bakteriel infektion, en blodprop eller en kiste skade. Betændelse i lungehinden (kaldet lungehindebetændelse), medføre alvorlige smerter i brystet. Smerten kan være alvorlige og kan forværre når hoste.

Brystsmerter mærkes inden for inflammation. Derfor, hvis din højre lunge er påvirket, pleuritis forårsage smerte i højre bryst. Du bør konsultere din læge, hvis du udvikler brystsmerter i flere dage, eller hvis smerten ikke er lettet efter et par dage.

lungebetændelse

Lungebetændelse er en lungeinfektion, der kan forårsage smerte i højre bryst, afhængigt af hvilken lunge er berørt. Lungebetændelse er en luftvejsinfektion, der er ofte et resultat af influenza, astma eller lungeinfektion. Ud over smerter i brystet, kan lungebetændelse også forårsage alvorlige symptomer som hoste, feber og kulderystelser.

Ifølge den amerikanske Lung Association, sammen med de sædvanlige symptomer på lungebetændelse, du kan også være følelsen skarpe brystsmerter, der får værre med hoste.

smerter i højre bryst

Hvis du har haft et slagtilfælde, kan du have en øget risiko for smerter i højre bryst på grund af lungebetændelse. Magasinet rapporterede, at Neurohospilalist relateret lungebetændelse slagtilfælde ofte opstår på den højre side af brystet i stedet for den venstre side. Dette skyldes, at den rigtige luftveje er tættere på luftrøret.

kollapset lunge (pneumothorax)

Du har stærke smerter i det højre bryst, hvis din højre lunge kollapsede. Pneumothorax (det medicinske navn for en sammenklappet lunge) kan være forårsaget af en kiste skade, astma, cystisk fibrose eller tuberkulose.

Ifølge National Library of Medicine, en skarp stikkende smerter i brystet, der bliver værre, når hoste, det er det vigtigste symptom på en kollapset lunge. Hvis sammenbruddet er alvorlig, kan du også have trykken for brystet, blå hud, svimmelhed, træthed, og hurtig hjertebanken.

En kollapset lunge kan blive en livstruende tilstand, der kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Må ikke stoppe læsning: 2 åndedrætsøvelser til at afgifte lunger

herpes

En anden årsag til smerter i højre bryst eller venstre side, er helvedesild. Herpes er forårsaget af virus, der er ansvarlig for skoldkopper. Det vigtigste symptom på herpes er et udslæt på din krop danner blærer. Dette kan være ledsaget af kløe og prikken, samt hovedpine, influenzalignende symptomer og lysfølsomhed. Helvedesild kan også medføre, at du har meget følsom hud.

Udbruddet af herpes kan vikles rundt om venstre eller højre for din overkrop side.

Coscocondritis

Den coscocondritis, eller hævelse på brystbenet kan give smerter i højre bryst og venstre. Mange mennesker forveksler costochondritis af et hjerteanfald fordi smerten ofte mærkes hvor hjertet er. Men smerten er normalt lokaliseret og kan afspilles ved at trykke på brusk.

Normalt er brystsmerter forsvandt uden behandling. Læger rådgive tage masser af hvile og anvende is eller varme pakninger til at lindre smerter.

Blodprop (lungeemboli)

alvorlige brystsmerter, der ikke går væk med resten kunne være et tegn på lungeemboli. Lungeemboli er en livstruende tilstand forårsaget af en blodprop rejser til lungerne. En almindelig blodpropper årsag er dyb venetrombose.

Blodet bevæger til lungerne på den højre side af hjertet og derefter gennem den venstre side i lungerne. Hvis en blodprop indtaster din venstre eller højre lunge, har du smerter i brystet på den side.

Den bedste måde at forhindre lungeemboli er at forebygge udvikling af blodpropper. P

Bryst traumer

Et slag på brystet årsag brystsmerter og kan beskadige organer der er beskyttet af brystkassen. For eksempel kan traumer til højre bryst medføre leverskader eller i højre nyre. Selv mindre skader kan medføre brystsmerter, der varer et par dage efter skaden. Dette kan medføre brystsmerter, når du trækker vejret, du hoster eller nyser.

Det er vigtigt at besøge en læge, hvis du har nogen brystet skade, der forårsager smerte. Dette er for at udelukke muligheden for, at brystsmerter er relateret til hjertet.

muskelspændinger

For meget stress, kan fysisk anstrengelse skade muskler og forårsage brystsmerter på begge sider af brystet. Men muskelspændinger ofte forårsager brystsmerter i højre bryst, fordi mange mennesker bruger deres højre hånd til at gøre det fysiske arbejde.

Muskelspændinger kan bryde muskelfibrene i brystvæggen. Tunge løft, strække, pludselige bevægelser og selv hyppig hoste kan øge presset på brystmusklerne.

smerter i højre bryst hjerteanfald

hjerteanfald

Som jeg nævnte i starten af ​​denne artikel, er brystsmerter på venstre side ofte er forbundet med hjerte-relaterede problemer såsom et hjerteanfald. Men nogle gange symptomer et hjerteanfald kan også forårsage smerter i højre bryst.

Hvis du tror, ​​din alvorlige brystsmerter skyldes et hjerteanfald, bør du ringe alarmcentralen med det samme.

Hvornår skal se en læge for brystsmerter

Når man taler om brystsmerter, alle læger siger, at enhver form for brystsmerter aldrig bør ignoreres. Selv om årsagerne ikke altid relateret til hjertet, kan være symptomer på andre alvorlige medicinske tilstande.

Det er vigtigt at få medicinsk behandling så hurtigt som muligt, hvis brystsmerter er forårsaget af et hjerteanfald.

Desuden bør du ringe til din læge, hvis du har smerter i højre bryst og venstre side, og hvis de ledsages af en eller flere af følgende symptomer:

  • ekstrem smerte under brystbenet, der føles som om nogen klemme brystet.
  • Enhver tæthed eller tryk i midten af ​​brystet.
  • Brystsmerter, der udstråler til ryggen, venstre arm eller kæbe.
  • Brystsmerter, der ikke går væk.
  • Pludselige brystsmerter.
  • Opkastning, kvalme, svimmelhed, uregelmæssig eller hurtig hjertebanken.
  • Feber og kulderystelser.
  • Hoste med grønlig-gul slim.
  • Synkebesvær.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7