Taburetter grøn og dens forskellige årsager

Normalt er det ikke et emne, som vi gerne tale, men farven og typen af ​​afføring kan fortælle en masse om, hvad der sker inde i vores krop. En af de mest almindelige spørgsmål er hvorfor en person har nogle gange afføring grøn. Vi ved alle, at afføringen er normalt brun, så når noget ændrer sig, er det naturligt at være bekymret. Derfor bør du ikke bekymre dig, hvis nogle gange afføring grøn?

grøn afføring

Hvad er årsagen til farven på afføring

Det første er det vigtigt at vide, hvad der forårsager farven på afføring. Vores afføring er det affaldsmateriale forlader kroppen efter at legemet er brugt meget af næringsstoffer fra maden. Når vi spiser, begynder vores fordøjelsessystem arbejder på at nedbryde maden til at optage næringsstoffer. Leveren udskiller galde, som har en gul-grøn, at fordøje fedtstoffer. Galdepigmenter reagerer med enzymer i mavetarmkanalen og skifte farve fra grøn til brun.

Derfor den karakteristiske brune farve af afføring, kommer fra en blanding af røde blodlegemer døde bakterier restkoncentrationer og galde.

Nogle gange, der kan være ændringer i farven på afføring på grund af ændringer i din kost, underliggende sundhedsproblem, eller tager visse former for medicin.

For eksempel kan gul afføring nogle gange være forårsaget af kroppen, når det ikke er i stand til at absorbere fedt og det kan påvirke folk med cøliaki.

Nogle gange kan sort afføring være et tegn på indre blødning, men kan også forekomme, hvis du tager jerntilskud eller aktivt kul.

Taburetter grøn og dens forskellige årsager

Hvis du opdager, at der lejlighedsvis har mørkegrønne afføring, skal du ikke nødvendigvis bekymre dig om det. Defecate grøn er normalt forårsaget af en ændring i kost, en reaktion på de næringsstoffer i fødevarer, eller en mave problem.

Lad os tage et kig på de vigtigste grunde nedenfor.

Mad og kost

Mørke grøn afføring kan være forårsaget af at spise store mængder af grønne bladgrøntsager mørk som spinat, salat, grønkål, broccoli, ærter et al.

Dette skyldes, at de store mængder klorofyl i disse grøntsager. Klorofyl er den kemiske ansvarlig for sine grønne blade og har mange sundhedsmæssige fordele. Fordi du tager flere næringsstoffer kroppen kan bruge, resten kommer ud som affald.

Spise store mængder af sort lakrids kan også forårsage mørkegrønne afføring. Dette skyldes normalt lakrids udføres af anis olie og sukker og nogle mennesker har følsomhed anis olie gør evakuere grønt.

Selvfølgelig, hvis mad eller drikkevarer, der indeholder grønt farvestof forbruges, så kan det også påvirke farven af ​​afføring.

Medicin og vitamintilskud, der kan forårsage grøn afføring

grøn afføring ved at tage jern

jerntilskud - En anden mulig årsag til denne grønne farve til at evakuere til stede, skyldes jerntilskud. Selvom jerntilskud normalt gør afføringen sort, kan de undertiden forårsage mørkegrønne afføring.

klorofyl kosttilskud - de bliver stadig mere populære klorofyl kosttilskud, og disse, selvfølgelig, til gengæld producere grøn til defecate. Normalt, når du stopper med at tage disse typer af kosttilskud, bør afføring vende tilbage til sin normale farve.

Afføringsmidler og kolon rensning - Fordi vores afføring skifter farve, mens de bevæger sig gennem fordøjelseskanalen, noget at fremskynde denne proces vil ændre farven på dem. Derfor kan afføringsmidler og kolon rense forårsage en ændring at evakuere grønlig farve, fordi denne galde, som har en gullig grøn farve, har ikke haft tid nok til at nedbryde.

antibiotika - Antibiotika kan også være grønne evakueringer. Dette skyldes, at antibiotika ødelægge nogle af bakterierne i tarmen, der påvirker fordøjelsesprocessen. Derfor er nogle gange bare ikke nok bakterier tilbage i tarmen til at give noget tilbage til afføring, dens "traditionelle" farve brun.

medicinske tilstande og sygdomme

Der er visse medicinske tilstande og sygdomme, der kan forårsage grøn afføring ud til at evakuere. For eksempel:

gas - Nogle gange overskydende gas kan bygge op på grund af en ubalance af bakterier i tarmen, og hvis det er årsagen til, så kunne du gøre grønne fæces. Når du har løst dette problem, bør Lee vende tilbage til normal igen farve.

Salmonella - Salmonella infektion kan være forårsaget af at spise kyllingekød eller utilstrækkeligt æg; dårlig hygiejne, eller ved at håndtere krybdyr eller gnavere. Salmonella kan også være smittefarlige og kan nemt overføres blandt familiemedlemmer.

Bortset fra mavesmerter og diarré i forbindelse med salmonella, kan du også se, at afføringen er grøn.

diarré - Enhver medicinsk tilstand, der forårsager diarré kan føre til mørkegrønne afføring. Dette skyldes det faktum, at det faste materiale ledes gennem hurtigere end den burde fordøjelse. Derfor er der en større koncentration af grøn galde agter, da det ikke har haft en chance for at nedbryde.

Du fordi diarré kan forstyrre den mængde næringsstoffer, som kroppen kan absorbere og føre til dehydrering, Sørg for at drikke masser af væske.

Du skal huske, at nogle anti-diarré medicin også kan forstyrre den farve, at defecate, nogle gange gør det gul eller sort.

Når diarré stopper, bør afføring vende tilbage til sin normale farve.

gastrointestinale sygdomme, der kan forårsage grøn afføring

Der er nogle kroniske gastrointestinale sygdomme, der har en bivirkning til at smide grønne fæces. Årsagerne til dette er magen til det, der allerede er blevet nævnt her: det faktum, at der er flere galde og visse medikamenter.

Crohn grøn afføring

Nogle af disse sygdomme er:

  • Crohns sygdom
  • Irritabelt tarmsyndrom (IBS)
  • ulcerativ colitis

stress

Stress kan påvirke din krop på mange måder. Stress kan også påvirke når man går på toilettet, fordi det kan producere mørkegrønne afføring, og det er fordi det skaber ravage i fordøjelsessystemet og griber ind i den måde, hvorpå kroppen nedbryder mad.

En artikel udgivet af Harvard Medical School, viste, at vores nervesystem hjælper med at regulere fordøjelsen. Hvis stress bliver svær, kan fordøjelsesprocessen bremse eller afbrydes forårsager gastrointestinale lidelser.

Når du har været i stand til bedre at styre dit stressniveau, bør afføring vende tilbage til sin normale farve.

Når du går til lægen efter at være afføring grøn

Normalt behøver du ikke at søge lægehjælp til misfarvede afføring. Men hvis du gør grøn i mere end et par dage, bør man søge læge.

Hvis du tror mørkegrøn defecate ved at tage jerntilskud, bør du tale med din læge, som kan justere dosis af jern og anbefale alternative behandlinger.

Hvis der synes at være en underliggende medicinsk tilstand, så lægen kan arrangere at lave afføring test, tage en blodprøve og kan endda bestille en koloskopi.

Det er værd at huske, at når det kommer afføring farve skal være brun og ikke for hårdt eller for udvandet. En ændring i farve betyder noget i fordøjelsesprocessen ikke fungerer ordentligt, og kan indikere et sundhedsproblem.

Du bør også konsultere en læge, når som helst du bemærker, at grønt når man går på toilettet, ledsaget af andre symptomer såsom hyppige mavesmerter, feber, appetitløshed, fordøjelsesbesvær eller flatulens.

Livet skriver Lucida
Billeder shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 57