Sådan fjerner dårlige kolesterol fra blodet

fjerne dårlige kolesterol fra blodet

Kost kan spille en vigtig rolle i at fjerne den dårlige kolesterol fra blodet. Her er fem fødevarer, der kan sænke kolesterol og beskytter dit hjerte.

Du kan fjerne dårlige kolesterol fra blodet med en god kost

Kan en skål havregryn hjælp fjerne dårlige kolesterol fra blodet? Hvad med en håndfuld nødder? Et par enkle justeringer af din kost som disse, sammen med motion og andre sunde vaner for hjertet - kan være nyttigt at lavere dårlige kolesterol i blodet (LDL).

1. Havregryn, havreklid og fiber-rige fødevarer

Havre indeholder opløselige fibre, hvilket reducerer lavdensitetslipoprotein (LDL), kendt som dårlige kolesterol. Opløselige fibre findes også i fødevarer såsom bønner, æbler, pærer, blommer og byg.

Fiber kan hjælpe med at fjerne dårlige kolesterol fra blodet

Den opløselige fiber kan reducere kolesterol absorption i blodbanen. Fem til 10 gram eller mere af opløselige fibre per dag sænker total og LDL-kolesterol. Spise 1 1/2 kopper af kogte havregryn giver 6 gram fibre. Hvis dette du tilføje frugt, såsom bananer, vil tilføje mere end 4 gram fibre. For en ændring, prøv havregryn eller koldt snit lavet med havregryn eller havreklid korn.

2. Omega 3 fedtsyrer og fisk

Fisk kan være sundt at fjerne dårlige kolesterol fra blodbanen og hjertet på grund af dens høje niveauer af omega 3 fedtsyrer, som kan reducere blodtrykket og risikoen for at udvikle blodpropper. Hos personer, der allerede har lidt et hjerteanfald, kan fiskeolie (omega 3) mindske risikoen for pludselig død.

The American Heart Association anbefaler at spise mindst to portioner fisk om ugen. Højere niveauer af omega 3 fedtsyrer findes i:

  • makrel
  • Lake Trout
  • sild
  • hvid tun
  • laks
  • helleflynder

For at undgå at tilføje usunde fedtstoffer, du skal bage eller stege fisk. Hvis du ikke kan lide fisk, kan du også få små mængder af omega-3 fra fødevarer som knust hørfrø eller raps olie fedtsyrer.

Må ikke stoppe læsning: naturlig og rig saft til at lindre forstoppelse

Du kan også tage et tilskud af omega 3 for at få nogle fordele, men du ville ikke være at drage fordel af andre fisk næringsstoffer, såsom selen.

3. Valnødder, mandler og andre nødder til at fjerne dårlige kolesterol

Valnødder, mandler og andre nødder kan reducere dårlige kolesterol i blodet. Flerumættede fedtsyrer rige, valnødder også hjælpe med at holde blodkarrene sunde.

Spiser omkring en håndfuld (1,5 ounce, eller 42,5 gram) per dag for de fleste nødder, såsom mandler, hasselnødder, valnødder, pinjekerner og pistacienødder nogle kan reducere risikoen for hjertesygdomme. Bare sørg for nødder, du spiser ikke saltet eller overtrukket med sukker, bør de være naturligt at realisere sin næringsværdi.

Alle nødder er høj i kalorier, så det er tilrådeligt kun en håndfuld d disse. Du kan erstatte fødevarer med højt indhold af mættet fedt med nødder. For eksempel, i stedet for at bruge ost, kød eller croutoner i din salat, er det at foretrække at tilføje en håndfuld valnødder eller mandler.

4. Olivenolie en allieret til at kæmpe dårlige kolesterol

Olivenolie indeholder en potent antioxidant blanding kan reducere dårlig kolesterol (LDL), mens den gode kolesterol (HDL) uden at røre.

Prøv at bruge omkring 2 spiseskefulde (23 gram) af olivenolie om dagen i stedet for andre fedtstoffer i din kost for sundt hjerte fordele. Hvis du vil tilføje olivenolie til din kost, kan du sauter grøntsager i det, tilføje det til en marinade eller bland det med eddike som en salatdressing. Du kan også bruge olivenolie som en erstatning for smør til tilberedning af kød eller som dip til brød. Olivenolie er rig på kalorier, så spiser ikke mere end den anbefalede mængde.

Effekter til at fjerne dårlige kolesterol fra olivenolie er endnu større, hvis du vælger ekstra jomfru olivenolie, det vil sige, at olien er mindre forarbejdede og indeholder flere antioxidanter for sund blodgennemstrømning. Men husk på, at olivenolie "lys" er generelt forarbejdede olier og ekstra jomfruolie er lysere i farven.

Du må ikke stoppe læsning: Brug æble cider eddike til at tabe

5. FØDEVARER plantesteroler eller stanoler tilføjet

Fødevarer er nu tilgængelige, der er blevet beriget med steroler eller stanoler - stoffer, der findes i planter, der hjælper blokere optagelsen af ​​dårlige kolesterol.

drikkevarer yoghurt tilsat plantesteroler kan hjælpe med at fjerne dårlige kolesterol med mere end 10 procent. Mængden af ​​plantesteroler nødvendig for at opnå resultater daglige er mindst 2 gram, hvilket svarer til omkring to 8-ounce (237 ml)

De plantesteroler eller stanoler i berigede fødevarer synes ikke at påvirke niveauet af triglycerider eller kolesterol high density lipoprotein (HDL), kendt "gode" kolesterol.

Andre kostændringer at fjerne dårlige kolesterol fra blodet

Til ovennævnte kan give din fordel fødevarer, du har brug for at foretage andre ændringer i kost og livsstil.

Reducere forbruget af kolesterol og fedtstoffer

Reducere kolesterol indtag og fedtstof (især mættede og transfedtsyrer) indtager dagligt. Mættede fedtstoffer, såsom kød, mejeriprodukter rige på fedt og nogle olier, hæve dit total kolesterol niveau. Transfedtsyrer, som undertiden findes i margariner og også fundet i kiks og kager, er særligt skadelige for niveauet af dårlige kolesterol. Transfedtsyrer hæve low-density lipoprotein (LDL), den "dårlige kolesterol" og "god kolesterol".

Ud over at ændre din kost, skal du huske at gøre yderligere stil hjerte-sunde liv ændringer er nøglen til at fjerne dårlige kolesterol fra blodet. Disse ændringer repræsenterer motion, rygestop og opretholde en sund at hjælpe med at holde dit kolesteroltal lav vægt.

Skrivning: Livet Team Lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 78