hvide bolde i halsen årsager og løsninger

Hvide bolde i halsen normalt et symptom på en viral eller bakteriel infektion. Hvis nogensinde Du har hvide bolde i halsen, Det er meget sandsynligt også galejer andre symptomer.

tonsilitis hvide bolde i halsen

hvide bolde i halsen symptomer

Nogle af de symptomer, der ledsager disse hvide bolde i halsen eller hvide pletter kan være:

  • Hævede kirtler i halsen
  • ondt i halsen
  • hvide kugler på mandlerne
  • tør hals

Hvis du bemærker hvide pletter på halsen eller mandler så den bedste ting at gøre, er at få dig checken, for hvis ubehandlet, kan føre til mere alvorlige tilstande. Men der er mange naturlige retsmidler, som du kan bruge til at hjælpe med at lindre ubehag forbundet med hals infektioner.

Årsager til disse hvide bolde i halsen

Der er en række grunde til, hvide pletter kan forekomme i din hals eller mandler. Disse er de mest almindelige årsager:

1. Strep

En af årsagerne til forekomsten af ​​disse pletter eller hvide bolde i halsen er en bakteriel infektion kaldet halsbetændelse. Det er forårsaget af Streptococcus pyogenes.

Selvom halsbetændelse primært rammer børn og unge, kan det også påvirke voksne. Selvom halsbetændelse er et symptom på en streptokokinfektion, dette kun udgør ca. 30% af halsinfektioner hos børn og 10% hos voksne.

Bortset fra en halsbetændelse, nogle af de andre symptomer på halsbetændelse er:

  • Synkesmerter
  • feber
  • Mandler og hævede lymfeknuder

Hvis du har symptomer på forkølelse og blokerede luftveje, løbende næse eller nysen så har du sandsynligvis ikke har halsbetændelse.

Der er mange naturlige retsmidler, der kan hjælpe behandle milde tilfælde af moderat halsbetændelse. Men hvis du lider af en mere alvorlig sag, bør du altid søge læge. Hvis ubehandlet, kan halsbetændelse føre til alvorlige infektioner andre steder i kroppen, fordi bakterierne kan sprede sig til andre organer. Den alvorligste komplikation af halsbetændelse er gigtfeber.

Selv hvis din læge har ordineret dig et kursus af medicin til behandling af halsbetændelse, kan du stadig bruge de naturlige ressourcer afsat til at støtte behandling (men husk, at du først skal rådføre sig med din læge om det).

pharyngitis hvide bolde i halsen

Naturlige retsmidler mod halsbetændelse

En af de naturlige retsmidler mod halsbetændelse er cayennepeber. Cayennepeber indeholdende capsaicin, som er blevet vist at indeholde antibakterielle egenskaber.

For eksempel kan en undersøgelse offentliggjort i Frontiers i Mikrobiologi fandt, at capsaicin er effektiv mod Streptococcus pyogenes bakterier og kan hjælpe med at forhindre spredning af smitte til dybere væv. Det er også effektivt til at lindre smerter og reducere inflammation.

Du kan endda gøre en masse ved at blande cayennepeber 1 tsk af denne med en halv kop kokosolie eller anden luftfartsselskab olie, eller du kan også købe en creme produkt i ethvert apotek.

Fordi capsaicin er stærk og kan skade din hals, og da det er godt absorberet af huden, hvad du kan gøre, er at anvende capsaicin creme på huden over det område af halsen og lymfeknuder kirtler i nakken.

Må ikke stoppe læsning: vaginal gær. Hvad er årsagen til dem? Hvad er den rigtige behandling?

Det er godt at huske på, at halsbetændelse er meget smitsom, og skal sørge for at vaske dine hænder ofte og dækker munden, når hoste. Også undgå deling redskaber såsom kopper, knive og gafler.

2. Tonsillitis

Tonsillitis kan også forårsage hvide bolde i halsen. Tonsillitis opstår, når mandlerne, de 2 lymfeknuder i bagsiden af ​​halsen, bliver inficeret og betændt. Det kan være forårsaget af en bakteriel infektion (såsom streptokokbakterier) eller virusinfektion. Det mest synlige tegn på halsbetændelse er pletter eller hvide kugler på mandlerne.

Andre symptomer forbundet med halsbetændelse omfatter ondt i halsen, feber, hovedpine, stiv nakke, og betændelse i de vigtige amígdalas.Es diagnosticere årsagen til halsbetændelse, for hvis det er forårsaget af en alvorlig bakteriel infektion, de kan have behov for antibiotika.
Hvis tonsillitis er forårsaget af en virus, der ofte bruger naturlige midler kan hjælpe med at behandle og lindre symptomerne.

Naturlige retsmidler mod Tonsilitis

En af de mest effektive behandling af tonsillitis er naturlige former gurgle med saltvand. Alt du skal gøre er mix 1/2 til 1 tsk salt i et glas 8 ounces vand. Gurgle flere gange i løbet af dagen.

Eller du kan lave en lækker echinacea te med ingefær i varmt vand. Når det er afkølet tilsættes lidt citronsaft og honning og drikker det 2-3 gange om dagen. Alle disse ingredienser kan hjælpe med at lindre halsbetændelse.

3. tonsilloliths

Dette er også en betingelse i forbindelse med mandler, som er almindeligt kendt som "tonsil sten" og ligner hvide pletter eller klumper i halsen, men i ryggen.

Tonsil sten er faktisk hvide formationer i bagsiden af ​​halsen.

De tonsilloliths dannes, når "forbliver" bakterier, slim, fødevarer og døde hudceller bliver fanget i og omkring mandlerne. De forkalker over tid, hvilket gør dem til at ligne små hvide pletter på dine mandler. Afhængigt af deres størrelse, kan de også irritere bagsiden af ​​halsen. Dog kan mange mennesker med tonsil sten ikke se dem.

En fælles symptom på tonsil sten er kronisk dårlig ånde. En undersøgelse viste, at 75% af mennesker med dårlig ånde (kronisk dårlig ånde) havde også tonsilloliths.

bakterielle tonsillitis hvide bolde i halsen

Naturlige retsmidler mod tonsil sten

En af de bedste måder at forhindre dannelsen af ​​tonsil sten er at praktisere god mundhygiejne. Det betyder, børste tænder to gange om dagen, tandtråd regelmæssigt og børste tungen. Dette kan hjælpe med at fjerne bakterier og "rester", som kan samles til sten.

Hvis du har tonsil sten, er der en række naturlige måder at slippe af med dem. Nogle gange, gurgle med saltvand er nok til at hjælpe løsne stenene.

Du må ikke stoppe læsning: Creme med lavendel Forfriskende Krop

4. Oral candidiasis

Thrush er som regel resultat af gær infektion, der opstår, når der er en ubalance i "gode" bakterier i kroppen og giver svampeinfektioner udvikler. For eksempel candida svampeinfektion i munden er et eksempel på oral candidiasis.

Drosler kan fremstå som hvide pletter eller klumper i halsen, tunge, mandler, og taget af munden og kan efterlade en "cottony" fornemmelse i munden.

Naturlige retsmidler mod drosler

En af de mest almindelige årsager til oral candidiasis er indtagelsen af ​​antibiotika, som kan forstyrre balancen af ​​bakterier i din krop.

Hvis du tager antibiotika, så anbefales det, at du også tage probiotika til at genoprette den naturlige flora i dit fordøjelsessystem. Dette kan hjælpe med at forhindre udbrud af oral candidiasis.

Du kan også spise gærede fødevarer til at fremme gode tarmbakterier og forbedre fordøjelsessystemet, hjerte-kar og immunforsvaret.

5. mononukleose

Mononukleose (undertiden kaldet simpelthen mono) er en smitsom sygdom forårsaget af en virus (Epstein-Barr-virus, eller EBV) og selvom ikke en alvorlig sygdom, kan det påvirke en persons daglige aktiviteter. Mononukleose gør normalt en person føler sig træt, ømme muskler, hovedpine og tab af appetit. Mononukleose kan også forårsage hvide kugler i halsen.

Mononukleose er en meget smitsom sygdom, og det har en tendens til at påvirke primært teenagere og unge voksne. Men de fleste voksne, der allerede har antistoffer mod mononukleose forhindre en anden fangst. Dette er normalt overføres ved spyt, og er også kendt som sygdommen af ​​"kys".

mononukleose hvide bolde i halsen

Et af symptomerne på mononukleose er en halsbetændelse, ofte med hvide pletter på mandlerne (som kan ligne dem af halsbetændelse). Andre symptomer på mononukleose er feber, hævede lymfeknuder, hovedpine og træthed.

En af de komplikationer af mononukleose er udvidelsen af ​​milten, det anbefales derfor, at folk med mono undgå at løfte tunge genstande og deltage i kontakt sport at reducere risikoen for et sår i armen.

Hvis du har mononukleose den bedste behandlingsforløb er masser af hvile og drikke masser af væske.

6. leukoplakia

Leukoplakia er en mindre almindelig tilstand, som kan forårsage hvide pletter i hals og mund. Mild leukoplakia er ikke klassificeret som en farlig sygdom og normalt går væk af sig selv. Men i sjældne tilfælde alvorlige tilfælde har været forbundet med kræft i mundhulen. Det er almindeligt i mennesker, der ryger eller tygge snus, men kan også være forårsaget af andre irriterende stoffer i munden.

Leukoplakia kan undertiden være forårsaget af gastroøsofageal reflukssygdom (GERD). Ved denne sygdom mavesyre bakker op i spiserøret. De mest almindelige symptomer på GERD omfatter halsbrand eller sure fordøjelsesbesvær.

Livet skriver Lucida
Billeder shutterstock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 4 =