12 sygdomme D-vitaminmangel

Vitamin D-mangel

D-vitamin-mangel er mere udbredt end du tror. Faktisk er det så almindeligt, at The American Journal of Clinical NutritionIt kaldte det et globalt problem, der er anerkendt som en pandemi. Også en undersøgelse i England viste, at mere end halvdelen af ​​voksne i Storbritannien ikke har nok D-vitamin, og om vinteren og foråret 1 i 6 mennesker har en alvorlig D-vitaminmangel.

Hvad er D-vitamin?

D-vitamin er vigtigt for god almen sundhedstilstand og spiller en vigtig rolle i at sikre vores muskler, hjerte, lunger og hjernens funktion som godt. Vores krop kan lave sit eget D-vitamin fra sollys. Du kan også få D-vitamintilskud, og en meget lille mængde kommer fra en mad, vi spiser, som nogle fisk, fisk lever olier, æggeblomme, korn og kornprodukter.

Hvad gør D-vitamin unik i forhold til andre vitaminer, er, at din krop kan yde sit eget D-vitamin, når huden for sollys er udsat for, mens du har brug for at få andre vitaminer fra den mad, du spiser.

Hvor længe du tilbringer i solen for at få nok D-vitamin?

Find ud af, hvor længe du skal opholde sig i solen for at producere tilstrækkelige mængder af D-vitamin, kan det være meget kompliceret og er forskellig for hver person, derfor er der en anbefaling for alle. Grunden til dette er, at, den tid, du skal bruge i solen for at din hud producerer nok D-vitamin, afhænger af en række faktorer, såsom hvordan mørk din hud er, eller hvor let du får broncearla af solen, tykkelsen af ​​ozonlaget, årstiden og tidspunktet på dagen.

Det menes, at en kort daglig periode med eksponering for solen uden solcreme (ca. 10-15 minutter for mennesker med lysere hud) i sommermånederne er nok for de fleste mennesker at gøre nok D-vitamin Evidence det tyder på, at den mest effektive dag produktion af D-vitamin, tiden er fra 11:00 til 15:00. jo større område af huden, der er udsat for sollys, jo mere tilbøjelige til at producere nok D-vitamin før start afbrænding .

De mest almindelige årsager til D-vitaminmangel

Begrænset eksponering for sollys - Nogle af os bor i de nordlige breddegrader, bruge lange tøj, eller har et job, der finder hovedsageligt sted i det indre. Solcreme inhiberer også produktionen af ​​vitamin D.

Mørk hud

Mennesker med mørk hud har højere niveauer af melanin, og dette pigment nedsætter hudens evne til at producere D-vitamin, når den udsættes for sollys.

nyre- og leverfunktion

Disse organer spiller en vigtig rolle i at konvertere vitamin D til dets aktive form, så den nyre- eller leversygdom kan reducere evnen af ​​disse organer til at skabe den biologisk aktive form af D-vitamin i kroppen.

Du må ikke stoppe læsning: Tan Tien åndedrætsøvelser

vegansk kost

Mad kilder, der indeholder D-vitamin er for det meste dyr-baserede, for eksempel, fiskeolier og fisk, æggeblomme, ost, berigede mælk og oksekød leveren.

fordøjelsesproblemer

Visse medicinske tilstande, såsom Crohns sygdom, cystisk fibrose og cøliaki kan reducere muligheden for tarmen til at absorbere D-vitamin i fødevarer.

fedme

Fedme kan forårsage lave niveauer af D-vitamin. Forskning tyder på, at D-vitamin kan blive 'fanget' inde i fedtvæv, så mindre af det er tilgængeligt i vores blodbanen.

relaterede sygdomme D-vitaminmangel

Forskerne arbejder stadig fuldt ud at forstå, hvordan D-vitamin fungerer i vores krop, og hvordan det påvirker vores sundhed i almindelighed, men antages det, at der er en sammenhæng mellem D-vitaminmangel i en række lidelser og helbredsproblemer:

1. Osteoporose

En tilstrækkelig mængde af calcium og D-vitamin er vigtigt at opretholde knogledensitet og styrke. D-vitamin mangel forårsager knogle calcium de holder, hvilket yderligere svækker knoglerne og øger risikoen for knoglebrud.

2. Astma

D-vitamin-mangel er knyttet til de lavere lungefunktion og styre astma er vanskeligere, især hos børn. D-vitamin kan forbedre astma kontrol ved at blokere proteiner, der forårsager inflammation i lungen, såvel som forøget produktion af et andet protein, der har anti-inflammatoriske virkninger.

3. Heart Health

D-vitaminmangel kan være forbundet til en øget risiko for forhøjet blodtryk (Hypertension), samt en øget risiko for at dø af hjertekarsygdomme.

4. Inflammation

Det har vist sig, at D-vitaminmangel er forbundet med inflammation, en negativ reaktion fra immunsystemet. D-vitaminmangel er blevet forbundet med et antal inflammatoriske sygdomme, herunder rheumatoid arthritis, lupus, inflammatorisk tarmsygdom (IBD) og type 1 diabetes.

5. Kolesterol

Vitamin D regulerer kolesterol i blodet: det har vist sig, at uden tilstrækkelig eksponering sol, vitamin D-forstadier slå cholesterol i stedet for vitamin D.

6. allergier

Undersøgelser viser, at børn, der havde lavere niveauer af D-vitamin er mere tilbøjelige til at have flere fødevareallergi.

7. Influenza

nogle undersøgelser viste en sammenhæng mellem D-vitaminmangel og fælles luftvejsinfektioner, og viser, at folk med de laveste niveauer af D-vitamin har rapporteret signifikant flere tilfælde af forkølelse og influenza end dem med højere niveauer.

8. Depression

Mangel på D-vitamin er forbundet med depression: receptorerne for D-vitamin er til stede i mange områder af hjernen og er involveret i mange forskellige processer i hjernen, så det er sandsynligt, at D-vitamin kan være forbundet med depression og at D-vitamintilskud kan spille en vigtig rolle i behandlingen af ​​depression.

Må ikke stoppe læsning: 2 åndedrætsøvelser til at afgifte lunger

9. Type 2-diabetes

Undersøgelser har vist sammenhængen mellem niveauer af D-vitamin og udvikling af type 2 diabetes Adskillige undersøgelser dokumenterer, at D-vitamin kan bidrage til glucosetolerance gennem dets virkninger på insulinsekretion og insulinfølsomhed.

10. Oral Health

Adskillige nylige rapporter demonstrere en signifikant sammenhæng mellem parodontal sundhed og D-vitamin. Også ældre patienter med lav vitamin D niveauer har en højere tandtab end dem med høje niveauer af vitamin D.

11. Rheumatoid arthritis

D-vitamin-mangel kan spille en rolle i udviklingen af ​​leddegigt. Undersøgelser har vist, at kvinder, der har mere D-vitamin synes mindre tilbøjelige til at udvikle leddegigt. Også blandt folk, der allerede har leddegigt, mennesker med lave niveauer af D-vitamin har en tendens til at have aktive symptomer.

12. Kræft

D-vitaminmangel kan være forbundet med kræft: Nogle undersøgelse viser, at over 75% af mennesker med en bred vifte af kræftformer har lave D-vitamin-niveauer og lavere niveauer er forbundet med mere avancerede kræftformer. Men mere forskning er nødvendig for at fastslå, om højere niveauer af D-vitamin er forbundet med en lavere forekomst af cancer eller dødelighed.

Hvad gør man hvis man har en D-vitaminmangel?

En simpel blodprøve kan afgøre, om du har en mangel på D-vitamin. Tag den rigtige mængde af D-vitamin

Hvis du er mangelfuld, tilskud af 2000 til 5000 IU vitamin D 3 gange dagligt i 3 måneder (under overvågning af en læge), dette er en god måde at øge dit niveau. Når du har nået det optimale område, tage en vedligeholdelsesdosis på 1000-2000 IE per dag er en god idé. Mennesker, der bor i det nordlige klima (der tilbringer mere tid indendørs) kan være nødvendigt at tage højere doser. Sørg din behandling bliver overvåget af en læge, når du starter det, og så bevare tilskud.

Komme kostkilder af D-vitamin, som omfatter følgende:

  • Fiskelever olier (torsk) - 1 spiseskefuld (15 ml) indeholdende 1360IU vitamin D
  • kogt vildlaks - 3,5 ounce indeholder 360 IE
  • kogt makrel - 3,5 ounce indeholder 345 IE
  • En helt æg - indeholder 20 IE
  • Porcini - 4 ounce indeholder 400 IE

Dette vitamin er afgørende for et godt helbred. Start med det formål optimale niveauer under vejledning af din læge og se, hvordan det forbedrer dit helbred.

Skrivning: hold liv Lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 + = 88