6 typer af fedme og hvad skal hver

Videnskab godkender og definerer 6 typer af fedme, alle forårsaget af forskellige faktorer. Tjek hvilken gruppe du tilhører, vil hjælpe dig med at forstå, hvordan man kan løse dette problem.

fedme

I et forsøg på bedre at forstå sygdommen af ​​fedme og finde bedre potentielle behandlinger, forskere har konstateret, at 6 typer kan kategoriseres anderledes fedme. Det forventes at være i stand til at genkende hver "type" af overvægtig person, ville gøre det muligt for lægerne at behandle mere effektivt og mere individualiserede tilgang.

Forskerne undersøgte data om 4.144 fede voksne; alle havde et body mass index (BMI) over 30, og en gennemsnitlig alder på 56 år. De fleste deltagere var kvinder, 58 procent, og den gennemsnitlige BMI var omkring 34. Undersøgelsen blev offentliggjort i tidsskriftet Folkesundhed og konkluderede, at BMI ikke kan være den eneste måde at måle eller identificere fedme.

Det var nødvendigt at klassificere hver type fedme i separate grupper, til at foretage en mere detaljeret analyse af årsagerne præsenterer hver analyse.

6 typer af fedme

For at isolere 6 forskellige typer af fedme, der kan opstå, muliggør specifik for er taget hver behandling i betragtning, og ikke behandle dem alle som én overvægtig problem, forståelse, at hver kan være forårsaget af forskellige faktorer.

forskellige typer af fedme

1. Fedme af fødevarer

Denne type af fedme er den mest almindelige i verden. Det er på grund af overdreven indtagelse af mad og sukker, især den såkaldte "junk food", som er fuld af transfedtsyrer, hvis ingredienser er meget svært at fordøje, som begunstiger fedt at ophobe sig i kroppen. I dem, der lider af fedme på denne måde, De har tendens til at have mere fedt i de øvre ekstremiteter og overkrop.

For at løse dette overvægtig, er du nødt til at reducere dit indtag af disse fødevarer og anvende motion mindst tredive minutter om dagen. Hvis fedme er avanceret, er det vigtigt, at en ernæringsekspert kvalificeret, kan give dig en ordentlig kost plan til dine behov, for at forebygge fedme fortsætte med at stige, hvilket bringer et stort antal af helbredsproblemer.

Må ikke stoppe læsning: Fordelene ved mandelmælk

2. Fedme nervøs mave

Denne type af fedme er forårsaget af angst, stress og depression. Mennesker, der lider af dette problem normalt modtage en højt sukkerindhold enten ved slik, slik og lignende produkter, for at afbøde denne følelsesmæssige afsavn, kan du læse mere om, hvordan depression kan gøre dig tilbøjelig til at forbruge raffinerede fødevarer. Denne fedme patienter har en større mængde fedt i midten af ​​kroppen.

I dette tilfælde, for at forhindre fedme fortsætte, er det vigtigt at forsøge at styre stress og angst, fysisk aktivitet er et ideelt sted at frigøre stress, og på samme tid kan hjælpe dig med at tabe supplement.

3. Fedme gluten

Hovedsageligt til stede i kvinder og stadier af puberteten, overgangsalderen og når en hormonel ubalance forekommer. Det er meget vigtigt at undgå alkohol, rygestop og være lange dvale, nyde vægtbærende motion kan være nyttigt at begynde at vende denne type fedme. Fedt har en tendens til at samle sig i det midterste område, ben og balder.

Vægtøgning er forbundet med indtagelse af hvede har meget lidt at gøre med kalorieindholdet selv; tværtimod glutenproteiner ændre endokrine og eksokrine processer i kroppen. Den vigtigste faktor for fedme er gluten, ikke kalorier.

Det anbefales endvidere, at de, overvægt, der er diabetiker, gennemgår metabolisk syndrom, eller lider af irritabel tyktarm, bør undgå korn med gluten, især hvede, at afgøre, fra erfaring, hvis gluten er den underliggende årsag af denne tilstand.

6-typer-af-fedme

4. Metabolisk Fedme

Folk, der har en opsvulmet mave som en ballon og akkumulerer al fedt i kroppen kan lide af aterogent metaboliske fedme. Overdreven indtagelse af alkohol kan være en af ​​årsagerne til denne sygdom, også kan have alvorlige vejrtrækningsproblemer med denne type af fedme. Denne lidelse er normalt præsenteres som en "gravid mave", fordi i dette område er, hvor fedt ophobes.

Du må ikke stoppe læsning: Tips til at forbedre din livskvalitet, hvis du har fibromyalgi

At behandle denne type fedme er nødvendig for at fjerne fedt i kosten, sukker (slik, desserter, brød og kager) stegt mad og junk food, skal du tilføje protein i større mængde, men det er et problem, der kræver en tættere opmærksomhed af en specialist.

5. Arvelig Fedme

Det er arvelig fedme dominerende genetiske. Forskerne understreger, at genetiske faktorer er ansvarlige for fedme, da det har vist sig, at gener involveret i reguleringen af ​​kropsvægt, hvordan det er fordelt i kroppen fedtvæv og også i størrelsen og antallet af adipocytter.

Fysisk aktivitet spiller en vigtig rolle i forebyggelsen af ​​denne type fedme, sammen med en omhyggelig kost, især hvis der er tendenser til overvægt. Normalt i denne type fedme fedt tendens til at ophobe i det nedre legeme, gør begge hofter, som benene er fyldt med fedtvæv.

inaktivitet Fedme

I denne type af fedme er ofte påvirket kropsdel, der tidligere havde været meget aktiv for fysiske øvelser. Nøglen til at eliminere disse fedtstoffer er ikke at tillade længere perioder uden at spise, så du kan fremskynde stofskiftet til at forbrænde fedt hurtigere. I denne type betingelse fedt sædvanligvis ophobes i maven region.

Risikofaktorer for disse typer af fedme er bredt og varieret, kan indebære spiseforstyrrelser, psykisk sygdom, såsom depression og angst, adfærdsmæssige problemer; Det kan også involvere fysiske lidelser og handicap, blandt andre faktorer. At være i stand til at identificere den type fedme at du lider, kan det hjælpe med at finde bedre behandlinger at vende problemet og undgå alvorlige konsekvenser.

Skrivning: Livet Team Lucida


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =