8 oppustet mave årsager og naturlægemidler

Strife er en ubehagelig kendsgerning og kan være resultatet af en række årsager. Oppustet mave sker for os alle fra tid til anden og er en fælles klage blandt folk i alle aldre.

mavekatar abdominal distension

Oppustet mave symptomer kan variere i sværhedsgrad fra meget mild til alvorlig nok til at forårsage smerte. De omfatter normalt føler overdrevent fuld efter måltider. For nogle mennesker Hævelsen kan være så slemt, som fører til luft i maven, opstød og abdominal lyde.

Hvorfor er hævelsen?

Hævelse eller oppustethed er resultatet af overskydende gas i fordøjelseskanalen. Det sker af to grunde:

 • Først fordøjelsesprocessen selv frigiver mad gas som det nedbrydes.
 • Andet, visse vaner kan gøre dig sluge luft. Når de to kombineres, kan det være en ubehagelig oplevelse.

8 årsager til oppustet mave

For mange, oppustethed er en lejlighedsvis gene og for de fleste mennesker er løst problemet efter et par timer (ubehagelige). Men hvis du lider af periodiske episoder af betændelse, der er nogle enkle livsstilsændringer, du kan gøre for at hjælpe dig med at føle sig mindre ubehageligt.

1. Comes meget eller for hurtigt

Spiser for meget mad er en af ​​de mest almindelige årsager til hævelse (Dette er også en af ​​de skjulte grunde, du ikke kan tabe sig). Gassen skabt af fordøjelsesprocessen er ikke i stand til at sprede og bare sidder i tarmen. Prøv at tjene mindre portioner, men tillad dig selv mere tid til at spise.

Det tager omkring 20 minutter for hjernen at genkende kroppens signaler om, at det har fået nok, så hvis du spiser langsommere, vil du være mindre tilbøjelige til at spise for meget. Portion kontrol er også en af ​​de ændringer, der tager dig til at tabe sig.

Tag dig tid til at nyde hver bid har andre fordele også. Tygge maden mere grundigt hjælper fordøjelsesprocessen kører (spyt er en fordøjelsessystemet saft, der hjælper med at nedbryde fødevarer).

Endelig mennesker, der spiser for hurtigt, ofte sluge luft sammen med sin gas tilføje til deres maver mad. Undgå dette kan hjælpe med at lindre hævelse.

2. Du gulping

Ikke alene er du spiser for hurtigt kan føre til overskydende luft i maven. Følgende vaner kan føre til at sluge luft:

 • brug Popote
 • Drikke sodavand eller andre læskedrikke (med mange andre negative bivirkninger)
 • Tyggegummi eller sutte på Hard Candy

Prøv at skære disse ting og se om de kan hjælpe dig føle sig bedre.

oppustet mave

betændelse i mave

3. Er du stresset

Stress og angst forårsager fysiologiske forandringer i kroppen. Blandt dem er den reaktion, afleder blod i fordøjelsessystemet og andre kropsdele. Dette gør fordøjelsesprocessen mindre effektiv og kan føre til hævelse. Hos nogle mennesker, stress respons medfører også ændringer i din vejrtrækning som oversætter skal sluge luft. En af de 5 typer af mave, som kan skelnes, især hos kvinder, er et resultat af stress.

Du må ikke stoppe læsning: At kende fordelene ved vegetabilske mælk

Hvis du er nervøs eller ængstelig prøve nogle åndedrætsøvelser eller bare for at hjælpe dig med at føle sig mere i kontrol afslapning. Du kan også bruge æteriske olier til naturlige retsmidler mod angst og stress.

4. Du spiser gasproducerende fødevarer

Nogle fødevarer er mere tilbøjelige til at forårsage oppustethed og overskydende gas end andre. Fedt er den sværeste gruppe at fordøje maden, kan rige fødevarer føre til oppustethed. Fedt tager længere tid at fordøje end protein eller kulhydrat, så opretholde en fuld mave længere.

Eksempler på fødevarer, der forårsager gas omfatter bønner og korsblomstrede grøntsager (broccoli, blomkål, kål). Nogle mennesker er mere modtagelige for visse grøntsager og frugter end andre. Fuldkorn er højt fiberindhold er også en almindelig årsag til gas problemer. Disse fødevarer har utrolige sundhedsmæssige fordele, men du kan blive nødt til at spise i moderate mængder, eller ikke spise, hvis du forårsager en vedvarende hævelse.

5. drikke nok vand

De fleste mennesker kan ikke drikke nok vand, kan den fortælle, fordi der er tegn på, at din krop mangler vand. Utilstrækkelig væskeindtag kan føre til dehydrering, som forhindrer kropslige systemer og funktioner, herunder fordøjelsessystemet arbejder med maksimal effektivitet. Dehydrering har mange andre bivirkninger.

De ovennævnte fødevarer er en vigtig del af en sund kost. Især når du spiser fødevarer, der indeholder en høj procentdel af højt fiberindhold, bør du prøve at drikke mere vand. Dette vil hjælpe med at holde mobilitet inden for fordøjelsessystemet og forebygge oppustethed og forstoppelse.

6. USAs kunstige sødemidler

I et forsøg på at reducere sukker, mange mennesker henvender sig til kunstige sødemidler (som kan forårsage sygdom og diabetes), eller alternativer såsom høj fructose corn syrup (HFC), der er også tilføjet mange forarbejdede fødevarer, såsom tomatsauce , brød og endda kaffe. HFC er en af ​​10 giftige ingredienser i fødevareindustrien.

Mange mennesker ikke let absorberer fruktose i kroppen. Fructose normalt absorberes i tyndtarmen, men for dem med fructoseintolerans, noget bevæger til tyktarmen, hvor bakterier fermenterer fruktose. Dette forårsager frigivelse af hydrogen og methan gasser, der forårsager smerte, oppustethed, flatulens og diarré.

Stedet for at bruge ovennævnte sødemidler, sukkersødemidler alternativ test. Du skal også bemærke, at sukker-relaterede sygdomme er stigende.

Mejeri oppustet mave

kunstige sødemidler og mejeriprodukter kan forårsage en oppustet mave

7. mejeri forbrug kan forårsage betændelse i maven

Nogle mennesker ikke kan tåle lactose udiagnosticeret og de fleste mennesker er laktose intolerante. Hvis du opdager, at du er modtagelige for puster efter indtagelse mælkeprodukter, så er du måske nødt til at søge alternativ.

Du må ikke stoppe læsning: Foretage et urte tinktur multivitamin.

8. Dine medicin forårsage hævelse

Mange lægemidler og kosttilskud counter og recept kan forårsage gas og oppustethed. Nogle eksempler er:

 • aspirin
 • antacida
 • Diarré medicin såsom Imodium, Kaopectate og Lomotil.
 • Narkotiske smertestillende medicin
 • Fiber kosttilskud og fyldstoffer såsom Citrucel, Fiberall og metamucil.
 • Multivitaminer og jern piller

Hvis du bemærket, at dine symptomer på inflammation er forværret siden begyndelsen af ​​en ny recept eller supplement, er det værd at konsultere din læge, hvis du kan være i stand til at anbefale et alternativ.

Hvis du tager en medicin eller supplement, der ikke er blevet ordineret af en læge, stoppe med at tage det. Ring til din læge, hvis du føler du har brug for at fortsætte med at tage medicinen, eller hvis du har brug for hjælpe med at kontrollere dine symptomer.

Naturlige retsmidler mod oppustet mave

Udspilning er som regel ganske let at styre, hvis du ved, hvad de skal gøre. Også foretage ændringerne, der er beskrevet i denne artikel, bør gøre dig se en drastisk lempelse af symptomer. Hvis du stadig oplever den ulige anfald af hævelse og ønsker nødhjælp, kan du bruge hjem retsmidler:

Urtete til afslapning

Urtete har flere fordele, når det kommer til fordøjelsesproblemer absorbere gasser, reducere stress, hjælpe blodgennemstrømningen til fordøjelsessystemet og fjerne forskellige forureninger.

Foods at forhindre hævelse

Der er visse fødevarer, såsom ingefær, papaya og ananas, der kan forhindre hævelse, men der er mange andre fødevarer, der er egnede som godt.

massage abdominal hævelse

Abdominal massage er en teknik, der har været anvendt af mange kulturer siden tidspunktet for de gamle. Udførelse abdominal massage kan hjælpe med at regulere stofskiftet og reducere ophobningen af ​​snavs i kroppen (Hvilket bidrager til hævelse), hvilket fører til lindring af en ubehagelig hævelse.

Udspilning - Hvornår skal besøge din læge

Hviletiden er sjældent alvorlig, men hvis du ikke kan få det under kontrol efter forslagene i denne artikel, skal du overveje at gøre en aftale for at se en sundhedsmedarbejder.

Hvis hævelsen er ledsaget af blodig afføring, opkast, vedvarende diarré, vægttab eller halsbrand, der bliver mere og mere smertefuld, bør du lave en aftale for at tale med din læge. Mens nogle mavesmerter med episoder af hævelse er ikke ualmindelige, svære mavesmerter og langvarig bør være årsag til undersøgelse.

Før aftale med lægen, holde en fødevare dagbog bemærke alt, hvad du spiser, når du spiser, og de tider af episoder af hævelse. Dette skulle hjælpe dig og ATU læge lokalisere årsagerne og mulige veje for forskningen.

Lucida forskning og skrivning of Life
Billede af shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =